Dator > Hur man testar hårddisken fitness

 • Hur man testar hårddisken fitness


 • Hårddisk fel leder ofta till förlust av data och kan bli mycket dyrt att återvinna. Hårddiskar kan uppgraderas genom att byta ut enheten och överföra dess uppgifter till den nya hårddisken, men en uppgradering inte gör användaren mycket bra om deras gamla enheten kraschar innan uppgraderingen kan utföras. För att avgöra om en hårddisk är benägen att krascha, ett test som kallas Drive Fitness Test (DFT) har utvecklats av Hitachi. DFT gör att enheten som skall testas utanför en operativsystemsmiljö att få de mest korrekta resultat möjligt.

  Du behöver:
  Drive Fitness Test
  . ISO-filen (se Resurser).
  Blank CR-R, DVD-R, DVD + R, eller annan skrivbar skiva.
  CD-eller DVD-brännare.
  CD-bränning kan bränna.
  iso-filer (som Nero Burning ROM, UltraISO, eller Power ISO).


  1.
  Sätt in tomma CD-eller DVD-skiva i datorns brinnande enhet. Bränn Drive Fitness Test. ISO-filen till den tomma skivan. Starta om datorn när bränningen är klar.
  2.
  Tryck på knappen som anges (ofta Esc, F10, F12 eller) på datorns ursprungliga BIOS-skärmen för att öppna startmenyn. Välj den enhet som innehåller din Drive Fitness Test skiva, tryck på en tangent när du uppmanas att starta från skivan.
  3.
  Acceptera DFT licensavtalet genom att trycka på "A"-tangenten ( som är snabbtangenten för "Jag godkänner" alternativet. ) använda tabulatortangenten och piltangenterna för att navigera i avtalet för att läsa den innan du accepterar.
  4.
  Vänta medan Drive Fitness Test program söker igenom ditt system och skapar en lista med hårddiskar som är installerade. Om listan är korrekt, tryck på Y-knappen eller välja "Ja. "Om det inte är korrekt, tryck på N eller välj" Nej. "Om du väljer" Nej ", programmet kommer att hjälpa dig att felsöka upptäckt problemet med hjälp av instruktionerna på skärmen.
  5.

  Välj den hårddisk du vill testa från huvudmenyn DFT testa menyn Du kommer att ha två alternativ:. . ett snabbt test och en avancerad test snabbt test är den vanligaste utfört test och är standard som kan drivas av trycka på Enter. Den avancerade test tar längre tid att utföra eftersom det testar hela enheten, och används vanligen bara om du misstänker problem som inte visades på ett snabbt test.
  6.
  Välj startalternativet När du har valt ett test för att börja testa din hårddisk. Testet kan ta flera minuter eller längre, beroende på test alternativ du valt och storleken på din hårddisk. Du kan avbryta testet innan det är komplett med knappen "Avbryt", men du måste bekräfta åtgärden efter att ha valt det.
  7.
  Vänta på prov för att slutföra. Om den hårddisk som skannas är i god form, kommer bakgrunden av testresultatet skärmen vara grön. Om fel har upptäckts i enheten kommer bakgrunden vara röd och du kommer att ges möjlighet att radera disken för att reparera felen.

  Tips och varningar


 • Tänk på att den "Radera disk" alternativ som finns när felaktigheter upptäcks kommer att radera alla dina data från hårddisken. Kontrollera att du har säkerhetskopierat alla dina program och data innan du raderar disken.

Previous:nothing Next:hur man uppgraderar en ThinkPad hårddisk

Relaterade artiklar


 • Hur ansluter jag en HD DVD till en dator?
 • Hur hittar jag en billig WiFi redo laptop?
 • hur man kan minska CPU-hastighet
 • Hur avbryter jag en utskrift på en HP LaserJet 4 Plus?
 • former av random access memory
 • hur initilize min externa hårddisk
 • specs på HP 6515
 • Hur bios jag kontrollera för överhettning problem i laptop?
 • vad är skillnaden mellan HP patroner 94/95 & 96/97?
 • hur man kan jämföra Intel Mobile processorer