Dator > Hur ansluter jag en skrivare som inte har trådlöst till ett trådlöst nätverk?

 • Hur ansluter jag en skrivare som inte har trådlöst till ett trådlöst nätverk?


 • Du kan ansluta en skrivare som inte har en inbyggd trådlös anslutning till ett trådlöst nätverk i ett par olika sätt. Du kommer inte behöva köpa en ny skrivare att göra detta i flertalet fall. Vilken metod du bör använda beror på de anslutningar som finns på skrivaren och routern

  Du behöver:. .
  Printserver

  använda en skrivarserver


  1.
  Anslut skrivarservern till skrivaren med en parallell-eller USB-kabel och till ett eluttag med hjälp av nätsladden. Slå på skrivaren och skrivarservern.
  2.
  Sätt i CD-skivan med skrivarservern i en dator på det trådlösa nätverket. Kör installationen för programvaran, som aktiverar skrivarservern att ta emot inkommande anslutningar från datorer i nätverket. Följ anvisningarna på skärmen för att ansluta skrivaren till det trådlösa nätverket.
  3.
  Klicka på "Start", "Enheter och skrivare" och "Lägg till en skrivare. " Klicka på "Lägg till en nätverksskrivare, trådlös skrivare eller Bluetooth-skrivare. "
  4.
  Klicka på skrivaren när de upptäcks och klicka på "Nästa. "Följ instruktionerna för att installera skrivaren på datorn.

  På en dator


  1.
  Anslut skrivaren till en dator i nätverket med hjälp av en parallell eller USB-kabel. Skrivaren bör installeras automatiskt, men om inte, använda programvaran som finns på tillverkarens hemsida för att installera den.
  2.
  Klicka på "Start" och "enheter och skrivare. "Högerklicka på namnet på skrivaren och välj" Egenskaper för skrivare. "Öppna fliken" Delning "och klicka på" Dela den här skrivaren "och" OK. "
  3.
  Klicka på" Start "," Enheter och skrivare "och" Lägg till en skrivare "på en annan dator för att installera skrivaren. Klicka på" Lägg till en nätverksskrivare, trådlös eller Bluetooth-skrivare . "
  4.
  Klicka på skrivaren från listan när de upptäcks i nätverket och klicka på" Nästa ". Följ instruktionerna för att installera skrivaren på datorn.

  Ansluta till en router direkt


  1.
  Anslut en USB-eller Ethernet-kabeln från skrivaren till routern, beroende på vilken typ av anslutning finns på båda enheterna. Öppna webbläsaren på din dator och ange IP-adress för skrivaren om den har en Ethernet-port och du har den ansluten till routern.
  2.
  Ange IP-adress router istället om du har skrivare som är ansluten via en USB-port på routern. Du hittar IP-adressen i produktdokumentationen eller själva enheten.
  3.
  Utför stegen som visas på konfigurationssidan för att dela skrivaren. De steg varierar beroende på enheten. Om du behöver ytterligare hjälp, hitta den produkt manual på tillverkarens webbplats.

  tips och varningar


 • Använd en skrivarserver om du inte har en dator som du kan använda för att dela skrivaren och skrivaren inte har en Ethernet-anslutning . Köp en skrivarserver med rätt typ av anslutning som finns på skrivaren, oavsett om USB, parallell eller annan anslutningstyp.
 • Anslut skrivaren till din router om skrivaren har en Ethernet-port, eller routern har en USB-port för att dela enheter.
 • Använd en dator för att dela om du har ett du lämnar påslagen hela tiden och att skrivaren har en USB-eller parallell anslutning.

Previous:hur man fixar ett misslyckande utskriftshanteraren Next:hur du uppdaterar drivrutiner AGP

Relaterade artiklar


 • Hur får man en laptop tangentbord fungerar
 • hur man kan återställa fabriksinställningarna i en Acer Aspire netbook
 • Varför min bluetooth mus har problem med att ansluta?
 • hur man ansluter en mini-DVI till en TV
 • Pentium 2 vs Pentium 3
 • hur man utför en BIOS-uppdatering
 • hur isär en bärbar skärm
 • Hur konfigurerar jag fjärrkontrollen undrar plus för Vista Media Center?
 • hur man fixar pc frysa-ups
 • hur man byter en laptop lcd