Dator > Vilka är Compaq funktionstangenterna?

 • Vilka är Compaq funktionstangenterna?


 • Du behöver:
  Ljudkort drivrutiner
  . Tillval extra högtalare.

  På en Compaq tangentbord, så ser du fler nycklar än bara bokstäver och siffror. F1 till F12 knapparna högst upp på tangentbordet kallas funktionstangenterna. Dessa knappar har olika funktioner, antingen när det användes ensamt eller i kombination med andra tangenter. Funktionstangenterna kombinera med Fn (funktion) för att skapa snabbtangenter som är genvägar till olika kommandon. Beroende på vilket program du använder, exempelvis Internet eller Microsoft Word, fungerar ändringarna.

  F1

  Troligen den vanligaste funktionsknappen tar F1 upp en hjälpmeny för vad programmet du arbetar i.

  F2

  F2 Byter namn på en markerad fil, så markera namnet på den fil du vill döpa om och tryck på F2. Använd tangentkombinationen av F2 + Ctrl + Alt för att öppna ett nytt Microsoft Word-dokument. I Microsoft Excel, redigeringar F2 den aktiva cellen.

  F3

  F3 öppnas en sökruta där du kan söka igenom e-post, dokument, bilder, musik och andra filer. Ett Microsoft Word-funktionen är att använda F3 + Shift för att ändra din text från versaler till gemener. I Microsoft Excel, pastor F3 ett definierat namn i en formel.

  F4

  F4 belyser baren webbadressen när man arbetar i ett webbläsarfönster och kopior text när du arbetar i Microsoft Word. I andra program, t. ex. Microsoft Excel, upprepar F4 den senaste åtgärden eller kommandot.

  F5

  Uppdatera information är den primära funktionen för F5. Om din nuvarande webbsida är inte laddas ordentligt tryck F5 istället för att klicka på Uppdatera ikonen. I Microsoft Excel och Microsoft Word, öppnas F5 Sök eller dialogrutan Gå till.

  F6

  F6 flyttar mellan olika öppna program i aktivitetsfältet eller flyttar mellan fönster medan olika program är öppna. I Microsoft Word och Excel, går F6 till nästa ruta eller ram.

  F7

  F7 tar upp stavningskontroll funktion i Microsoft Word och Excel, men dess olika funktioner ändras beroende på olika program. F7 tar också upp cirkumflex surfar i Mozilla Firefox.

  F8

  F8 för att markera text i Microsoft Word eller få tillgång till felsäkert läge när datorn är starta. F8 är också förlänga nyckeln, kunna vända Utöka eller inaktivera läget i Microsoft Excel, och förlängning ett urval i Microsoft Word.

  F9

  F9 väljer program på datorns skrivbord. Tryck sedan på "Enter" för att öppna programmet eller programmet. F9 är en användbar nyckel i Microsoft Excel, för det beräknar en cell i kalkylbladet. I Microsoft Word, F9 valda uppdateringarna områden.

  F10

  Välj menyraden eller stänga en öppen meny i många program som Microsoft Word, Microsoft Excel, eller Internet Explorer med F10.

  F11

  När din webbläsare fönstret plötsligt blir hela skärmen och du är inte säker på varför, du har tryckt F11. Trycker på knappen igen återställer ditt fönster till mindre storlek. F11 skapar också ett diagram i Microsoft Excel-data i det aktuella området.

  F12

  I Internet Explorer tar F12 upp View Source-funktionen, som visar dig HTML-kodning för webbsidan. F12 är också vanligt förekommande som en spara knapp, att ta upp dialogrutan Spara som i Microsoft Word och Excel.


Previous:nothing Next:Hur gör jag Hastighetskontroll överföring från hårddisk till hårddisk?

Relaterade artiklar


 • hur du tar bort PCI-kort
 • hur man använder USB-minne med WD TV
 • Hur lägger jag till 8.180 trådlösa skrivaren till en laptop?
 • hur du formaterar Windows XP på gatewayen 2300 laptop
 • hur man ändra storlek på en partition boot camp
 • hur man kan återställa en Dell 700m
 • Hur man testar en datorskärm
 • Återskapa data från en extern hårddisk
 • hur man återställer till en standard HP Laserjet 4000
 • GeForce 9800 GT vs GeForce 8800