Dator > hur man bygger en cool dator

 • hur man bygger en cool dator


 • Bygga en dator är inte lätt, men det är en givande process. Du kan raka dig en stor del av kontanter bort av priset på en ny dator genom sammanställning en själv snarare än att köpa en redan byggd dator. Du kanske upptäcker att du stöta på några frustrerande vrider och vänder på vägen, men om du håller ut är det sannolikt att vara kvar med en väldigt cool dator samt en rejäl känsla av att utföra

  Du behöver:.
  datorväska.
  Strömförsörjning.
  Moderkort.
  Processor.
  RAM.
  Hårddisk.
  CD-ROM-eller DVD-ROM-enhet.
  Screen.
  Tangentbord.
  Mus.
  Operativsystemet.
  (Valfritt) Spänningsavledare.

  sätta ihop din inköpslista


  1.
  Hitta det fall du vill ha. Du kanske vill titta runt på olika butiker, titta på nätet, eller du kanske inte bryr sig om hur ditt fall ser ut, det är upp till dig. Det finns några extremt cool fall där ute och sedan finns det beige arbetshästar. Kom bara ihåg att även de arbetshästar senare kan uppsnyggat med dekaler. Tänk på att de kommande två punkter på listan beror på vilket ärende du välja: ett ATX-formfaktor fall behöver ett ATX formfaktor moderkort och strömförsörjningen måste kunna för att passa det enskilda fallet.
  2.
  räkna ut hur många interna enheter som du vill. Om du vill ha flera hårddiskar, tre medieenheter, och så vidare behöver du ett moderkort och nätaggregat som har kapacitet för att många enheter. Dessutom kommer strömmen måste vara mer kraftfullt för att kyla fler enheter, om du ska ha en hel del.
  3.
  Välj ett moderkort och processor med tanke på kriterierna i beslut som du gjort tidigare. Vissa moderkort arbeta med vissa processorer. Bestäm hur mycket RAM att köpa baserat på hur mycket RAM-minne ditt moderkort och processor kan använda. Ju fler desto bättre. Välj sedan ditt operativsystem när du ändå håller på, baserat på din processor. Om du har en 64-bitars processor, få ett 64-bitars operativsystem för optimal prestanda.
  4.
  Välj ditt ljudkort och grafikkort. Du kan gå high-end eller låg slut här, det är ditt val. Den högre end kort kommer naturligtvis att öka "cool" värdet på datorn och när det gäller grafikkortet kommer att göra det mer kraftfullt för spel eller andra grafikintensiva operationer.
  5.

  Välj dina enheter, inklusive din hårddisk och CD-ROM-eller DVD-ROM-enhet. Se till hur många USB-portar på moderkortet har och om du tycker att du behöver mer då överväga en USB-port extender utanför bat så du behöver inte oroa dig för det senare.
  6.

  Lägg kringutrustning såsom skärm (platt-skärm med HD-kapacitet är trevliga), högtalare (surround-ljud är "cool"), tangentbord och mus. Alla av dem kommer i olika stilar och nivåer av "cool" så leta efter bitar som passar den stil du vill.

  Montera delarna i en dator


  1.

  att följa anvisningarna på hela tiden och att se till att använda statisk minska material (statisk kommer yngel din processor), montera processorn på moderkortet.
  2.
  Montera moderkortet med de medföljande skruvarna i ärendet. Anslut RAM-minnen i sina respektive platser på moderkortet.
  3.
  Montera nätaggregatet i ärendet.
  4.
  Hänvisning till instruktionerna, se till att byglarna på alla enheter är på rätt platser. Tröjor är helt enkelt lite plast saker som sitter över lite inlägg på baksidan av den enhet som berättar en enhet om den är en slav eller master. Den viktigaste enheten bör vara master. Alla andra ska vara slavar.
  5.
  Montera enheter i sina respektive fack i målet och anslut sedan strömsladdar från nätaggregatet till lämplig plats på baksidan av enheterna .
  6.
  Sätt ditt grafikkort och ljudkort i sitt rätta platser. Vissa videokort har speciella platser; dina instruktioner ska berätta om detta är fallet och så bör lådan, vilket innebär att du ska köpa ett moderkort som har den där speciella facket
  7
  . . avsluta ärendet och sedan ta din dator så har baksidan mot dig. Det är här alla dina anslutningar är. Varje anslutning är en annan färg och form så att du inte kan koppla in fel saker i fel plats. Koppla in tangentbord, mus, nätsladd, skärm och koppla in skärmen nätsladd i den. Anslut skärmens nätsladd och datorns nätsladd in i en vägg eller --- bättre --- i en kvalitet spänningsavledare som själv är ansluten till ett vägguttag.
  8.
  Flip på "On" knappen och håll andan. Om ingenting händer, gå tillbaka och räkna ut vad steget inte gick som planerat. Se till att du inte steka din processor med statisk. Om datorn startar, tryck oavsett knappen på datorn säger att du ska komma in i BIOS, konfigurera den att starta från CD eller DVD, placera CD eller DVD för operativsystemet i enheten och starta sedan om systemet.

  9.
  Tryck på en knapp när CD-stövlar och säger till. Följ instruktionerna för att installera om operativsystemet.
  10.
  När operativsystemet är igång, kan du använda alla cd-skivor som följde med din maskinvara för att installera alla drivrutiner. Windows (eller Linux eller något annat operativsystem) brukar komma med grundläggande drivrutiner så att du inte behöver, men det kan vara i ditt bästa intresse att installera de senaste drivrutinerna (finns på CD eller mer troligt på Internet på bolagets hemsida) för optimal prestanda av dina enheter.

  tips och varningar


 • En hel del av de val du gör i termer av vilken processor går med vilka moderkort RAM och operativsystem kan bäst göras prata med någon som vet om ämnet, till exempel en verkligt kunnig datorbutik tekniker. Spendera lite tid att hitta en bra en kan hjälpa dig betydligt senare på att undvika några lätt kringgås fallgropar.
 • Moderkort ofta kommer med mer skruvad hål än du behöver för att stödja olika typer av ärenden. Rada upp ditt moderkort för att se vilka som sitter över skruv-hål och ignorerar alla som inte gör det.
 • Hitta en plats på nätet som kommer att göra egna dekaler om du inte tycker att datorn är "cool" nog .
 • Kom ihåg att alltid följa instruktionerna som kommer med varje del av maskinvaran.
 • Det är väldigt enkelt att steka din processor med statisk. Vidta alla försiktighetsåtgärder inte!
 • Vissa processorer är uppbyggda av tiotals mycket lätt flyttas stift på ena sidan. Böj inte dem!

Previous:nothing Next:hur till återvinna en gammal hårddisk

Relaterade artiklar


 • jämförelse av bärbar dator specifikationer
 • hur man kan förbättra laptop upplösning
 • hur man installerar ett trådlöst PC-kort utan Windows cd
 • hur man fixar en Microsoft-mus
 • Hur man använder en MacBook på PC Wireless
 • hur till låsa upp en multimedia card
 • hur man startar upp DOS från en USB på en thinkpad
 • Felsökning en Xerox 4260
 • Hur konfigurerar jag WEP i Linksys Wireless säkerhet?
 • hur du tar bort PCI-kort