Dator > Förteckningen över delar av en dator som lagrar minne

 • Förteckningen över delar av en dator som lagrar minne


 • Datorer använder fyra nivåer av minne som samverkar med anordningar och program för att stabilisera systemet verksamheten. Minnet kan ge behandling instruktioner för hantering av maskinvara och allokera utrymme för användning av programvara. Om CPU är hjärnan eller trafikstyrning mitten av datorn, åberopar minne den process som ger instruktioner från olika enheter för att hantera datorns resurser.

  RAM Chip (internt minne)

  En RAM-dator chip är ett primärminne lagringsenhet. Primär minnet finns på RAM-chips, vilket direkt tillgång centralenheten (CPU). Processorn läser instruktionerna från RAM-chip beroende på hur mycket minne som finns på chipet och processer anvisningarna för att ladda programvara och program hårdvara via en minnesbuss, som är ansluten från RAM-chip till CPU. När en dator är avstängd, håller RAM chip inget system information i minnet, vilket gör det en flyktig minnesenhet.

  Externa enheter (sekundärminne)

  Externa enheter, t. ex. USB-minnen, zip-enheter, disketter enheter och hårddiskar lagra externt minne. Externt minne har inte direkt tillgång till processorn. Denna typ av minne använder input /output enheter på en "kanal" som erhåller information från den externa enheten och laddar gällande minnet till interna minnet eller RAM-chip. RAM-chip stöd sedan i bearbetning av information från den sekundära lagringsenheten.

  Virtuellt minne (Sida Memory)

  Virtuellt minne tillåter applikationer att ladda oavsett deras storlek. Till exempel överskrider Windows operativsystem med andra program på 64MB gräns som gäller RAM krav och parametrar. Virtuellt minne "ser" för oanvända delar av RAM-minne i olika input /output-adresser eller "hem". När ett hem finns med extra eller extra minne, är en bild av det virtuella minnet skrivs till hårddisken. Hårddisken lagrar minnet i en "sida" eller "katalog. " Detta begrepp frigör systemresurser för att läsa in andra program.

  Eftergymnasial Memory

  Tertiär minne använder robotteknik att montera och demontera mängder massa av information i ordningsföljd. Denna typ av minne behöver ingen mänsklig interaktion men är mycket långsammare att andra minne-baserade enheter. Ett exempel på ett högre system är en jukebox med massor av skivor eller information. När en robotarm plockar en post att granska, är uppgifter om posten läste i gymnasie-minne (vanligtvis en hårddisk eller band). Tillgången som används av tertiära minne är mycket långsammare eftersom det har att "läsa" igenom alla poster.


Previous:hur man fixar ett misslyckande utskriftshanteraren Next:hur man kan jämföra 500 GB extern hårddisk

Relaterade artiklar


 • hur man uppgraderar Sony dvd rom firmware
 • hur till återvinna en XLB-fil
 • hur man installerar xerox documate 150 programvara
 • livscykel dator
 • hur du uppdaterar drivrutiner Canon skrivare
 • hur man installerar en extern grafikkort med intern video
 • hur du ställer in 3 digitala tuners i Vista
 • sata dataöverföringshastigheter
 • HP 74 vs hk 74xl
 • fuktkontroll strategier för datacenter