Dator > hur man köper en 17 "dator laptop

 • hur man köper en 17 "dator laptop


 • Att köpa en ny dator kräver minst grundläggande kunskaper om hårdvara, som kan vara överväldigande till potentiella konsumenter. Att veta detta hårdvara är ännu viktigare när man köper en bärbar dator eftersom de flesta av komponenterna inte kan uppgraderas

  Processor (CPU)

  Processorn, ibland kallad CPU, ansvarar för tilldelning av resurser och prioritera processer. Processorns hastighet mäts i gigahertz (GHz), och bärbara datorer kommer i single-core, dual-core och quad-core design. När du handlar för en 17 tums laptop, anser processorn betyg som en övergripande uppskattning av hastigheten på den bärbara datorn.

  Random Access Memory (RAM)

  Random Access Memory (RAM) avgör hur många samtidiga operationer som en dator kan köra innan det börjar avta. RAM mäts i gigabyte (GB), och högre siffrorna visar större kapacitet för samtidig processer. Om du planerar att ofta köra flera program på din nya 17 tums laptop, se till att handla för datorer med minst 3 GB RAM.

  hårddiskutrymme

  hårddiskutrymme är mätt i gigabyte (eller ibland terrabytes, varav en representerar 1. 000 gigabyte), och avgör hur mycket data på datorn kan lagra. Hårddiskutrymme är särskilt viktigt för datorer som används för att lagra media som filmer, musik och fotografier. Leta efter en bärbar dator med minst 500 GB om du planerar att använda den bärbara datorn som en media-lagringsenhet.

  Optisk enhet

  Alla bärbara datorer omfattar någon typ av optisk enhet. De flesta innehålla minst en DVD-enhet, om inte en DVD-brännare. Äldre bärbara datorer kan endast innehålla en CD-ROM-enhet, som inte kommer att kunna läsa DVD-filmer eller nyare programvara som finns i DVD-format. Vissa bärbara datorer inkluderar en Blu-ray-enhet, som tillåter dig att spela Blu-ray filmer på den bärbara datorn. Om du planerar att titta på filmer på din bärbara dator se till att det åtminstone har en DVD-enhet, och om du vill bränna-och /back up media se att handla för bärbara datorer med DVD-brännare enheter.

  Video och ljudkort

  video-och ljudkort kommer alltid att vara integrerade i moderkortet på en bärbar dator, och kommer att vara betydligt mindre kraftfull än en stationär dator med liknande pris. De är fortfarande värt att jämföra, men om du planerar att göra något spel, grafisk bearbetning, eller ljud blandas på den bärbara datorn. Eftersom en 17 tums skärm är ganska stor, en hög slut grafikkort gynnsamt eftersom det kommer att göra bilden på skärmen ser klart och tydligt.


Previous:nothing Next:Lexmark X3550 felsökning

Relaterade artiklar


 • Så ställer du in kombinationen på ett Kensington-lås
 • GeForce 8400 vs GeForce 6200
 • hur man kan öka hastigheten på en processor fläkt
 • Felsökning PC hårdvara problem
 • hur till återvinna ett klickande hårddisk
 • hur man skriver ut numrerade biljetter
 • hur man ansluter en dator till en AV-receiver
 • hur man gör interna CD-enhet extern
 • Hur får jag tillbaka digitala bilder gratis?
 • hur man kan jämföra externa hårddiskar för Mac