Dator > Hur data jag överföra från en död dator genom att sätta hårddisken i en extern fall?

 • Hur data jag överföra från en död dator genom att sätta hårddisken i en extern fall?


 • När datorn dör, är ditt första rör sig om data återhämtning. Ofta kommer en dator "dö" utan skador på hårddisken. Detta är en idealisk situation för att återskapa data. Hemanvändare kan återskapa data filer (dokument, bilder, musik etc. ) från ett oskadat hårddisk och flytta dem till en fungerande dator med hjälp av en extern hårddisk låda. Återställa data på detta sätt är billigare än att hyra en professionell och när din data överförs, kan den externa hårddisken kunna användas för ytterligare lagring eller som backup-enhet.

  Du behöver:
  hårddisk från döda dator
  . Dator (arbetar).
  Penna.
  Papper.
  Antistatisk matta med jordkabeln och armband.
  Skruvmejsel, liten Phillips.
  Nåltång, liten.
  Extern hårddisk fallet med kabel och nätadapter.

  anvisningar


  1.
  Kontrollera operativsystemet på värddatorn (den dator du kommer att överföra filer till) kan stödja (läs) filsystemet på hårddisken som innehåller dina data. Filsystemet bestäms av det operativsystem som är installerat på varje dator. Följande scenarier är kompatibla: 1) 7 Windows, Vista, XP och 2000 på värddatorn kan läsa alla Windows-version på data hårddisken. 2) Windows ME, 98SE, 98 eller 95 på värddatorn kan endast läsa en av dessa operativsystem på data enheten. 3) Mac OS 8. 1 eller högre på värddatorn kan läsa någon Mac-version på data enheten. 4) Mac OS äldre än 8,1 på värddatorn kan bara läsa de äldre versioner av Mac OS på data enheten.
  2.
  Gör en lista över de nödvändiga inneslutningen krav. Din lista bör innehålla följande punkter: hårddisk gränssnitt, storlek, inhägnad gränssnitt och makt. Bestäm vilken typ av gränssnitt och fysiska storleken på enheten är i den döda datorn. Om det var i en äldre dator, det mest troliga har en IDE (ATA /ATAPI /PATA) Diskgränssnitt. En nyare dator kan ha antingen en IDE-eller SATA-enhet gränssnitt. Kör storlek är 2,5 tum eller 3,5 tum. Bärbara datorer har 2,5 tums hårddiskar. Stationära datorer har oftast 3. 5 tums hårddiskar. Se avsnittet Specifikationer i användarhandboken eller enheten etikett för denna information. Skriv den här informationen på din lista under "storlek" och "drive-gränssnitt. " Kapslingen gränssnitt hänför sig till metoden för anslutningen mellan hårddisken kammaren och fungerande dator. Val kommer att avgöras av de hamnar som finns på fungerande dator. I de flesta fall kommer detta att vara "USB". Andra alternativ är "FireWire" och, på nyare datorer, "eSATA. " Skriv ditt val under "kapsling gränssnitt" på din lista. Konsekvent makt är avgörande för framgångsrik dataöverföring. Köp en låda med en strömadapter. Lita inte på USB-ström. Skriv nätadaptern på listan under "kraft".
  3.
  Köper rätt låda. Utrymmena kan köpas på datorn butiker eller online. För att handla online typ sökfrasen "extern hårddisk låda" i din webbläsares sökfält. Var medveten om att vissa sökmotorer oavsiktligt kan innehålla externa hårddiskar i sökresultaten. Externa hårddiskar både fallet och hårddisken. Bilderna ser nästan identiska, så läs beskrivningarna noggrant. Oavsett om du tittar på en online-webbsida eller läsa en låda i en butik, är den primära informationen vanligen visas med stor text som rubrik i form av märke, modell, storlek, Diskgränssnitt, följt av ordet "till" och kapsling gränssnitt . Ytterligare information följer i beskrivningen. Till exempel anser titeln "Sabrent EG-UES7 hårddisk Enclosure-3. 5 "IDE /SATA till USB 2. 0, eSATA. " Märke och modell är "Sabrent EG-UES7", "3,5" IDE /SATA "visar frekvensomriktarens kapsling rymmer en 3,5 tums enhet med en IDE-eller SATA-enhet gränssnitt. " Till USB 2. 0, eSATA "indikerar att den är kapabel att anslutas till fungerande dator med antingen USB 2. 0 eller eSATA. Jämför detta med din lista för att avgöra om det är en möjlig kandidat. Om så är fallet, läs beskrivningen för att säkerställa att kapslingen uppfyller resten av krav på din lista. Kontrollera att inneslutningen interface (USB, FireWire, eSATA), kör gränssnittskabel (IDE, SATA), nätadapter, nätkabel, och installationsskivan är inkluderat i lådan.
  4.
  Ta bort hårddisken. Stäng av och dra ur sladden på den döda datorn. Placera den på ett bord där du kan arbeta med det bekvämt. Sätt på anti-statiskt armband. Kontrollera att metallyta har full kontakt med huden. Snap sladden från handledsremmen på mattan. Öppna döda datorns hölje. Tryck på metall ram med endast en hand, och sedan bifoga krokodilklämman på marken sladden ordentligt till metall chassiramen. Ta bort hårddisken från de döda datorn. Lägg det på den antistatiska mattan.
  5.
  Hoppa över detta steg om du har en SATA-enhet. Konfigurera en IDE-disk för slav-läge genom att sätta bygeln på rätt spår på baksidan av enheten. Se etiketten på enheten för att bestämma vilka tider för att infoga hoppare. Förkortningarna M (master), S (slav), och CS (Cable Select).
  6.
  Placera externa enheten fallet på antistatiska mattan och öppna den. Tryck fallet är metall ram med endast en hand och ta bort krokodilklämman från datorn och anslut den till chassiramen av enheten fallet. Installera frekvensomriktaren i den externa fall enligt anvisningarna som följde med fallet. (När du är klar dra åt skruvarna för hårddisken, kan du ta bort krokodilklämman att slutföra installationen. )
  7.
  Slå på din värddator och vänta på startordningen att slutföra. Inaktivera viloläge och skärmsläckare om de är aktiverade. Du kan också behöva stänga av dig antivirusprogram medan du överför data.
  8.
  Anslut kommunikations-kabeln och strömadaptern till externa fallet. Anslut inte kommunikation kabeln till datorn just nu. Starta den externa fallet och vänta på pip att sluta.
  9.
  Anslut kommunikation kabeln till datorn. Vänta tills anmälan ballongen att anmäla dig detekteras, är de drivrutiner som installerats, och enheten är monterad. Om du har ett äldre operativsystem, måste du manuellt installera drivrutinerna. Se användarhandboken för den externa enheten fallet för installation av drivrutiner.
  10.
  Navigera till den nya flyttbara disken och öppna den. I Windows, klicka på "Start" och sedan "datorn". För Mac OS den nya enheten ska visas på skrivbordet. Om inte, öppna sedan "Finder och titta under" enheter ".
  11.
  Öppna mappen där du vill lagra data som ska överföras i ett annat fönster. " Dra och släpp "(eller" Kopiera "och" Klistra in ") datafiler från den gamla enheten till värddatorn på din fritid. Alternativt kan du använda återvinning programvara för att automatisera processen. Många externa hårddisken inhägnader driva på marknaden idag kommer med återvinning programvara.
  tolv.
  Stäng den externa hårddisken utan att skada filer. Om du har anslutit den externa hårddisken till fungerande dator via USB måste du använda "Säker borttagning av maskinvara"-funktionen innan du stänger av hårddisken eller datorn. I Windows, högerklicka på "Säker bort maskinvara" ikonen i aktivitetsfältet och klicka på "säker borttagning av maskinvara". Mac-användare bör klicka på den externa hårddisken är ikonen på skrivbordet och trycker på "Eject" på tangentbordet.

  Tips och varningar


 • Om du använder USB för överföringen, använder en bakre port. De främre portarna är inte alltid avskärmade ordentligt, vilket kan resultera i skadade data.
 • Om du måste arbeta på en matta, bär med gummisula skor att undvika statisk elektricitet.
 • Undvik varning tyger som lockar statisk elektricitet, t. ex. 100% nylon och silke.
 • Statisk elektricitet byggs upp i våra kroppar är tillräckligt för att förstöra den känsliga elektroniska kretsar i datorer och hårddiskar. Följ alltid korrekt antistatiska hantering teknik som beskrivs häri.
 • aldrig koppla ur eller stänga av enheten tills överföringen är klar. Gör det kommer att resultera i skadade data, eller en skadad hårddisk
 • inte försöker dra och släppa program och operativsystem systemfiler. Dessa typer av filer måste installeras för att fungera korrekt.

Previous:hur man fixar ett misslyckande utskriftshanteraren Next:gateway fpd1830 övervaka specifikationer

Relaterade artiklar


 • hur man byter min Inspiron 9300 DVD-enhet
 • hur man fyller en bläckpatron för en HP 7700
 • hur man kontrollerar CPU-hastighet
 • hur spegel monitorn till en HDTV
 • hur man byter en laptop videominne inställning
 • hur man ansluter en VHF trådlös mikrofon till en PC
 • Hur felsöker jag en Compaq Presario 8000-serien?
 • automatisk backup-enheter
 • Hur avbryter jag en utskrift på en HP LaserJet 4 Plus?
 • hur man kan återställa ett batteri bärbar dator