Dator > hur du tar bort kylare från processorn

 • hur du tar bort kylare från processorn


 • Kylflänsen håller CPU processorn i datorn sval. Dess relation till processorn liknar förhållandet mellan bilen kylaren och motorn. Det finns vanligen bara en kylfläns i en dator, men vissa moderkort har dubbla processorer, så det kommer att finnas två kylfläns församlingar måste too. The kylflänsen till bytas ut när det inte längre tillräckligt kyler processorn eller när det börjar att krångla. Ändra denna del är enkelt, men du behöver för att utföra jobbet i en säker miljö. Din arbetsplats måste vara ren, bör händerna vara ren och torr och du behöver ta bort eventuell statisk laddning från kroppen genom att röra vid ett metallföremål innan du rör vid datorns inre

  Du behöver:. .
  Precisionsmejslar
  Termiskt fett.
  Laptop demontering handboken.

  Desktop


  1.
  Koppla ur datorn från strömkällan. Ta bort alla kablar från datorns baksida och slå på datorn fall ungefär så har baksidan mot dig.
  2.
  Ta bort skruvarna från den högra sidopanelen och skjut panel av. På vissa datorer fall måste du först ta bort den övre panelen innan du kan ta bort sidostycket. Kontrollera datorns handbok för att se om detta är fallet för din dator.
  3.
  Lägg ner datorn på dess stängda sidan så att du enkelt kan se in i kupén. Leta reda på CPU mot mitten av moderkortet. På toppen av CPU kommer att vara en klumpig titta metall fäste. Detta är kylflänsen. Vissa kylfläns komponenter har fan bilagor och andra inte.
  4.
  Följ kablarna som går från kylflänsen till moderkortet med fingrarna och försiktigt dra ur kablarna från moderkortet.
  5.
  Sätt press på kylflänsen spaken för att ta bort den från anläggningen stift. Håll en liten precisionsskruvmejsel under anläggningen stift. Tryck hålla spaken nedåt med handen och trycker utåt mycket försiktigt med skruvmejseln. Undvik att låta skruvmejsel för att glida, eftersom det kan repa moderkortet. Om du inte känner dig bekväm med att använda skruvmejsel och känner att du kan låta det slinka med tryck, sedan använda fingrarna för att trycka spaken ut som du trycker in den med andra handen.
  6.
  Ta bort kylflänsen. Det kan tyckas lite fastnat på grund av det termiska fettet att hålla den mot processorn, men försiktigt vicka bort det.
  7.
  Lägg termisk pasta till toppen av processorn och byta ut den gamla kylfläns med en ny.

  Laptop


  1.
  Koppla den bärbara datorn från eluttaget. Ta bort batteriet och annan extern enhet ansluten till den. Läs igenom bruksanvisningen till din bärbara dator handbok för demontering instruktioner som varje modell varierar något.
  2.
  Vänd på laptop över så att bottnen mot dig och ta bort alla små skruvar du ser med en precision stjärnskruvmejsel. Håll alla skruvar organiseras.
  3.
  Vänd laptop med rätt sida upp och vrid den så baksidan gångjärnen mot dig. Ta bort skruvarna som håller gångjärn, sedan försiktigt in en skruvmejsel precision i plast sömmen och lyft att lossa gångjärnen.
  4.
  Vänd den bärbara datorn runt så att det mot dig och öppna skärmen så långt bak som möjligt. Fortsätt att lyfta deformationer tills plasten Power Plate lossnar. Ta bort skruvarna ser man att hålla tangentbordet till den bärbara datorn. Lyft försiktigt ut tangentbordet.
  5.
  Leta kylflänsen montering på CPU eller CPU: er. Ta bort skruvarna som håller den till moderkortet och processorn. Koppla bort kablarna från moderkortet och försiktigt vicka kylflänsen utanför processorn.
  6.
  Placera nytt termiskt fett på CPU processorn och ersätta med en ny kylfläns. Sätt tillbaka tangentbordet och skruvar.


Previous:nothing Next:diy pc uppgradering





Relaterade artiklar


 • Vad är en USB A-B-kabeln?
 • hur du formaterar Windows XP på gatewayen 2300 laptop
 • surfing spel för PS3
 • hur man gör ett hål & refill tonerkassetter
 • hur man använder en IDE till SATA-adapter
 • hur man läser UPC-koder
 • USB Plus jämfört med USB 2
 • Hur konvertera en IDE hårddisk till sata
 • hur man upptäcker och installera ljud drivrutiner
 • hur man använder en Logitech spelkontroll på The Witcher