Dator > hur man kan förebygga bläckstråle papper från kladd

 • hur man kan förebygga bläckstråle papper från kladd


 • Av alla tillgängliga typer av skrivare, enligt den nordöstra Dokument Conservation Center, är bläckstråleskrivare används oftast av digitala konstnärer. Bläckstråle teknik är möjligt genom ett munstycke som reglerar tillämpningen av bläck genom droppar och /eller spray. Tryckeriet Resultatet är ofta skarpa och levande. För att förhindra bläckstråle papper från kladd måste du vara särskilt försiktig i valet och inköp av dina bläckstråle leveranser. Bläck, papper, hantering och lagring alla är mycket viktiga i att ge ett cellprov-fri produkt.

  Du behöver:
  pigmentbaserat bläck-jet Ink
  . Högkvalitativt bestruket bläckstråle papper.
  Bevara fixativ spray.
  Mappar.


  1.
  Använd ett pigmentbaserat bläck-jet bläckpatronen i din bläckstråleskrivare. Enligt den nordöstra Dokument Conservation Center, är pigmentbaserat bläck tjockare, löser mindre och inte är så mottaglig för ljus och fukt i miljön. Pigmentbaserat bläck är långvarigt.
  2.
  Använd hög kvalitet, bestruket bläckstråle papper i din bläckstråleskrivare, och helst av samma märke och maker eftersom bläcket- jet bläck du har valt att använda. Enligt den nordöstra Dokument Conservation Center, har belagt bläckstråle papper med en beläggning som hjälper bläck absorbera i papperet så att bläcket inte sippra eller smeta så mycket som med andra papper. Bestruket papper fungerar särskilt bra med pigmentbaserat bläck. Lösningarna i en beläggning på ett bestruket, bläckstråle-papper kan bestå av polymerer, lera och andra kemikalier och hjälpa bläckstråle papper att torka snabbare.
  3.
  Tillåt bläck- jet papper till helt torra innan hantering. Snabb utskrift också kan resultera i utsmetad sidor när ett papper vilar i skrivaren pappersfacket och en annan sida är snabbt deponeras ovanpå det innan bläcket har torkat helt. Låt varje bläckstråle sida torka ostört i minst en minut.
  4.
  Spray torr, tryckta bläckstråle papper med en konserverande fixativ spray. Det finns många märken av fixeringsvätska besprutningar görs för bläckstråle-tryckta dokument och fotografier. Hitta fixativ sprayer i klippbok, hantverk och butiker fotografi. Vid sprutning utskrivna bläckstråle papper, håll den upprätt och spraya sidan i ett välventilerat rum. Sidan kommer att torka i cirka 30 minuter. Vissa fixativ spray har tung rök ännu en gång torr. Enligt Jerry's Artarama, fixativ spray skydda bläckstråle papper från fukt, till blekning och bläckfläckar.
  5.
  Store tryckt bläckstråle papperet på rätt sätt undvika smetas ut. Enligt den nordöstra Dokument Conservation Center, bläckstråle bläck lätt påverkas av miljöfaktorer som fukt och luftföroreningar. Håll tryckt material i mappar eller för direkt solljus exponering vid förvaring tryckt bläckstråle papper på lång sikt.

  Tips och varningar


 • Vissa människor strö torr, tryckt bläckstråle papper med talk eller håll fuktiga tryckta bläckstråle papper och torka sidan med en hårtork.

Previous:nothing Next:hur man byter en CMOS-batteriet på en Toshiba satellit

Relaterade artiklar


 • Hur får man en laptop tangentbord fungerar
 • hur du aktiverar en TV-tuner i Windows XP
 • min Canon skrivarpapper kommer inte att mata
 • Hur får jag tillbaka raderade registerposter?
 • felsökning av en kort usb ljud
 • hur man driver en Logitech USB-mus via en PS2-port
 • hur man kan anpassade personsökning
 • GeForce 6600GT vs GeForce 7800gs
 • hur man byter min Inspiron 9300 DVD-enhet
 • hur man rengör rullskridskor på en Samsung CLP-300