Dator > Felsökning av en HP Deskjet d4160

 • Felsökning av en HP Deskjet d4160


 • Oavsett om du använder din HP Deskjet D4160 som en skrivare för hemmabruk eller för att stödja din verksamhet, att veta hur man reparera enheten när något går fel kan du spara mycket pengar. Kostnaden för professionell service i allmänhet är ganska hög för små skrivare som D4160, så gör din egen felsökning och reparation är normalt det bästa sättet att hålla enheten i trim. Dessa skrivare är benägna att ett antal frågor, och veta hur man löser dessa frågor är till hjälp

  Du behöver:.
  Liten dammsugare.
  Mjuk trasa.

  nr Effekt


  1.
  Håll "Power"-knappen. Tryck på "Foto" knappen två gånger medan du håller på "Power"-knappen. Vänta på testsida. Om testsidan skrivs ut, vet du att problemet ligger i kommunikationen mellan skrivaren och datorn.
  2.
  Klicka på "Start" och välj "Kontrollpanelen" alternativet . Dubbelklicka på "Administrationsverktyg" och sedan "Tjänster".
  3.
  Rulla ner till Utskriftshanteraren och se status visar "igång. "Högerklicka och välj" Start "om tjänsten inte redan körs.
  4.
  Bort och sätt tillbaka skrivarkabel, och se till att kabeln är tät både på datorn och skrivaren slut. Byt ut kabeln om skrivaren fortfarande inte fungerar.

  pappersstopp


  1.
  Ta bort alla papper från D4160 facket och flytta papper guider hela vägen över till sidorna. Load några ark papper eller i facket och försiktigt flytta ut pappersledarna tills de är precis når papperet. Undvika att göra guider för snäv eller lämnar dem för löst.
  2.
  Lufta papperet noga innan du matar facket. HP-skrivare, inklusive D4160, är känsliga för fukt i papperet och väta gör att sidorna att hålla ihop.
  3.
  Byt ut papper eller du använder en högre värdering av varumärket om sylt fortsätter. Du kan behöva experimentera med flera märken av papper och när de först med att installera skrivaren.

  Utskriftskvalitet


  1.
  Öppna den övre luckan på skrivaren och rengör noggrant bläckrester från insidan med hjälp av antingen en liten dammsugare eller en mjuk trasa. En liten vakuum som den typ som används för att rengöra datorkomponenter som fungerar bäst.
  2.
  Stäng skrivarens lucka och logga in på datorn. Dubbelklicka på ikonen Deskjet i aktivitetsfältet.
  3.
  Klicka på "Tjänster"-fliken och välj "Underhåll enheten" alternativet. Klicka på "Device Service"-fliken och välj "Rengör bläckpatroner. "Klicka på" "Clean att påbörja rengöringsprocessen.


Previous:nothing Next:hur man driver en PC från en flash-enhet

Relaterade artiklar


 • strömförsörjning specifikationer för ett PowerBook G3
 • hur man kopplar dator kablar
 • HDMI-till-DVI-video-adapter
 • hur man gör en katt 6 patch-kabel
 • hur man ansluter en Compaq Presario V2000 till en extern bildskärm
 • surfing spel för PS3
 • hur man fyller en kanon C41
 • hur man använder en laptop mus för att spela spel
 • dell 810 skrivare scanner fungerar inte med vista installation
 • hur du ställer in en höghastighetsanslutning på en ny hårddisk