Dator > felsökning frågor och svar för bärbara datorer

 • felsökning frågor och svar för bärbara datorer


 • Efter fortsatt användning kan din bärbara dator börjar få problem. Du kanske har spillt vätska på datorn, fryser det upp och inte svarar, eller slumpmässigt stängs av. Felsökning dessa frågor kan vara frustrerande, men det kan göras. Det är bra om du har några tekniska utbildning, men kanske inte nödvändigt att reparera de problem

  Du behöver:. .
  Handduk
  Skruvmejsel.
  Bomullstussar.
  Destillerat vatten.
  Burk med tryckluft.
  Handduk.


  1.
  Stäng av datorn om du spiller vätska på tangentbordet eller andra komponenter. Vänd på datorn och placera den på en handduk att rinna i ca 20 till 30 minuter. Ta bort nätsladden och batteriet och låt den bärbara lufttorka över natten. När datorn har torkat, ta bort skruvarna på undersidan med en skruvmejsel. Bänd bort plast tangentbordet bezel med en skruvmejsel och koppla några kablar. Använd en bomullstuss för att rensa bort eventuella kvarvarande rester med destillerat vatten.
  2.
  Flytta datorn till en sval plats om det är slumpmässigt slås av. Placera din hand av kylfläkten och om det finns mycket lite luft utdata, damm uppbyggd är igensättning upp det. Vänd på datorn och ta bort den nedre panelen med en skruvmejsel. Blås bort damm från en komprimerad luft kan. Torka kvarvarande damm med en trasa. Byt panel och testa datorn.  Testar också sladden och batteriet för att se om de är felaktiga. Detta skulle också kunna vara varför datorn stängs av.
  3.
  Undersök den bärbara LCD-skärm. Om du ser en svag bild, då den bärbara LCD-lock nära switch är förmodligen fastnat i läge OFF och belysningen kommer att stanna av.

  Detta för att spara energi när datorn är på med locket stängt. Håll utkik efter små plast stift ligger nära baksidan av LCD-gångjärn. Lätt peka på omkopplaren för att flytta den till läge. Om det inte fungerar, kommer du antagligen behöva byta FL omriktaren styrelsen. Om den bärbara datorn LCD-skärmen är fast vitt eller äggröra, ansluta en extern dator bildskärm till den. Om bilden är bra, då är LCD-skärmen eller LCD-kabel defekt. Om bilden var kodade på den externa bildskärmen, då är det mest troliga är en felaktig integrerat ombord video, och du kommer att behöva ersätta den bärbara datorns moderkort.
  4.
  Ta den bärbara datorns nätsladd om datorn är fryst och kommer inte att svara på tangentbordet eller musen och sedan dra ut batteriet. Vänta ca 10 sekunder. Byt ut batteriet och nätsladden. Starta om datorn och detta bör åtgärda problemet.
  5.
  Installera anti-spyware-program om din dator går långsamt och ofta visar Internet popup-fönster. Dessa program kan ibland hittas gratis på Internet eller bra program kan köpas på datorn eller elektronikbutiker om du vill använda pengarna.


Previous:nothing Next:Lägga till en partition i xp

Relaterade artiklar


 • Hur konvertera en IDE hårddisk till sata
 • hur man använder en Bluetooth 5189urf musmodell
 • Vad är Bluetooth-profiler?
 • hur man kan kontrollera ett SD-kort
 • Hur man testar LCD omriktarens effekt
 • Hur man återskapar en skadad hårddisk
 • hur du lägger till minne till min Toshiba laptop
 • hur man gör en komplett hårddisk återhämtning
 • Så ställer du in kombinationen på ett Kensington-lås
 • hur man stänger en bärbar dator