Dator > hur man klona en ide på en sata

 • hur man klona en ide på en sata


 • Uppgradera från en IDE-hårddisk till en SATA-hårddisk har flera fördelar för enheten användarna. SATA-diskar så att fler datalagring, och ge snabbare söka och överföringshastighet, minskar möjligheten till en data flaskhals i ditt system. För att säkerställa dataintegritet under överföring av filer från din IDE till SATA hårddisk bör du klona IDE-disken. Kloning skapar en exakt kopia av data på hårddisken, komprimera data och sedan utöka den till SATA-enheten för omedelbar åtkomst. Detta håller data intakt och påskyndar överlåtelsen, de flesta kloning äger mindre än en timme att slutföra, beroende på system och körhastighet

  Du behöver:
  Drive kloning programvara
  . . IDE-hårddisk.
  DVD-brännare.
  Tomma DVD-skivor.
  SATA-hårddisk.


  1.
  Installera en programvara kloning ansökan som Norton Ghost eller Paragon Backup Recovery på din dator.
  2.

  Starta skivan kloning ansökan. Leta reda på "Backup" i programmenyn och klicka på alternativet att börja skapa din skiva backup.
  3.
  Definiera inställningarna på din kloning drift med programvaran. Välj att klona hela IDE-disken genom att skriva in enhetens brevet i backup inställningsmenyn. Välj dvd-brännare som mål enheten för att skapa säkerhetskopian, skriv in ett namn för bilden och sedan starta säkerhetskopieringen. Programvaran kommer att börja läsa IDE skivan sektor för sektor, och så kommer det att komprimera och skriva läsa data till en säkerhetskopia på en rad tomma dvd-skivor.
  4.
  Sätt in en tom DVD i enheten när den riktas av programmet att göra det. Kontrollera att du har tillräckligt med tomma dvd-skivor tillgängliga. Inköp DVD nog att hålla hela kapaciteten på din enhet om filerna på din IDE-disken är inte lätt komprimeras. Ljud-och videofiler är bland filtyper som vanligen är komprimerade i spelbara former, och som sådan inte kommer att komprimera ytterligare under säkerhetskopieringen. Stäng av DVD-skivor när programmet visar tills programmet slutför säkerhetskopieringen. Numrera DVD-skivor som du bränner bilden på dem för att hålla dem i rätt ordning.
  5.
  Välj "Återställ" alternativet från programmenyn att överföra data till SATA-hårddisk. Ange DVD-enhetsbeteckningen som källa för säkerhetskopian och sedan skriva in namnet på bildfilen. Välj SATA-enheten som mål enheten för bilden.
  6.
  Starta återställningen. Programmet kommer att läsa data från skivorna, som anger när varje efterföljande skiva behov att placera i DVD-enheten. "Återställ" alternativet expanderas bilden på SATA-enheten, vilket skapar en exakt kopia av skivans data.


Previous:nothing Next:typer av DDR2-minne

Relaterade artiklar


 • hur man avveckla en Toshiba laptop
 • hur man installerar ide till en sata-adapter
 • hårddiskfel i en bärbar dator
 • hur man fyller en Epson t0691 bläckpatron
 • bläckstråle refill information
 • hur till låsa upp en bärbar dator dvd
 • hur man gör en startbar kort USB-minne
 • hur till låsa upp min IPAD lösenord
 • beskriver anslutning USB-ljud
 • vad är CPU för en gaming dator?