Dator > Verktyg för att testa hastigheten på en hårddisk

 • Verktyg för att testa hastigheten på en hårddisk


 • Hårddisken är den mest trafikerade mekanisk anordning som på en dator. Normalt roterar den med en hastighet av 7. 200 rpm. Men innehåller den data eller program --- och viktigast --- operativsystemet. Hårddisken, eftersom den överför data till minne eller andra enheter, som ljud-eller video-eller nätverkskort, är föremål för mer slitage än andra datorn enheter. . I linje då, till verktyg övervaka hårddisk för hastighet och prestanda är avgörande för den operativa verksamheten

  ActiveSMART

  ActiveSMART gör två saker: den övervakar hårddisken, och den förutsäger hårddiskfel. Den använder egenkontroll, analys och rapportering teknik (SMART) att övervaka tillförlitligheten hos hårddiskar. Det hindrar också förlust av data och förutspår när ett eventuellt hårddiskfel kan uppstå. Den kan övervaka hastigheten på hårddisken och ange om enheten har hastigheten frågor för att orsaka ett "fel" (inkonsekvent eller variabel hastighet).  Om ett fel uppstår, olika lokala varningsalternativ inträffa så att du kan svara eller så kan du skapa en avlägsen anmälan med e-post eller något annat nätverk postprogram som har den drivkraft identifierare plus tidsstämpel för första felet. Det ActiveSMART Programmet övervakar all hård parametrar hårddisk.

  CrystalDiskMark

  CrystalDiskMark är en disk benchmark program som kan mäta hastigheten på hårddisken. Den mäter sekventiell läs /skriv hastighet (en rätt efter den andra). Det är där datafil och dess innehåll i en sekventiell ordning, och inte utspridda på disken. Men, och ännu viktigare, eftersom data och filer kan visas slumpmässigt runt skivan det också kan mäta slumpmässiga läs /skriv hastighet (det är här testet humle runt skivan få information). Detta är viktigt eftersom den kan identifiera hur snabbt svarstiden från var som helst på hårddisken för att få ett genomsnitt.  Båda dessa åtgärder kan indikera om hårddisken går bra, eller om det finns några aktiviteter som ska utföras, såsom borttagning av filer eller diskdefragmentering (vilket gör filens innehåll visas i en sekventiell ordning i disken), för att öka prestanda.

  HDDScan

  annan hårddisk diagnostik (HDD) Programmet är HDDScan, som är ett gratis verktyg. Det kan diagnostisera redundant array of independent disk (RAID) arrayer, som är separata hårddiskar enat och agera som en, Flash USB (små portabla enheter) och solid state-drivenheter (SSD), utan roterande diskar. Programmet kan testa lagringsenheter för fel (dåliga block och dåliga sektorer). Det kan presentera SMART attribut och även ändra några HDD parametrar. Det kan mäta hastigheten för de olika enheterna när de agerar ensamma eller unisont, precis som i RAID-arrayer.  Till exempel kan den ändra automatisk akustisk förvaltning (AAM) parametrar. Detta gör att enheterna för att automatiskt justera tillgång hastigheter för att minimera ljudnivå. Det kan också ändra avancerade energisparfunktioner (APM) för att reglera strömmen om enheten inte gör någon verksamhet.  HDDScan kan vara användbart för att utföra den standard konditionstester, t. ex. att testa prestanda och förutsäga dess nedbrytningsprodukter. Med denna kunskap kommer du att kunna förhindra förlust av data och har en tidsram för att säkerhetskopiera dina filer.


Previous:nothing Next:Xeon-processor vs quad core

Relaterade artiklar


 • hur du ansluter 2 st tillsammans
 • hur är RDRAM skiljer sig från DDR RAM?
 • hur man byter CD-enheten på en Linux-dator
 • skillnaden i prestanda i en Core 2 Quad och Dual Core
 • hur man köper en Gateway P-7811x laptop
 • Hur får man en laptop tangentbord fungerar
 • typer av dator Processorer och hastigheten
 • Hur spelar jag ett australiensiskt DVD på en dator?
 • HP 74 vs hk 74xl
 • Felsökning PC hårdvara problem