Dator > Hur felsöker jag en skrivare kanon prixma?

 • Hur felsöker jag en skrivare kanon prixma?


 • Canon PIXMA-skrivare linjen är utformad för att fungera väl utan störningar eller buggar. Kommer dock att normal drift svarar för cirka problem i driften av skrivaren, och du kommer förmodligen behöva underhålla och felsöka din Canon-skrivare ibland. Det finns många vanliga ställen att starta när du behöver felsöka din PIXMA skrivare. I de flesta fall behöver en skrivare som inte fungerar som en ganska enkel fix att de flesta människor kan hantera på egen hand

  Du behöver:.
  Canon Pixma skrivare manual.
  Skrivarpapper.
  Ersättning bläckpatroner.
  Bomullspinne.
  Isopropylalkohol.


  1.
  Kontrollera strömknappen på din Canon Pixma skrivare. Se till att en grön lampa visas. Om inget ljus är synlig, tryck på strömbrytaren eller kontrollera sladdar att se om de är lösa. Om lampan blinkar återställa både skrivaren och datorn. Om skrivaren fortfarande blinkar, se steg 10.
  2.
  Kontrollera USB-port för att se om det fungerar korrekt. Anslut din Canon Pixma skrivare till en annan USB-port om det finns. Kontrollera USB-drivrutiner och installera om det behövs.
  3.
  Skriv ut en testsida på skrivaren. Om texten är blek eller suddig, men skrivaren inte visar att bläckpatronerna är lågt, ta bort bläckpatronerna och installera. Kör ett rengöringscykel följa instruktionerna i skrivarens handbok. Om ytterligare uppmärksamhet krävs, rengör skrivhuvudet och kontakter på bläckpatronen manuellt med en bomullspinne och isopropylalkohol. Installera nya bläckpatroner om inget annat fungerar.
  4.
  Läs din manual för att se om papper eller typ som du använder är kompatibla med och rekommenderas för din Canon Pixma skrivare. Papper som är för tunn kan curl, böja eller absorbera för mycket bläck.
  5.
  Justera utskriftskvaliteten för att matcha den typ av papper du använder. Öppna "Egenskaper för skrivare" rutan och ändra "Print Quality" inställningar.
  6.
  Rengör papper rullarna. Öppna "Egenskaper för skrivare" låda. Välj "Underhåll" fliken. Tryck på alternativet "hjulrengöring. "Tryck på" OK ". Fyll på flera ark papper när det skriftliga skärmen dialogen uppmanar dig att göra det. Tryck" OK "för att slutföra papper rullen reningsprocessen.
  7.
  Ta bort alla oavslutade utskrifter från den aktiva ut facket på datorns skrivbord. Högerklicka på skrivarikonen längst ned på skärmen för att öppna aktiva utskriftskön. Högerklicka på utskriften och välj "Ta bort". Du kan också öppna kön genom att öppna "Egenskaper för skrivare" rutan och sedan trycka på "Underhåll", "Visa Printer Status" och "Visa utskriftskön. "Välj" Avbryt alla dokument. "
  8.
  Ta bort eventuellt papperskvadd som stör väl fungerande Canon Pixma skrivaren. Dra papperet försiktigt ur rullarna. Ta tag i papper och dra den nedåt från botten av skrivaren utmatningsfacket. Ta tag i toppen av papper i inmatningsfacket och dra uppåt för att ta bort papper som fastnat. Öppna skrivarens hölje att förstå papper som fortfarande är fast i rullen. Dra papper försiktigt bort från rullen att släppa.
  9.
  Minska mängden papper som placeras i den inkommande pappersfacket. För mycket papper kan öka risken för papperstrassel.
  10.
  Kolla din Canon Pixma handbok om strömindikatorn blinkar. Olika flash mönster visar på olika frågor som papperstrassel eller bläck problem. Korrekt det specifika problemet enligt anvisningarna i handboken. Du kan behöva ta bort trassel, byta färg eller kontrollera programvara.
  11.
  Kontrollera datorns skärm för felmeddelanden. Följ instruktionerna på skärmen eller i din manual för att åtgärda problemet.

  Tips och varningar


 • flesta rengörings-och underhållsåtgärder är tillgängliga via "Egenskaper för skrivare" fliken på skärmen.
 • Du kan också rengöra papper rullen manuellt med en mjuk trasa och varmt vatten.
 • Olika modeller av Pixma skrivare varierar något i detaljerna, men den grundläggande felsökning kommer att vara liknande bland Alla PIXMA-skrivare.
 • Om du tappar bort din skrivare Manuellt kan du hitta gratis kopior av PIXMA-skrivare manualer online och via Canons hemsida.
 • Följ alla försiktighetsåtgärder åtgärder som beskrivs i din Canon Pixma manual för att se till att du inte garantin ogiltig.

Previous:nothing Next:hur radera CDRW-skivor

Relaterade artiklar


 • Sony Vaio PCG-fx770k laptop information
 • hur man återställer SMC på en iMac
 • hur till återvinna en förlorad fil nedladdning
 • thinkpad T7250 vs T7200
 • Hur inaktiverar jag touch klicka på en Dell laptop?
 • hur man öppnar fallet på en Sony Vaio laptop
 • hur du ställer in Bluetooth-hörlurar på Mac OS 10.5 Leopard
 • Hur man testar bärbara processorer
 • HP OmniBook 6100 specifikationer
 • hur man ändra storlek på en partition boot camp