Dator > hur man byter fläkt i en Dell Inspiron 1501

 • hur man byter fläkt i en Dell Inspiron 1501


 • Alla datorer behöver fläkten och hålla de interna komponenterna svala och kan fungera väl-men på grund av Dell Inspiron 1501 laptop kompakta storlek, är det väldigt enkelt för den bärbara datorn blir varma väldigt snabbt. Utan ett väl fungerande fläkt kommer den bärbara datorn överhettad, vilket skadade komponenter som kan resultera i en helt icke-funktionella laptop.

  Med rätt verktyg och gott om tid, kan Dell Inspiron 1501 ägare ändra sina bärbara fläkt och sörja för deras förmåga att använda Dell Inspiron 1501.

  Du behöver:
  Liten skruvmejsel
  . Stjärnskruvmejsel.
  Små plastrits.
  Hex-mutter förare.
  Ren och plan arbetsyta.
  Flash BIOS-uppdatering program CD.


  1.
  Kontrollera att din dator är backas upp på Flash BIOS-uppdatering program CD. Stäng av datorn. Drag ut nätkabeln. Koppla ur alla anslutna enheter, t. ex. en mus eller Ethernet-kabel. Ta bort batteriet genom att skjuta ut batterifacket och ta bort batteriet från den bärbara datorn. Placera Dell Inspiron 1501 på den rena, plana arbetsytan.
  2.
  Ta bort gångjärnsskyddet. Öppna gångjärnsskyddet 180 grader tills baksidan av skärmen (den bärbara versionen av en bildskärm) ligger plant mot arbetsytan. Sätt din skrivare till höger sida av gångjärnsskyddet. Att vara så försiktig som möjligt, bända gångjärnsskyddet lös. Dra gångjärnsskyddet upp, flytta från vänster till höger. Sätt gångjärnsskyddet ur vägen på arbetsytan.
  3.
  Ta bort tangentbordet. Skruva loss de två små skruvarna hittar du längst upp på tangentbordet, en åt höger och en åt vänster på tangentbordet. Placera dessa skruvar av din gångjärnsskyddet. Var mycket noga med att inte tappa bort dem.

  Lyft försiktigt tangentbordet upp. Föra den framåt. Leta reda på tangentbordet kontakt-en tunn bandliknande silver och grönt objekt som ansluter tangentbordet till den bärbara datorn. Koppla denna kabel genom att lyfta kontakten spärren ligger vid den punkt där kabeln sätts in i bärbara systemkortet och försiktigt dra kabeln från den bärbara datorn. Placera tangentbordet på arbetsytan vid din sida.
  4.
  Ta bort monitorn. Stäng skärmen och placera Dell Inspiron 1501 laptop upp och ner på arbetsytan. Skruva loss de två små skruvarna sitter på undersidan av datorn. Skruva loss de två små skruvarna som håller fast skärmen på baksidan av datorn. Placera dessa fyra skruvar med tidigare borttagna skruvarna. Se till att du inte förlorar dessa skruvar.

  Vänd laptop rätt sida upp. Öppna displayen. Skruva loss de två små skruvarna från displayen gångjärnet. Placera dessa skruvar med den andra skruvar. Ta bort de två antennkablarna ligger i skärmens högra nedre skåran från antennen kabelkanalen. Skruva loss skruven från jordkabeln, som är knuten till den långa svarta sladden som går från skärmens nedre vänstra skåran. Dra dra fliken upp. Den dragfliken bifogas den svarta sladden som går från skärmens nedre vänstra skåran, och ligger till vänster om där du hittade den jordskruv. Dra skärmen bort av den bärbara datorn. Placera den till din sida på den plana ytan.
  5.
  Ta bort handledsstödet. Vänd på laptop över, så att det är upp och ned. Ta bort de återstående 11 skruvarna från den bärbara datorn. Placera dem med de andra skruvarna. Vänd datorn så det är rätt sida upp. Ta bort handledsstödet s kaptivskruven, ligger i övre mitten av laptop, intill den plats där du tog bort fliken.

  Avlägsna kopplingen pekplattan ligger på den övre högra av den bärbara datorn. Ta bort standby-knappen kontakten från systemkortet. Systemkortet är den uppenbarade kretskortet i mitten av den bärbara datorn. Sätt kontakten styrplattan och standby-kontaktdon på hårt underlag. Lyft försiktigt handledsstödet upp och ta bort den från den bärbara datorn. Placera den på den plana ytan.
  6.
  Skruva loss de två små skruvarna som säkrar fläkten till den bärbara datorn. (Fläkten är den svarta fläkten placerad i det nedre hörnet av den bärbara datorn. ) Dra ur kontakten fläktkabeln från fläkten moderkortet kontakt. Fläktkabeln kontakterna är de röda och gula ledningarna som går från fläkten och anslut till den bärbara datorn.
  7.
  Placera den nya fläkten i området där den gamla fläkten var belägen. Skruva in två skruvar tillbaka in i fläkten, säkra fläkten till den bärbara datorn. Sätt in den nya fläktens kabel-kontakt i fläkten på moderkortet kontakten.
  8.
  Sätt laptop ihop i omvänd ordning som du tog isär den.
  9.
  Slå den bärbara datorn och låt den gå några minuter. Du bör höra fläkten startar för att kyla ner systemet.

  Tips och varningar


 • Var försiktig när du byter din Dell Inspiron 1501's fan. Bärbara datorer är känsliga och måste hanteras försiktigt och med stor omsorg.

Previous:nothing Next:gx240 dell vs gx60

Relaterade artiklar


 • videolagring alternativ
 • hur du uppgraderar processorn Pentium III
 • CPU-temperaturen och hastigheten
 • hur du uppdaterar drivrutiner Canon skrivare
 • hur man återställer en Seagate extern hårddisk
 • hur man kan jämföra LCD datorskärmar
 • hur man fixar pc frysa-ups
 • hur man kan jämföra externa hårddiskar för Mac
 • hur man uppgraderar en gateway m285
 • Hur konfigurerar jag fjärrkontrollen undrar plus för Vista Media Center?