Dator > gör-det-själv vätskekylning

 • gör-det-själv vätskekylning


 • Kylning är en väsentlig del i en fortsatt bearbetning av alla datorsystem. Konventionell fläkt och kylfläns baserad kyla lösningar är tillräckliga för behoven hos de flesta användare, men för de som kör snabbare processorer eller high-end grafikkort, vätskekylning kan vara ett bättre alternativ. Vätskekylning ersätter fläkt och kylfläns med en kylvätska som drar bort värmen från kyls datorkomponenter. Detta gör att du kan köra dessa komponenter med full hastighet, eller till och med överklocka komponenter säker på att fel till följd av överhettning är osannolik. Även om det finns vätskekylning kit som finns på marknaden, erbjuder en skräddarsydd lösning DIY bästa möjliga resultat. Med en egen design, kan du placera ditt kylsystem inom fallet och välj kylning delar som ge dig den mest effektiva kylning tillgänglig

  Du behöver:. .
  Stjärnskruvmejsel
  Antistatisk matta.
  CPU Monteringskloss.
  CPU vattenblock.
  150 inches, 3/8-tums slang, skär i 15-tums längder.
  Radiator.
  Reservoir.
  Luddfri trasa.
  GPU Monteringskloss.
  GPU vattenblock.
  Pump.
  Kyllösning.
  Sprutflaska.


  1.
  Stäng av datorn och ta bort nätsladden från eluttaget på baksidan av målet. Ta bort motorkåpan genom att ta bort skruvarna som håller locket på baksidan av fallet med skruvmejsel. Skjut tillbaka från framsidan av ärendet omkring en tum och lyft det är gratis, för att komma åt de interna komponenterna fallet.
  2.
  Bort moderkortet ur fodralet. Koppla loss eventuella strömkablar från moderkortet och ta bort all expansion slot kort ansluten till moderkortet, inklusive grafikkort och ljudkort. Koppla loss eventuella data kablar från moderkortet leder till System Storage, och koppla ur strömmen kablar som förbinder nätaggregatet med lagringsenheter också, för att rensa upp internt ärende utrymme. Ta bort skruvarna som håller fast moderkortet i målet och lyft sedan upp moderkortet ur fallet, placera den på antistatisk matta.
  3.
  Ta bort den befintliga fläkten och kylflänsen från processorn av unlatching montering klipp säkra fläkten på plats.
  4.
  Montera tillbaka plattan för CPU vattenblock på baksidan av moderkortet. Se till att du köper fjärrkyla som passar just din CPU modell. Skjut de fyra fästpunkterna kolumnerna genom hålen kring din CPU och slå sedan på moderkortet över, placera den på mattan med bottenplattan på plats. Ryggen plattan är en metallplatta som ger stöd till vattnet blocket. Anslut in-och utmatning slangen till CPU blocket, fastspänning slangen på plats med klämmorna som följer med CPU vattenblock och skärpa dem med tång. Montera CPU vattenblock till bakstycke genom att skruva den direkt över CPU till fyra monteringshålen kolumner går från bakplåten genom moderkortet. Det vattenblock innehåller intaget och uttaget ventiler som gör att kylvätskan att passera över CPU när det pumpas genom systemet.
  5.
  Installera kylaren över en fläkt galler på insidan av ditt fall. Placera radiatorn så att flans blåser utåt, för att flytta varm luft från ditt fall. Fäst den i målet genom att skruva genom monteringshålen gränsar din fläkt riv i kylaren. Radiatorn bort värmen från kylmedlet som cirkulerar genom flytande kylsystem.
  6.
  tillbaka moderkortet i ärendet genom att skruva tillbaka den i samma position den var i innan de tas bort.
  7.
  Installera vätskan kylvätska reservoaren in i enhetsfack på framsidan av ditt fall. Skjut reservoaren in i vikarna tills monteringshålen i behållaren anpassa dem i sidorna på enhetsfack. Säkra behållaren på plats genom att placera skruvar genom monteringshålen i behållaren. Öppna täcker till enhetsfack på framsidan av ditt fall, så att du kan komma åt påfyllningsporten av reservoaren.
  8.
  bort fläkten och kylflänsen på grafikkortet och rengör från termisk pasta på GPU med en luddfri trasa. Montera GPU vattenblock som du gjorde det block CPU vattnet.
  9.
  Installera pumpen i en enhet bukt med samma process som används för att installera reservoaren. Inget frontpanelen måste avlägsnas för pumpen, men se till att pumpens intag och uttag ventil är åtkomliga från baksidan.
  Tio.
  Tillbaka alla kort utbyggnadskortplats, hålla slangen från grafikkort utan andra installerade expansionskort. Se till att slangen löper över topparna på de andra korten och inte under ändarna av korten. Koppla in kablarna moderkort makt, och sätt tillbaka data kablar från lagringsenheter.
  11.
  Kör kylrör mellan komponenterna. Anslut uttaget röret från kylaren med intag för CPU, och sedan köra uttagspunkten från processorn till den intag för GPU. Detta försäkrar att coolaste vätskan passerar över CPU där mest värme utstrålar. Anslut uttaget från GPU till intaget för behållaren. Från uttaget av behållaren, kör en kabel till intag av pumpen och från uttaget av pumpen den slutliga kabeln för att sluta kretsen till intaget för radiatorn. Testa längden på varje anslutning innan du skär röret för att passa med en sax. Håll en liten mängd slack i rören för att medge att skaka när man arbetar inom fallet.
  12.
  Fyll behållaren med kylning med hjälp av en sprutflaska. Anslut strömkablarna från strömförsörjningen till alla lagringsenheter, grafikkortet och pumpen. Avsluta ärendet, säkra fall på plats och sedan tillbaka nätsladden till eluttaget. När du startar datorn, bör kylsystemet börja kontrollera temperaturen på de två komponenterna omedelbart.

  Tips och varningar


 • köpa hela kyla delar från en dator delar butik eller online datordelar återförsäljare.

Previous:nothing Next:hur man hämtar pdf-filer

Relaterade artiklar


 • hur man kan jämföra DVD-brännare
 • hur du utför en bios uppgradering
 • vad är UPnP-protokollet?
 • hur man gör vissa program på min USB-minne starta automatiskt
 • Hur vet jag skillnaden mellan en USB-kabel & en USB 2 kabel?
 • typer av bläckstråle papper
 • felsökning av en Logitech VX Revolution
 • Toshiba A215 s7408 information
 • hur man gör en komplett hårddisk återhämtning
 • hur man återställer en bärbar dator batteri