Dator > Hur förklarar jag en dubbel 64-bitars processor?

 • Hur förklarar jag en dubbel 64-bitars processor?


 • Datortekniken är ständiga utveckling med nyare implementationer av teknik ständigt introduceras på marknaden. Ofta verkar det som om denna nya teknik kommer fram innan ens integrera äldre teknik i system. När obekanta computing termer som dubbla kärnor och 64-bitars processorer kastas in i mixen, förvirringen över vilken teknik de vill köpa kan växa. Val av en ny datorsystem ofta blir en grupp projekt, vilket innebär att förklara för andra vad dubbla kärnor och 64-bitars medel. Det innebär att förstå dig själv vad varje ny teknik tillför systemkomponent tabellen. Efter som, presentera informationen på ett sätt som en lyssnare till fullo kan förstå

  Du behöver:. . .
  Stjärnskruvmejsel


  1
  Förklara vad processorn inte i datasystemet. Processorn ger en central punkt i den dator där programmet skickar instruktioner för att datorn ska agera och där sedan processorn sorterar instruktioner och skickar sedan vidare till olika datakomponenter för utförande. Varje instruktion bildar en data tråd, en sträng som rader instruktionerna i rad för beredning. Definiera processorn som hjärnan i datorn, som driver delar av systemet som den mänskliga hjärnan skulle fungera olika extremiteter.
  2.
  Definiera vad 64-bitars medel för en processor och varför det är annorlunda från tidigare generation 32-bitars processorer. Bithastigheten avser mängden data som kan passera genom processorn. Göra en analogi som tillåter lyssnaren eller läsaren att förstå tydligt. Jämför en 32-bitars processor vägen till ett sugrör. Dataflöden till halm vid en given hastighet begränsas av diametern på halm. Jämför en 64-bitars data vägen till en trädgårdsslang. Ju större diameter slang medger större datamängder att passera, vilket innebär mer data passerar till och från processorn i samma tid som genom en 32-bitars processor.
  3.

  Diskutera andra fördelar av en 64-bitars processor inte direkt relaterade till storleken på data. 64-bitars processorer möjliggöra ett datorsystem att använda större mängder systemminne. 32-bitars processorer var begränsade till fyra gigabyte totalt. Den ökade minne möjliggör mer användning av program samtidigt utan att behöva sakta ner på grund av minne swapping.
  4.
  Definiera processorer med dubbla kärnor för lyssnaren eller läsaren. Berätta för dem att dubbla kärnor innebär helt enkelt att två processorer arbetar samtidigt i ett datorsystem. Båda processorerna använder samma minne och ta emot data från samma source. Unlike enda core processorer, kan processorer med dubbla kärnor arbeta med flera instruktioner trådar samtidigt.
  5.
  Skapa ett visuellt exempel för läsaren eller lyssnaren att förklara flera tråd aktivitet. Använd en livsmedelsbutik område butik kassan för exemplet. En enda kärna skulle vara lika med en enda rad. Kunder röra sig genom raden en i taget och passera genom individuellt. Med en dubbelkärnig processor, öppnas en annan kassan linje, att dela upp kunderna mellan de två linjerna. Detta snabbar upp betalningsprocessen. Data utnyttja processorer med dubbla kärnor skicka varje tråd av ett program begäran via processorn i nästa lediga kärna, påskynda hanteringen av dessa data och programverksamhet.


Previous:nothing Next:hur du ställer in en höghastighetsanslutning på en ny hårddisk

Relaterade artiklar


 • hur man ansluter en stationär strömförsörjning
 • Hur byter jag en Dell Inspiron 1520 laptop skärm?
 • Skillnaden mellan Toshiba Satellite A75-serien bärbara datorer
 • hur man skapar en bootbar usb-hdd
 • Hur lägger jag till 8.180 trådlösa skrivaren till en laptop?
 • RAID-kontroller typer
 • hur man skriver ut numrerade biljetter
 • hur man hämtar raderade filer från en USB
 • hur du formaterar extern USB-hårddisk
 • hur man använder en BlackBerry som modem