Dator > Felsökning papper skrynkling i en laserskrivare

 • Felsökning papper skrynkling i en laserskrivare


 • Laserskrivare använder ett antal komponenter, bland annat en laserljus och en uppvärmning enhet, för att överföra text och bilder på papper. Värmeanläggningen, känd som en fixeringsenhet, sälar tonern på papperet. När skrivarens inre delar är smutsiga eller igensatta börjar papper att skrynklas. Skrynkla uppstår också när hjulen inuti skrivaren dra papperet genom felaktigt. Skrynkling inte bara skadar papperet, men orsakar också pappersbitar kontaminera skrivarens inre delar

  Du behöver:
  latexhandskar.
  Isopropylalkohol (99 procent).
  Tre mjuka trasor eller trasor.
  Ficklampa.

  Cleaning Rollers och Pappersbana


  1.
  Stäng laserskrivare genom att trycka eller vrida "On /Off"-knappen på fram, bak eller sidan. Dra ur strömkabeln och låt din skrivare svalna under fem till 10 minuter.
  2.
  Öppna din dörr tonerkassetten i fronten eller ovanpå skrivaren. Ta ut patronen och lägg det åt sidan. Använd latexhandskar för att hålla händerna från att bli smutsiga.
  3.
  Applicera två msk. av isopropylalkohol (finns på hårdvara och heminredning butiker) till en mjuk trasa eller trasa.
  4.
  Använd en ficklampa för att hitta papper rullarna inuti skrivaren. Rullarna är gummi med metall ändar. Torka av rullarna och plast runt dem med alkohol-indränkt trasa eller trasa.
  5.
  Vik tyget eller trasa på mitten och lägg en msk. av isopropylalkohol. Torka utsidan av tonerkassetten. Obs: isopropylalkohol torkar snabbt --- behöver du inte oroa dig för insidan av skrivaren vistas våt.
  6.
  Installera tonerkassetten och stäng din skrivare. Stänger av din skrivare runt så att enhetens baksida mot dig. Öppna inga dörrar på baksidan av skrivaren och använda blixten för att lokalisera rullar, om någon sådan finns.
  7.
  Vik tyget på mitten eller använd en ren trasa eller trasa. Applicera två msk. av isopropylalkohol till duken. Torka av papper rullarna och någon plast runt rullarna med den alkohol-indränkt trasa.
  8.
  Stäng dörrar och stänger av din skrivare runt så att framsidan av enheten mot dig. Sätt på skrivaren och skriva ut ett test dokument med datorns paket ordbehandling eller textredigerare för att se om pappret är fortfarande skrynkling.  Om det är, gå vidare till "Rengöring av pappersmagasin och byte av papper. "

  Rengöra pappersmagasin och byta papper


  1.
  Stäng av och koppla din laserskrivare. Ta bort pappersfacket eller tråg genom att trycka på knappen på framsidan av varje bricka och dra det rakt ut.
  2.
  Ta bort eventuellt papper och placera det i en torr, sval plats. Fuktigt papper kommer att skrynkla inuti skrivaren.
  3.
  Applicera 2 msk. av isopropylalkohol till en ren, mjuk trasa. Torka av pappersfacket s metallkomponenter och alla rullarna på slutet av facket.
  4.
  Fyll pappersfacket med nya laser eller kopieringspapper och skjut tillbaka det i skrivaren. Koppla in skrivaren och slå på den.
  5.
  Skriv ett test dokument för att se om pappret är fortfarande skrynkling. Om så är fallet behöver din laserskrivare s fixeringsenheten bytas ut. Rådfråga skrivarens handbok för den särskilda del nummer och beställning eller inköp av information.

  tips och varningar


 • Efter att ha köpt ny laser eller kopieringspapper, förvara det på en sval, torr plats för att hålla fukt och temperaturförändringar orsakar att det skrynklas.

Previous:nothing Next:hur man återställer en Linksys kabelmodem

Relaterade artiklar


 • Felsökning PC hårdvara problem
 • Varför min bluetooth mus har problem med att ansluta?
 • hur du tar bort en Epson Stylus C84-skrivhuvud
 • hur du aktiverar radion på en Inspiron 5100
 • hur man startar en dator med en USB-hårddisk ansluten
 • hur man överför data till en bärbar dator
 • specifikationer för en Toughbook LCD Y4
 • Hur återställer jag bläcknivån på en HP f4135 skrivare?
 • Hur man testar hårdvara hastighet
 • min gateway laptop kommer inte starta i felsäkert läge