Dator > funktioner för att leta efter i en bärbar dator

 • funktioner för att leta efter i en bärbar dator


 • När man köper en bärbar dator, identifiera den framtida användningen av den bärbara datorn. Bestäm om du vill använda anteckningsboken för företag, hem-eller studerande användning, samt om du vill använda den för videoredigering, spel eller bara ordbehandling och tänk på hur mycket av en roll rörlighet kommer att spela en faktor i framtiden . När du har identifierat den huvudsakliga användningen av anteckningsboken kan du enkelt bygga en Specifications för att passa dina behov.

  Processor

  Din processor crunches stora mängder data. Om du behöver göra en hel del arbete med video konvertering, databas manipulation eller någon annan typ av högpresterande spel, titta efter en bärbar dator med en processor i klass med stationära maskiner, som i allmänhet har allt kraftfullare processorer än de flesta bärbara datorer. Om planerar att tillbringa den mesta tiden att surfa på Internet, titta på YouTube-videor och skicka mejl leta efter en bärbar dator med ett mobilt-specifik processor.

  Memory

  Random Access Memory (RAM) är en primär faktor för programmets prestanda . Ju fler program du har igång samtidigt, desto mer RAM-minne du behöver i din maskin. För operativsystem som Windows 7, sträva efter att minst 4 GB RAM-minne för 2010-modeller, men du kan nog överleva med 2GB. Lagringsutrymme är en annan fråga, som många bärbara datorer har möjlighet att solid state-diskar (SSD) jämfört med traditionella hårddiskar. Om du behöver snabb tillgång till data och inte har något emot en mindre enhet kan en SSD fungera för dig, för masslagring av data är dock en hårddisk fortfarande det mest kostnadseffektiva vägen. Om du har en stor mediebibliotek, köpa en bärbar dator med en stor traditionell hårddisk --- idealiskt erbjuder minst 500GB lagringsutrymme och med 2010.

  Video

  De flesta bärbara datorer har inbyggda grafikkort som körs parallellt med av och dela några av datorns RAM. Om du vill ha någon form av spel eller video prestanda ur din bärbara dator, köp en bärbar dator med ett dedikerat grafikkort, du måste offra en del av din rörlighet och vikt, men du kan inte spela moderna spel utan ett särskilt kort.

  Formfaktor

  Storlek och vikt är stora frågor för rörlighet. Som av 2010, den moderna netbook, medan små och bärbara, är helt meningslöst för alla uppgifter än grundläggande Internet och ordbehandling. Tänk på skärmens storlek du skulle vilja arbeta med och hur det formfaktor återspeglar storleken på tangentbordet: en mindre skärm innebär ett mer trångt uppsättning nycklar. Kom också ihåg att en större skärm inte alltid betyder bättre upplösning. En high-end 15-tums skärm kan ge långt överlägsen upplösning som tillhandahålls av sin 17-tums följeslagare, till exempel. När du letar efter rörlighet, söker en bärbar dator ljusare än 5 kg. med en skärm som inte är större än 15 inches.

  Övrigt

  De flesta moderna bärbara datorer levereras med inbyggt trådlöst, många saknar Bluetooth eller den ständigt växande WiMax komponenter. Om du planerar att använda din bärbara dator i det offentliga, köpa ett lås eller fingeravtrycksläsare för säkerheten. Slutligen, om du gör en hel del videosamtal eller Internet-telefoni, köpa en bärbar dator med en inbyggd mikrofon och webbkamera.

  Inköp

  Efter kartläggningen av de specifikationer som är nödvändiga för din bärbara dator, glöm inte att titta på alla de stora tillverkarens webbplatser samt bloggar handlar för daglig kuponger. Du kan hitta kuponger för mer än $ 1,200 i besparingar på bärbara datorer.


Previous:nothing Next:hur man öppnar en Hewlett Packard OmniBook 4150 laptop

Relaterade artiklar


 • hur till vända på en Bluetooth på MSI Wind
 • hur man kan återställa fabriksinställningarna i en Acer Aspire netbook
 • Intel Pentium Dual-core T3400 vs Intel Core 2 Duo T6400
 • Hur kontrollerar jag en Mac-dator hastighet klocka?
 • hur reparera datorer träffats av blixten
 • hur man ska återgå till fabriksinställningarna på HP G60-120 notebook
 • felsökning av en Seagate extern hårddisk
 • hur man installerar ett grafikkort fläkt
 • hur man jämföra priser på minnen
 • typer av bläckstråle papper