Dator > hur man kan förstå busshastigheter och processorer

 • hur man kan förstå busshastigheter och processorer


 • Processorhastigheten är inte samma sak som datorns hastighet. Det är bara en aspekt av processorer, och en av ännu fler faktorer som bidrar till datorns prestanda. Directron. org jämför en dator till en stad. Den använder många vägar, alla med olika storlek och hastighetsbegränsningar för att få resenärer till sina destinationer. Här vägarna är moderkortet bussar, de resande är data, och destinationerna är processorn och minnet. Processorn manipulerar data medan bussarna transportera det. Denna grundläggande relation är början på att förstå hur de två avgör datorns kapacitet.

  Du behöver:
  kryssmejsel
  . Mini-PCI bärbara trådlösa adaptern.


  1.
  Tänk processorns roll. Processorn utför beräkningar på uppgifter som den mottar från minnet enligt anvisningarna från programvara. Det består av en matris av hundratals miljoner av elektriska växlar. Dessa representerar och organisera data på ett sätt som gör att processorn att utföra sina beräkningar.
  2.
  Observera att processorns hastighet talar om hur många gånger per sekund det fungerar att utföra beräkningar. Till exempel arbetar en 3 GHz processor utföra programvara instruktioner 3 biljoner gånger per sekund. Observera att detta förklarar hur ofta det fungerar, men inte nödvändigtvis hur mycket den åstadkommer varje gång det fungerar.
  3.
  Se bortom processorhastigheten. Processorer med flera kärnor kan utföra fler operationer samtidigt än single-core enheter. Enligt Hjälp med datorer, den större en processors cacheminne, desto mindre ofta den har att vänta på information från den långsammare systemminnet. Således kan en multi-core processor med en stor cache bättre än en single-core processor med högre klockfrekvens och en mindre cache. Även om det inte fungerar så ofta, åstadkommer det mer varje gång det fungerar.
  4.
  Tänk att den primära roll som datorns huvudsakliga buss, Front Side Bus (FSB), är att få data från minnet till processorn och för att föra processorer resultaten till andra komponenter i systemet. En buss körs vid 100 MHz överför data med en hastighet av 100 miljoner gånger per sekund. Detta i kombination med buss "bredd", eller den mängd bitar som passar på bussen väg vid en given tidpunkt, talar om hur mycket data bussen faktiskt överföringar.
  5.
  Ta konto dubbla pumpar som ett tillbehör till standard bussfunktionen. Dubbelklicka pumpar kan bussen för att överföra data två gånger per cykel, vilket i praktiken gör en buss som arbetar vid 100 MHz överföra samma mängd data som en 200 MHz buss med samma bredd. Detta har lett till ytterligare utveckling inom quad-pumpning eller överföring av data fyra gånger per cykel.


Previous:nothing Next:information om RDRAM

Relaterade artiklar


 • Hur installerar jag en Linksys wusb54gsc?
 • vad är skillnad mella Intel T6400 & T3400 processorer?
 • Hur får jag ett Microsoft Wireless Optical Desktop 700 för att arbeta med Windows XP?
 • Hur byter jag en USB-sladd för Sanyo VPC-S500 digitalkamera?
 • Hur gör jag för ljudinspelning stereo på en bärbar dator utan en linje i?
 • Hur fyller jag min Epson cx3810 patroner?
 • hur du ansluter två bildskärmar med DVI.
 • hur man gör en komplett hårddisk återhämtning
 • egenskaper datorminne
 • hur till återvinna förlorad m4a-filer