Dator > diy pc uppgradering

 • diy pc uppgradering


 • PC har otvivelaktigt gjort stormsteg när det gäller prestanda, även bara under det senaste decenniet. Varje år verkar det som nya datorer släpps med bättre prestanda, och eftersom många mjukvaruutvecklare att skapa sina produkter till utförandet av dessa nya maskiner kan många användare med äldre datorer lämnas ute i kylan. Lyckligtvis, om du har en bifogad fil till din dator, kan du uppgradera helt enkelt dess beståndsdelar stället för att köpa en ny maskin

  Du behöver:.
  Phillips-skruvmejsel.
  Platt skruvmejsel.
  Extern eller intern hårddisk.
  CD /DVD-brännare, extern eller intern.
  Senaste grafikkort (ATI och Nvidia är båda välkända varumärken).
  Senaste operativsystem (XP, Vista eller Windows 7).
  Extra RAM-minne.
  Senaste CPU (Pentium, Athlon eller Pentium i-processor [i3, i5 eller i7]).


  1.
  Lägg till lite hårddiskutrymme. Många äldre datorer, även de avancerade sådana, bara komma med ca 8 gigabyte utrymme, men moderna datorer har normalt minst 500 gigabyte. Du har två alternativ: antingen lägga till en extern hårddisk, vilken kommer att ansluta till datorn med en USB-port, eller byta ut PC: s gamla lör intern enhet med en ny, större en, som kan köpas från någon elektronikkedja och kommer med detaljerade byta instruktioner. Dock kommer alla dina personliga filer och operativsystemet försvinner från den gamla hårddisken, så säkerhetskopiera alla viktiga filer på en flash-enhet eller på din externa hårddisk.
  2.
  Installera ett operativsystem. Även om du bestämt att du är nöjd med din interna hårddisk och inte byta den, bör du uppgradera fortfarande till minst Windows XP, Vista eller Windows 7, eftersom de flesta program kräver användning av dessa operativsystem. För att undvika kompatibilitetsproblem med nyare programvara är Windows 7 din bästa insats eftersom det är den senaste. För att installera det, slå på datorn och placera operativsystemets installations skiva i enheten. Stäng av datorn backa, sedan tillbaka på och tryck på "F12" (detta kan vara "F11", beroende på operativsystem) att starta från skivan. Därifrån är det bara en fråga om att följa anvisningarna på skärmen för att installera systemet.
  3.
  Byt ut CPU. Chansen finns, om du använder ett gammalt system då det har en gammal processor, t. ex. en Pentium II eller en Celeron. De flesta program, särskilt spel, kommer att köra bättre med en nyare CPU, till exempel Windows iCore linjen. Att ersätta dem är inte svårt, men du kommer att behöva öppna upp datorn hölje med en skruvmejsel och följ anvisningarna som kommer förpackad med processorn. En nyare processor inte bara förbättrar din dators hastighet men ger dig även möjlighet att köra flera program med minimal dämpning.
  4.
  Sätt i ett grafikkort. Grafikkort process grafik och är avgörande för optimal systemfunktion, särskilt om du planerar att använda datorn för digital konst, animation, tv-spel eller videoredigering. De flesta grafikkort kan enkelt läggas in i datorns fri PCI-kortplats, som normalt kan hittas på antingen tillbaka eller framåt. Kortet, när du köpte, kommer att ge detaljerade instruktioner för installation och kommer med en cd för att hjälpa din dator känna igen den nya hårdvaran.
  5.
  Byt ut din gamla CD-ROM för en CD eller DVD-brännare. Eftersom så mycket innehåll i dessa dagar har digitaliserats, CD-och DVD-brännare (de flesta kommer som en kombo) är väsentliga för dem som vill förvara sina dyrbara video eller digitala fotografier. Dessa författare kan installeras på två sätt: du kan byta din interna CD-ROM för en författare, eller så kan du helt enkelt lägga till en extern som ansluts till datorn via en USB-kabel. Interna författare kan installeras mycket enkelt och endast omfatta öppna datorlådan, dra loss gamla CD-ROM och haka i den nya författaren, de är också mycket snabbare än den externa författare, som först måste skicka information via USB-kabel
  6.
  Lägg till lite virtuellt minne, RAM, vilket är vad gör att datorn kan köra flera program. Många äldre datorer har bara 256 megabyte RAM-minne, som inte ens tillräckligt för att driva ett enda modernt operativsystem (du vanligtvis bara hitta ett minimum av 1 GB i dagens marknad, och detta är normalt reserverad för low-tech netbooks). RAM kan köpas vanligtvis av gigabyte och är mycket enkel att installera. Vissa datorer har flera interna platser som kräver att du bara koppla in dem i. För att spela spel och titta på film, är minst två gigabyte eller RAM standard, även om fyra är optimal. Några PC för videoredigering har så mycket som åtta eller ens 16!

  Tips och varningar


 • bara uppgradera vad du behöver. Om du inte planerar att använda din dator för videoredigering eller spel och bara vill ha e-post eller ordbehandling, sedan uppgradera RAM och sätter i ett grafikkort förmodligen inte mycket sparsam alternativ.
 • Varje dator är olika, liksom alla märken dator komponenter och därför kommer de inte att alla installerar samma sätt. Rådgör med din särskilt märkes installationsmanualen för specifika instruktioner när det gäller att installera nya komponenter.

Previous:nothing Next:hur man: Belkin trådlösa skrivarservern setup

Relaterade artiklar


 • hur du kan maximera CPU-användning
 • hur man uppgraderar en mini 12 hårddisk
 • Hur byter jag en dator BIOS-chip?
 • tangentbord inmatningsenheter
 • Hur jämför jag SD?
 • strömkontakt tips
 • hur du tar bort en Epson Stylus C84-skrivhuvud
 • hur du formaterar en ny skiva
 • Hur uppgraderar jag en Portege 3505 minne?
 • vad är DDR2 1333?