Dator > hur man byter en laptop lcd

 • hur man byter en laptop lcd


 • En bärbar dator LCD-skärmen ersättning är vanligtvis en mycket dyr reparation. I de flesta fall kommer du spendera mellan $ 100 och $ 300 för att ersätta skärmen och sedan måste punga ut med ytterligare $ 150 till $ 300 för arbetskostnader. Självklart, om du kan göra reparationer själv, kommer du inte betala avgifter för arbete.  Byta LCD-skärmen i en bärbar dator är inte så svårt. Om du kan använda några grundläggande verktyg, uppmärksamma detaljer och har tålamod, kan du ersätta framgångsrikt skärmen i ungefär en timme.

  Du behöver:
  stjärnskruvmejsel av storlek 2
  . Skruvmejsel.
  Scribe.
  Ersättning LCD-skärmen.


  1.
  Stäng av din laptop. Koppla bort nätadaptern och alla andra kablar som är anslutna till datorn. Vänd den bärbara datorn över så att du kan se botten av maskinen.
  2.
  Skjut de små låset bredvid batteriet i "upplåst" läge. Medan du håller spärren, dra ut batteriet ur den bärbara datorn. Vänd laptop tillbaka över och öppnar LCD-skärmen.
  3.
  Bänd upp tangentbordet kanten täcka längs botten av skärmen. Använd en skriftlärd eller en liten skruvmejsel för att bända upp locket försiktigt och ta sedan bort den.
  4.
  Leta gummi placering kragarna på kanterna av LCD-skärmen bezel. I de flesta bärbara datorer, det finns fyra genomföringar på övre kanten av skärmen och två på botten (ett i varje hörn). Använd en skriftlärd eller gräva in bakom gummiringarna och sedan bända upp dem.
  5.
  Lossa och ta bort skruvarna bakom där kragarna var med Phillips skruvmejsel. Använd den skriftlärde, att bända fram och bak delar av skärmen bezel isär och skilja dem åt. Ta bort den främre halvan av ramen och lägger den åt sidan.
  6.
  Ta bort skruvarna som fäster LCD-skärmen in i kammaren. På de flesta bärbara datorer finns det mellan fyra och åtta skruvarna längs ytterkanterna på skärmen som håller den på plats.
  7.
  Luta övre delen av LCD-skärmen mot dig och försiktigt lägga i ansiktet på displayen ovanpå tangentbordet. Ta försiktigt bort videokabeln från baksidan av LCD-skärmen. Koppla bort kabeln från LCD-skärmen eller moderkortet (vilket som är tillämpligt).
  8.
  Dra ut kabeln som går från LCD omriktaren styrelsen till moderkortet. Lyft på LCD-skärmen från tangentbordet åt sidan.
  9.
  Lägg nya skärmen försiktigt ner ovanpå den bärbara datorn tangentbordet. Anslut videokabeln och ställ den nya skärmen i den bakre bezel inneslutningen. Rikta in skruvhålen försiktigt och sätt i skruvarna. Dra åt skruvarna med Phillips skruvmejsel.
  tio.
  Anslut kabeln från LCD omriktaren styrelsen att kontakten på moderkortet. Passa frontpanelen stycke med den bakre ramen och snäpper på plats. Sätt och skruva åt skruvarna för ramen. Byt gummiringarna och tryck dem på plats med fingrarna.
  11.
  Sätt i batteriet. Anslut nätadaptern och slå på datorn. LCD-displayen bör nu fungera.

  Tips och varningar


 • Använd ett antistatiskt armband topp förhindra skador på komponenter inuti den bärbara datorn. Laptop komponenter, såsom de som är anslutna till bildskärmen, är känsliga för skador orsakade av statisk elektricitet.

Previous:nothing Next:hur man använder ett tangentbord i stället för en datormus

Relaterade artiklar


 • hur man byter min Inspiron 9300 DVD-enhet
 • hur man väljer rätt stationär PC
 • hur man köper ersätta bläck
 • beskriver anslutning USB-ljud
 • hur du uppgraderar processorn Pentium III
 • Vad är flash-enheter bra för?
 • Hur du kopierar compact flash-kort
 • ominstallation av ett AirPort-kort
 • Hur felsöker jag en Compaq Presario 8000-serien?
 • Hur fixar jag min hp 7310 skrivare?