Dator > enkel krets komponenter

 • enkel krets komponenter


 • Det finns flera enkla komponenter som fungerar tillsammans på ett kretskort. . Dessa komponenter underlätta genomförandet av processer både enkla och komplexa, och anses vara den grundläggande byggstenarna i elektroniska kretsar. Även om varje komponent kan ha en mycket enkel funktion, de skapar tillsammans ibland otroligt sofistikerade system, så det är värt att ha åtminstone en grundläggande förståelse för några av de vanligaste komponenterna och hur de fungerar.

  Motstånd

  Som namnet antyder, ett motstånd ökar en krets motstånd. Genom att öka motståndet, minskar de flödet av el runt banan. Motstånd klassificeras i termer av motstånd de ger mot flödet av elektroner, och hur mycket makt de kan avleda innan skadas.

  Säkring

  En säkring är en säkerhetsanordning för att skydda kretskort och deras komponenter skadas eller förstörs på grund av en alltför passage av elektrisk ström. Säkringar specificerade för att en viss tolerans av ström. Så länge strömmen är på en acceptabel nivå, passerar den genom säkringen med lite motstånd. Om en ström av en oacceptabel nivå når en säkring, kommer säkringen smälta ner, vilket klipper strömkretsen och förhindrar strömmen från att nå den andra kretskomponenter.

  Diode

  I allmänhet är en diod en enhet som bildas av halvledarmaterial och används för att begränsa flödet av elektroner till endast en riktning. Dioder är särskilt vanligt förekommande i det moderna samhället, särskilt i fråga om lysdiod (LED). Denna typ av lysdiod kan hittas på många ställen som tangentbord, hårddiskar, ficklampor och TV fjärrkontroller.

  Kondensator

  En kondensator är en kortsiktig böjbara krets komponent som består av två ledande plåtar skiljs åt av en isolator. När en likström leds genom en kondensator, motsatta avgifter bygga på varje sida. Dessa positiva och negativa laddningar kvar tills kondensatorn är urladdat. Om en blandad växelström och likström leds genom en kondensator, bara växelström passerar genom. Av denna anledning är kondensatorer används för att rengöra elektriska signaler, öka krets effektivitet.

  Inductor

  En induktor kan ses som motsatsen till en kondensator i den meningen att kondensatorerna stoppa likström, vilket gör att flödet av alternerande nuvarande, medan induktorer utföra den exakta motsatsen. En induktor bildas genom en spole av tråd som genererar ett magnetfält när ström flyter genom den. Liknar en kondensator är denna energi lagras tills det släpps.


Previous:hur man fixar ett misslyckande utskriftshanteraren Next:Hur kollar jag spänningen datorns RAM?

Relaterade artiklar


 • CPU-temperaturen och fläkthastigheten
 • hur till check LCD omriktare
 • den rättsmedicinska verktyg för mac
 • hur du ställer in en Brother-skrivare via en router
 • hur man installerar en SATA RAID controller
 • bläckstråleskrivare tips & tekniker
 • Hur installerar jag en dator modem?
 • vad är skillnad mella Intel T6400 & T3400 processorer?
 • vad är skillnaden mellan CPU-användning och mekanism?
 • hur man byter ett grafikkort i en bärbar dator