Dator > hur man använder en infraröd port på en bärbar dator

 • hur man använder en infraröd port på en bärbar dator


 • Infraröd är en trådlös teknik som aktiverade enheter kan använda för att kommunicera med varandra och utbyta data. Bärbara datorer och bärbara datorer med infraröd stöd kan kontakt med ett brett sortiment av kringutrustning, såsom smartphones, digitalkameror och handdatorer, med hjälp av IR-porten. Infraröd aktiverade enheter har en liten genomskinlig röd fönster-transceivern-som ligger på ytan av enhetens hölje. De standarder och protokoll som alla aktiverade enheter använder för att kommunicera fastställs av IrDA (Infrared Data Association). Innan du kan använda din bärbara infraröd anslutning, måste du aktivera funktionen
  1.
  Kontrollera att din bärbara dator har en infraröd sändare. Den lilla röda fönster kan placeras på en sida, eller baksidan av laptop, nära hamnarna. Du kan också hänvisa till din produkt dokumentation för information om din bärbara trådlösa egenskaper.
  2.
  Gå till "Enhetshanteraren". I Windows XP klickar du på "Start" och sedan "Kontrollpanelen" och dubbelklicka på ikonen "System". Klicka för att öppna fliken "Maskinvara" i den efterföljande dialogrutan titeln "Systemegenskaper". Klicka på "Enhetshanteraren" för att öppna fönstret. I Vista och Windows 7, välj ikon märkt "Enhetshanteraren" från "Kontrollpanelen" skärm.
  3.
  Scrolla ned och dubbelklicka på "IR-enhet" för att se en lista över installerade enheter. Högerklicka på den enhet du vill använda och välj "Aktivera". Om din bärbara dator har en infraröd sändare och du inte ser några enheterna i listan under "IR-enheten", refererar till din produkt dokumentation för instruktioner om att installera en IR-enhet.
  4.
  Ställ infraröd kommunikation preferenser. Detta gör att du tillfälligt ta emot filer eller begränsa dataöverföring. Gå till "trådlös länk" under "Kontrollpanelen" och markera rutan intill texten "Tillåt att andra skickar filer till din dator med IR-kommunikation. " Detta kommer att öppna port för kommunikation. Av säkerhetsskäl, inaktivera funktionen när du inte är i närheten av din bärbara dator, eller när du är i en offentlig zon.
  5.
  Testa infraröd anslutning. Rikta din dator till en infraröd aktiverad enhet, t. ex. en mobiltelefon, och upprätta en anslutning. Kontrollera att transceivers är vända mot varandra och inte mer än tre meter ifrån varandra. Placera båda enheter på ett plant underlag. När enheterna kan "se" varandra, ser du en infraröd ikon visas på den bärbara datorns systemfältet (i nedre högra hörnet av skrivbordet). Detta innebär att enheterna har parats ihop.
  6.
  Skicka en liten fil från mobiltelefonen till den bärbara datorn. Navigera till lämplig fil och väljer att överföra den via infraröd sändare. Du kommer att se en dialogruta visas på den bärbara datorn, som anger att den hopkopplade enheten försöker att skicka en fil. Klicka på "Ja" för att bekräfta. När filen överförs, kommer du att se en annan anmälan. Klicka på bekräftelse och navigera till filen för att kontrollera anslutningen har upprättats korrekt.

  Tips och varningar


 • För bästa resultat, placera IR-aktiverad enhet inches från den bärbara stationen.
 • Låt inte obehöriga utbyte via din bärbara dator IR-port. Endast aktivera funktionen tillfälligt, och sedan stänga av den.

Previous:nothing Next:hur du tar bort en mini Maxtor OneTouch

Relaterade artiklar


 • HP 8850 vs hk 9180
 • hur att göra sig av tomma bläckpatroner
 • hur man byter MB för Dell Dimension 4550
 • hur man ändra storlek på NTFS-partition i Windows
 • Hur får jag mitt Bluetooth-enhet att arbeta med en Toshiba laptop s7802?
 • hur till återvinna en hårddisk snabbt
 • hur man byter processor i en IBM Thinkpad T43
 • platt bildskärm specifikationer förklaras
 • vad är syftet med Master Boot Record på en hårddisk?
 • hur man delar ett tangentbord mus