Dator > Hur man testar övervaka färg

 • Hur man testar övervaka färg


 • Testa monitorn färgen är mycket viktig eftersom detta gör det möjligt att visa bilder som de var tänkta att ses. Om du är en professionell fotograf, designer eller konstnär som beror på monitorns noggrannhet för att visa sanna färger, måste du utföra detta enkla test. Detta kommer att hjälpa dig att undvika misstag som gjorts under tryckning och ge dig en bättre uppfattning om hur ditt arbete verkligen ser ut på andra skärmar och skärmar

  Du behöver:. .
  Online nedladdningsbara test övervaka färg
  Gråskala diagram.
  Färgkalibrering programvara.


  1.
  Hämta en bildskärm färgtest. Dessa tester kan du enkelt testa din skärm färg och leda dig genom olika mindre skala tester för att fastställa riktigheten av bildskärmens färgskärm. En bra färg test finns på Photofriday. com. En enkel sökning på nätet kommer att ge andra tester bildskärmskalibrering.
  2.
  Kontrollera om din skärm är i 24-bitarsläge eller hög färg. Om du monitorn är i 16-bitarsläge det inte kommer att räcka djup färg för kalibreringsprovningen. Du kan göra detta genom att högerklicka skrivbordet i Windows och välja Graphic Properties. För Mac-användare först gå till Inställningar, klicka på Bildskärmar och väljer Färger:. . Miljoner
  3
  Kontrollera om bildskärmen visar gråskala korrekt. Detta gråskala diagram bör komma med din bildskärm färgtest eller så kan du använda en gråskala diagram separat, finns även online gratis på många webbplatser.
  4.
  Justera inställningarna för din bildskärm om du inte inte se någon skillnad mellan olika punkter och kan inte skilja små skillnader i nyanser av vitt, svart och grått. Använd gråskala diagrammet.
  5.
  Analysera gradienter av färg du ser över hela spektrumet. Till exempel en röd bör ha tydliga gradienter från mycket mörkt rött till det lättaste. Här visas om bildskärmen är visar färgerna på rätt sätt. Kontrollera också olika färger individuellt mot svart och varsel om varje färg är sant. Denna färg spektrum bör också förses med online-monitorn färgtest.
  6.
  Kontrollera hela skärmen visar färg för alla fläckar på skärmen eller döda pixlar som kan förändra de bilder som visas på skärmen. En död pixel är en plats på skärmen som ser ut att ha någon färg. Till exempel en vit fläck på en hel svart skärm innebär att det finns döda pixlar på skärmen.
  7.
  Genomför en utskrift test. Skriva ut ett foto på en god kvalitet glans skrivarpapper med högsta inställningarna. Se till att använda en högkvalitativ skrivare som du inte vill att några misstag från skrivaren att störa ditt test.
  8.
  Jämför den tryckta bilden med den på skärmen . Kontrollera om det finns några subtila skillnader och justera ljusstyrka och kontrast på bildskärmen för att matcha de två.
  9.
  Kalibrera med hjälp av en kalibrering program som Adobe Gamma om du har Adobe Photoshop 7 eller lägre, Apple ColorSync, Monica för Linux eller Quick Gamma som är gratis. Denna programvara bör automatiskt leda dig genom olika steg för att justera bildskärmen color. This är bäst för vanliga användare av Photoshop.
  10.
  Köpa en specialiserad kalibrering programvara särskilt utformad för yrkesverksamma som fotografer. Detta är frivilligt och rekommenderas för professionella. Några bra att använda är ColorVision Color Plus, Gretag Macbeth Eye-One Display och ColorVision Spyder 3 Pro.

  tips och varningar


 • Låt din skärm värma upp i 10 till 15 minuter innan du testar är för noggrann färgåtergivning.
 • Hitta online övervaka färgtest som passar din typ av dator.
 • få en professionell för att kalibrera din bildskärm om du vill ha exakt resultat och känna sig obekväm göra det själv.
 • Prova en automatisk kalibrering knapp om det tillgänglig.
 • Kontrollera att det inte finns någon utanför bländning eller extra ljusstyrka i rummet när man testar övervaka färg. Ett mörkt rum är att föredra.

Previous:nothing Next:Hur effektivisera jag bilder till dvd?

Relaterade artiklar


 • Toshiba A215 s7408 information
 • Hur reparerar jag en HP Deskjet 3820 skrivare?
 • hur att göra sig av tomma bläckpatroner
 • vad är en Pentium 4-processor 2,66 GHz med 256 mg RAM?
 • hur du lägger till mer RAM-minne till en HP dv6000
 • hur man ansluter en Bluetooth till windows
 • hur du fyller dell smartkort drivrutiner läsare tangentbord på Vista Ultimate 64-bitars
 • HP 74 vs hk 74xl
 • hur man kan återställa trådlösa standardinställningar
 • Hur rengör jag en Canon ip3000 skrivhuvudet?