Dator > fördelar och nackdelar med bladservrar

 • fördelar och nackdelar med bladservrar


 • Bladservrar kombinerar kraften av många datorer, och tillåta ett företag att ställa upp en server farm i ett kompakt utrymme. . En serverfarm distribuerar nätverk uppgifter bland många servrar. Enligt universitetet i kemiteknik och metallurgi, inkluderar en bladserver datorkomponenter såsom en hårddisk, en centralenhet och extra minne som passar på en liten kort. Kortet, känd som en klinga, placeras tillsammans med andra blad i ett blad rack för att skapa en kraftfull server. Enligt University of Arizona, bladservrar erbjuder effektiv prestanda för deras kostnader.

  Space bevarande

  Den största pro av bladservrar är att de bevara en hel del utrymme. Varje blad har den nödvändiga processorkraft att köra operativsystem, programvara och mjukvara som gör det möjligt att kommunicera med de andra bladen. Även Tower ärenden ofta kräver mindre utrymme än stationär dator fall har en enskild klinga en mycket mindre fotavtryck än någon av dessa typer. Företagen bör inkludera kostnaden för att hyra utrymme när man beslutar om att köpa ett system bladserver.

  Energiförbrukning

  Ett annat Pro är att bladservrar använda mindre ström än individuellt andra servrar. En bladservern är byggd för att ta information från en enda extern källa och skicka det till alla bladen för bearbetning, så mindre ström används stödjer tangentbord, möss, nav, växlar, fläktar och annan kringutrustning, enligt New York University. Den bladservern har högre effekt krav än en enskild dator. Överspänningsskydd och säkerhetskopiering nätaggregat måste också matcha strömförbrukningen av bladet server system.

  Systemprestanda

  Den största kon av bladservrar är patentskyddad design beslut med bladserver tillverkare. Många av bladservrar är konstruerade för att arbeta med en enda typ av blad särskilt genom en maskinvarutillverkaren och lägga bladen från en annan tillverkare kan minska prestandan. Enligt universitetet i kemiteknik och metallurgi, att uppnå goda resultat kräver ofta inköp av server programvara, ställningar kniven och annan hårdvara från kniven tillverkaren.

  Värme Frågor

  Operativsystem många datorer nära varandra producerar mycket värme. Det bladservern Systemet producerar mindre värme övergripande eftersom det kräver färre kringutrustning, men värmen den befriar är koncentrerad till ett enda område. Enligt Arizona State University, många nyare bladservrar placera flera processorer på varje blad, ökad värmeproduktion ännu mer. Välja bladservrar, särskilt i ett läge med ett varmt klimat, såsom Arizona, kan kräva att företagen skall bygga ett nytt datacenter.


Previous:nothing Next:Hur byter jag en Acer Aspire 9300 tangentbord?

Relaterade artiklar


 • hur man återställer ett bios lösenord på Dell OptiPlex gx270
 • är mer RAM bättre?
 • hur man rengör en hp8040 laptop fläkt
 • vad är skillnaden mellan en server & stationär PC?
 • hur du ställer in DVD-enheter
 • nas backup-enheter
 • hur man ansluter en Compaq Presario V2000 till en extern bildskärm
 • de mest populära datorväskor
 • hur man kan jämföra HP Deskjet-skrivare
 • hur till vända på en Bluetooth på MSI Wind