Dator > hur man uppgraderar en bärbar dator för Wi-Fi

 • hur man uppgraderar en bärbar dator för Wi-Fi


 • Bärbara datorer som saknar en intern lösning för Wi-Fi, till exempel ett nätverkskort (NIC), kan fortfarande trådlös åtkomst till Internet utan att behöva komplexa installation av anordningar som kräver öppna din bärbara fall och göra garantin ogiltig. Du kan installera och använda ett externt Wi-Fi USB-dongle för att få tillgång Wi-Fi-nätverk, och ingen tidigare erfarenhet av trådlösa nätverk är nödvändigt. Du måste ha USB-dongeln installation skiva på sidan, men inga andra verktyg behövs

  Du behöver:.
  Wi-Fi USB-dongle.
  Installationsskivan.


  1.
  Använda en extern Wi-Fi USB-dongle för att uppgradera din bärbara dator och aktivera Wi-Fi. Sätt in installations-CD som levererades med Wi-Fi USB-dongeln i din bärbara dator skivenhet.
  2.
  Följ anvisningarna på skärmen auto-installationsguiden som visas. Välj "Nästa" för att acceptera licensavtalet. Klicka på "OK" när så är lämpligt och möjligt guiden för att hantera arbetet med att installera de drivrutiner och program till din bärbara dator.
  3.
  Anslut USB-dongeln till en USB-port på din bärbara dator. Beroende på din bärbara dator modell, kommer USB-portarna vara antingen på sidan eller baksidan av datorn.
  4.
  Vänta din bärbara dator att känna igen den nya hårdvaran. Efter en liten stund, ska ett litet status anmälan dyka upp längst ner till höger på skrivbordet område på din dator. Du kan behöva starta om datorn för att slutföra processen innan ditt Wi-Fi USB hårdvara kan utnyttjas.
  5.
  Testa din externa Wi-Fi USB-dongle genom att försöka ansluta ett trådlöst nätverk. Klicka på den trådlösa ikonen på din bärbara dator på skrivbordet område. På en bärbar dator som kör Windows, är denna ikon på höger sida av det nedre verktygsfältet och verkar se ut som en datorbildskärm med Wi-Fi-vågor som kommer ut ur sidan. På en Mac med OS X, är ikonen på höger sida av övre verktygsfältet bredvid volymen ikonen. Det ser ut som en uppsättning av Wi-Fi-vågor rör sig uppåt.
  6.
  Välj namnet på det trådlösa nätverket du vill ansluta från tillgängliga trådlösa nätverk listan som visas efter att ha klickat på trådlösa ikonen. Dessa är de trådlösa nätverk du kan komma med som är inom räckhåll för din USB-dongle. Tänk på att detta är en blandning av privata och offentliga nätverk, så om du inte har ett lösenord för ett privat nätverk, bör du endast försök att gå med offentliga.
  7.

  Ange lösenordet för nätet när du tillfrågas om du väljer att få tillgång till ett privat nätverk. Klicka på "OK".
  8.
  Vänta ett ögonblick. Du bör få en uppdatering från närheten av trådlösa ikon som visar att du framgångsrikt har anslutit sig till nätverket med hjälp av din externa Wi-Fi USB-dongle.


Previous:nothing Next:hur man gör en kabel usb bro

Relaterade artiklar


 • hur isär en bärbar skärm
 • hur man konfigurerar en sata moderkort som ide
 • hur man överför data till en bärbar dator
 • Hur ökar jag ADSL-hastighet?
 • gör-det-själv vätskekylning
 • hur man installerar en Xeon-processor
 • hur reparera tangentbordet på en gateway anteckningsblock
 • hur man använder tre monitorer på en Dell dimension e521
 • hur man byter en klibbig tangentbord på en bärbar dator
 • hur till återvinna min backup-filer