Dator > hur man fixar en Windows mus

 • hur man fixar en Windows mus


 • Computer möss finns i många former och storlekar och har varierande systemkrav. Vissa möss kräva ytterligare programvara att installeras för att fungera. När du felsöker en datormus, kan det uppstå problem med de fysiska delarna, de konfigurationer programvara eller båda. Windows operativsystem är kompatibelt med de flesta möss, med undantag för vissa dedikerade till andra system såsom Macintosh. I vissa fall kan musen vara bortom reparation, men med rätt steg en fungerande mus kan fastställas.

  Du behöver:
  Mouse programvara
  . Färska batterier (tillval).


  1.
  Koppla bort Windows musen från datorn. Du kan hitta musen förbindelse antingen på baksidan av din dator eller på framsidan. När musen är urkopplad, inspektera den för eventuella skador på sladden eller fysikaliska egenskaper musen. Om det finns fysiska skador på mus sladden, kan eltejp hjälp. Men du sannolikt kommer att behöva byta musen.
  2.
  Kontrollera Windows musen bollen (eller laser, om det är en lasermus). Titta på undersidan av musen. Kontrollera att laser är rent och har inget skräp som täcker det. Skräp stör musen förmåga att läsa rörelse, och gör det verkar vara bruten. Om din datormus har en boll, vända musen över och ta bort höljet. Generellt för att ta bort musen bollen måste du slå plastskyddet bit i de riktningar som anges på musen. Sedan tar ut musen bollen och rensa ut allt skräp i eller runt bollen. Sätt tillbaka bollen in och testa om musen fungerar nu.
  3.
  Kontrollera batterierna i din Windows mus. Leta reda på plastlocket bit och ta bort det. Om du inte har ett alternativt sätt att testa batterierna, försök bara att ersätta dem. Se till att du sätter i batterierna med rätt ut negativa och positiva slutar. Koppla in musen och se om den nu fungerar.
  4.
  Ansluta en mus till en annan port. Om musen använder en USB-port, prova med en annan USB-port på datorn. Om du har en PS /2 porten på musen, prova en annan PS /2 porten om du har en (eller köpa en adapter för att använda en annan port som USB). Vissa dator-portar kan gå dåligt, och ändra dem kommer att göra det möjligt för Windows-mus ska fungera.
  5.
  Installera eller reparera Windows mus programvara. Sätt in cd för din mus, om tillämpligt, i CD-ROM, inte alla Windows musen levereras med programvara. Följ stegen för att fullborda att slutföra installationen av programvaran. Efter installationen kan Windows kräver att du startar din dator för att ändringarna ska träda i kraft och att din mus ska fungera.


Previous:nothing Next:2,5-GHz Intel Core 2 Duo vs 2,6 GHz Intel Core 2 Duo

Relaterade artiklar


 • hur du länkar till en FireWire-kabel
 • Inaktivera en laptop lock sensor
 • skillnaden i ett 6-cells och 9-cells batteri för bärbar dator
 • vad är UPnP-protokollet?
 • hur man fixar en Windows mus
 • definitionen av en RAID-styrenhet
 • Hur man vet om en bärbar dator har GPS-spårning
 • hur musens på en bärbar dator
 • vad är en 256 DDR 333MHz CL 2,5?
 • tonerkassett återvinningsprogram