Dator > hur man installerar OS X på en primär SATA-enhet och OS 9 på en ny IDE-hårddisk

 • hur man installerar OS X på en primär SATA-enhet och OS 9 på en ny IDE-hårddisk


 • En Macintosh-dator kan läsa in ett operativsystem från en intern eller extern hårddisk. Du kan installera OS X på den interna SATA-hårddisk som är i Mac, samtidigt som du installerar det gamla systemet OS9 operativsystem på en extern IDE-hårddisk som är ansluten till en USB-eller Firewire-port på Mac. Förfarandet för båda anläggningarna är enkel, även om de måste göras en i taget, med OS X-installationen börjar first

  Du behöver:. .
  OS X-installationsskivorna
  OS 9 installationsskivan.


  1.
  Sätt i den första OS X-installationsskiva i sidan skåran på iMac, framsidan eller sidan kortplats i en Mac laptop eller på skivfacket av en Mac skrivbordet som sedan är stängd. Vänta tills ikonen för OS X-installationsskiva för att visas på skrivbordet.
  2.
  Dubbelklicka på ikonen för den OS X-installationsskiva. Dubbelklicka på ikonen för den OS X-installationen program som insidan av fönster som har dykt upp på skrivbordet. Klicka på "Starta" knappen som visas i ett popup-fönster på skärmen för att starta om Mac.
  3.
  Klicka på "English" i fönstret som visas på skärmen när Mac har startats (om engelska inte är ditt primära språk, klicka på det språk som är). Klicka på knappen "Nästa" längst ner i fönstret. Välj den interna SATA-hårddisk från listan över alternativ på skärmen som visas.
  4.
  Välj "Format skivan" kryssrutan. Följ menyn för att installera OS X på den interna SATA-hårddisk i Mac, ta bort och infoga OS X-skivor som behövs.
  5.
  Klicka på "Starta"-knappen i fönstret när installationen är klar. Vänta som Mac startar om och OS X laster i från den interna SATA-hårddisk det är installerat på.
  6.
  Dra ikonen för OS X-installationsskiva som är på skrivbordet för att papperskorgen. Ta bort OS X-installationsskiva och placera den nära för förvaring med de andra skivorna.
  7.
  Anslut USB-eller Firewire-kabel ansluten till den externa IDE-hårddisk i en lämplig port på Mac. Vänta tills ikonen för den externa ID hårddisken ska visas på skrivbordet.
  8.
  Sätt i OS 9 installationsskivan i sidan skåran på iMac, framsidan eller sidan kortplats i en Mac laptop eller på skivfacket av en Mac-skrivbordet som sedan stängs . Vänta tills ikonen för OS 9 installationsskivan ska visas på skrivbordet.
  9.
  Dubbelklicka på ikonen för den OS 9 installationsskivan. Dubbelklicka på ikonen för den OS 9 installationen program som insidan av fönster som har dykt upp på skrivbordet. Klicka på "Starta" knappen som visas i ett popup-fönster på skärmen för att starta om Mac.
  10.
  Välj den externa IDE-hårddisk från listan över alternativ på skärmen som visas. Välj "Format skivan" kryssrutan. Följ menyn för att installera OS 9 på den externa IDE-hårddisk i Mac.
  11.
  Klicka på "Restart"-knappen i fönstret när installationen är klar. Vänta som Mac startar från den interna SATA-hårddisk.
  Tolv.
  Dra ikonen för OS 9 installationsskivan som är på skrivbordet till papperskorgen. Ta bort OS 9 installationsskivan och placera den nära för förvaring med andra skivor. Koppla den externa IDE-hårddisk om så önskas genom att dra symbolen till papperskorgen och ta bort dem dess kabel från hamnen på Mac.


Previous:nothing Next:hur man köper en handdator

Relaterade artiklar


 • hur man fångar Windows Live Messenger med webbkamera
 • Hur ökar jag ADSL-hastighet?
 • hur du ansluter en USB-skrivare till ett nätverk
 • beskriver anslutning ditt eget Ethernet-kablar och kontakter
 • hur man backup och återställa hårddiskar
 • Hur du manuellt ansluta en mus bluetooth lenovo
 • Varför min laptop stängas?
 • hur du länkar en bärbar dator till TV & vga
 • hur du lägger till minne till en Eee PC 1000H
 • hur man permanent radera hårddisken som jag inte kan komma åt