Dator > hur man byter en T60 fläkt

 • hur man byter en T60 fläkt


 • En defekt termisk kylfläkt i din IBM ThinkPad T60 laptop kan leda till processorn överhettning. I vissa fall kan värmeskador processorn går att reparera. Därför är det viktigt att rätta till problemet innan det blir för allvarligt. Byta en defekt kylaggregat i ThinkPad är inte så dyrt. Å andra sidan kan ersätta processorn i en T60 kosta flera hundra dollar. Du kan minimera kostnaden för att ersätta en defekt termiskt kylfläkt genom att göra arbetet själv

  Du behöver:.
  Phillips Nr
   2 skruvmejsel.
  Platt skruvmejsel.
  Syl.
  Ersätter termisk-kylning församling från Lenovo (IBM FRU antal 41W6406 eller 41W0467).
  Anti-statiskt armband.


  1.
  Stäng av din ThinkPad T60 notebook. Koppla bort nätadaptern och alla andra kablar som är anslutna till den bärbara datorn.
  2.
  Vänd T60 över så att du kan komma åt undersidan av enheten. Lås upp batteriet och dra ut den ur dess viken.
  3.
  Ta bort fyra skruvarna på undersidan av den bärbara datorn för minnet luckan, trådlösa kort luckan och handledsstödet. Skruvhålen har bilder på mini-ikoner som representerar enheten säkras genom skruven.
  4.
  Vänd T60 notebook tillbaka över och öppna skärmen. Tryck handledsstödet mot LCD skärmen tills låsflikarna lossnar. Lyft upp på handledsstödet och koppla ur kabeln kontakten från tangentbordet. Ta bort handledsstödet från medföljande T60 fallet och den åt sidan.
  5.
  Lyft den nedre kanten av tangentbordet något och dra bort den från skärmen. Flikarna på tangentbordet kommer loss. Lyft tangentbordet så att du kan komma åt bandkabeln under. Koppla bort kabeln från moderkortet och tangentbordet åt sidan.
  6.
  Ta bort de två skruvarna som håller PCI Express Mini Card på plats. Koppla de tre antennen leder till kortet. Lyft PCI Express Mini Card upp och ut ur T60 laptop.
  7.
  Stäng LCD-skärmen och vänd den bärbara datorn tillbaka. Ta bort de två skruvarna i de nedre hörnen av den bärbara datorn fallet med stjärnskruvmejsel. Vänd datorn tillbaka igen och öppna fönstret.
  8.
  Ta bort den trådlösa antenn kabeln från guide ansluten till tangentbordet bezel. Ta bort skruvarna från kabeln guide och ta bort det från datorn.
  9.
  Bänd upp tangentbordet bezel försiktigt med en syl eller platt skruvmejsel. Ta bort tangentbordet bezel och ställ den åt sidan.
  10.
  Avlägsna de tre skruvarna som håller fläkten. Ta bort fläkten kontakten från moderkortet. Lyft fläkten ur datorn.
  11.
  Ställ in det nya fläkten på plats och dra åt skruvarna. Anslut fläkten kontakten till moderkortet.
  12.
  Återmontera ThinkPad T60 laptop genom att vända de steg som du brukade ta datorn ifrån varandra.

  Tips och Varningar


 • Använd alltid ett antistatiskt armband vid hantering av komponenter i din ThinkPad T60 laptop. De komponenter som är känsliga för elektrostatiska urladdningar och är lätt att skada.

Previous:nothing Next:Felsökning en Lexmark 5300

Relaterade artiklar


 • hur man kan förbättra laptop upplösning
 • hur man riva en thinkpad
 • Hur konvertera skanna dokument till RTF-format
 • macbook specifikationer
 • vad är syftet med Master Boot Record på en hårddisk?
 • Hur man överför min Apple TV till min Mac-dator
 • typer av bläckstråle papper
 • hur till check pc psu
 • hur man gör en lightscribe skiva
 • hur du lägger till ett internt trådlöst kort till en bärbar dator