Dator > hur man bygger en egen laptop kit

 • hur man bygger en egen laptop kit


 • En gör-det-själv laptop kit är känd som en "barebone", som huvudsakligen är en ihålig plast lagerhus som omsluter datorns metalliska chassi. Nästan alla barebone bärbara datorer har moderkort, LCD-skärm och tangentbord redan ansluten till utformningen av organisationens struktur. Barebone bärbara datorer tillverkas av flera företag, såsom Asus och MSI, och de får eller inte får komma med komponenter som optiska enheter och hårddisken förinstallerat. Du kan anpassa en barebone genom att lägga till processor, moduler RAM, trådlösa kort, grafikkort och andra komponenter du vill ha. . Anpassa en bärbar dator är billigare än att köpa en märkesvara för jämförbara prestanda, och det ger dig möjlighet att välja dina egna komponenter
  1.
  Demontera barebone laptop. Vänd på den och skruva loss den löstagbara plastdetaljer från basen på den bärbara datorn. Med höljen av, kommer du att se lediga tider för CPU (processor), moduler RAM och det trådlösa kortet. Bortsett från skruvar, kan du också ångra låsanordningar som klämmor eller krokar att ta bort höljet.
  2.
  Öppna CPU-sockeln, en plan kvadrat arrangemang med rader av mycket fina hål. Beroende på modell kan du behöva demontera en annan intern komponent, vanligtvis kylflänsen, för att komma åt uttaget. Om facket är blockerad, ta bort hinder genom att hålla fast den från båda hållen och manövrering att lossa sitt engagemang. Höj komponenten och ta bort för att avslöja CPU slot.
  3.
  Sätt i processorn. Orient processorn genom att hålla den ovanför sockeln och rikta in stiften på processorn med hålen i uttaget. Lägg försiktigt ner det på plats. Kontrollera att processorn är perfekt på plats, och långsamt trycka ned ordentligt fästa den. Aktivera låsning mekanismer såsom clips eller skruv. Montera alla komponenter du tog bort för att komma åt facket, och satte höljet igen.
  4.
  Sätt RAM (minne) moduler. Håll den första modulen och luta det något att bilda en vinkel med facket. Med modulens ändar i linje med slitsen, och upprätthålla vinkel, försiktigt in det. Kontrollera att modulen tänder motsvarar märkena på plats. Tryck modulen hela vägen, tills tänderna syns inte, du kommer att höra den snäpper på plats. Gör samma sak med alla minnesmoduler. Skruva på plasthölje.
  5.
  Installera den bärbara trådlösa kort. Placera kortet i sin kammare och hålla den på plats med clips eller skruv. Du kan ha för att fästa kortet till ett metallskydd innan du installerar den. Anslut sedan kortet till två små trådar som slutar i spåret, fast de färgkodade kablarna till de rätta uttagen på kortet. Sätt tillbaka locket och skruva på ordentligt.
  6.
  Sätt in hårddisken. Fäst komponent sitt fäste och för in den i sin docka i den bärbara datorn. Skruva fast enheten till fästet på båda sidor för att säkerställa att enheten sitter stadigt på plats. Beroende på barebone-modell kan du behöva sätta in enheten genom att antingen skjuta det eller sänker ner den i sin docka. Se till att integrerad drivelektronik (IDE) pinnar är väl anpassat till enheten. Sätt tillbaka locket på. Sätt i batteriet och slå på den bärbara datorn.

  Tips och varningar


 • Följ de särskilda rekommendationer från tillverkaren vid monteringen din bärbara dator.
 • Installera inte en inkompatibel komponent.

Previous:nothing Next:hur du tar bort ett skrivbord batteriet från Acer Aspire

Relaterade artiklar


 • Hur konfigurerar jag WEP i Linksys Wireless säkerhet?
 • hur man byter till bluetooth på en laptop
 • hur du lägger till toner på en tn550
 • hur du lägger till mer RAM-minne till en HP dv6000
 • hur man öppnar och stänger en sensor laptop
 • CPU-temperaturen och hastigheten
 • hur man installerar en Xeon-processor
 • hur man kan återställa data från en kraschad hårddisk
 • hur man registrerar en Lenovo laptop
 • bläckstråleskrivare tips & tekniker