Dator > hur man installerar en SATA RAID controller

 • hur man installerar en SATA RAID controller


 • RAID-styrenheter med ansluta flera hårddiskar till en RAID-array (en serie av anslutna enheter). Storleken på RAID array beror på storleken på diskarna används för att skapa systemet. Alla enheter måste ha samma storlek dock men ju större enheter som används, desto större lagringsutrymme. För detta ändamål mest moderna RAID-system använder SATA-enheter för installationen. SATA-diskar är billiga på en storlek som kostnadsrelation jämfört med andra drivsystem, och ger större total överföringshastighet och lagringskapacitet också. Medan controller kort kommer med en rad olika RAID-konfiguration alternativ och stödja olika antal enheter förblir installation av regulatorn i huvudsak samma

  Du behöver:. .
  Skruvmejsel
  SATA RAID-kontroller-kort.


  1.
  Slå av strömmen till datorn och sedan ta bort sladden ur eluttaget på baksidan av datorn.

  2.
  Ta bort skruvarna på baksidan av datorn fall täcka att säkra locket på kroppen i fallet. Skjut tillbaka en aning från den främre fall panelen och sedan lyfta locket från fallet.
  3.
  Lokalisera en ledig expansion PCI-kortplats på moderkortet där du vill installera SATA RAID kontrollerkortet. Leta efter spår längs kanten av moderkortet på baksidan av målet. Varje PCI-kortplats linjer med en öppning i baksidan av det fall där eventuella externa kontakter för en kortplats kan passera.
  4.
  Ta bort locket på plats där du vill för att installera RAID-kontroller. Skruva loss skruven som håller den lilla metall eller plast luckan på plats och skjut sedan locket från fallet, rensa öppning av kåpan.
  5.
  Rikta ned i raid-styrenhet med PCI-kortplats så att gapet i kortet kontakten passar i skårorna i facket. Tryck in kortet i kortplatsen tills det sitter fast med metall längst bak på bilen glider lätt in i utrymmet ställe som de fall luckan. Passa in skåran i toppen av metall längst bak i kortet med skruvhålet i ärendet facket öppnas. Säkra styrkortet genom att skruva fast den på plats.
  6.
  Anslut SATA-hårddisk datakablar för de enheter du använder för att skapa RAID array i kontrollerkortet med andra änden av kablar inkopplade enheterna. Anslut strömkablar från nätaggregatet till eluttag i kör också.
  7.
  Tillbaka fall täcka för att placera och anslut sedan nätsladden till elnätet.
  8.
  starta upp datorn och vänta på att ditt operativsystem för att ladda.
  9.
  Placera cd-skivan med kontrollerkortet drivrutiner i CD-ROM-enheten och kör installationsprogrammet finns på skivan. Följ programmet anvisningarna för att installera de drivrutiner som krävs för ditt system att känna igen och kontrollera kortet. En omstart kan vara nödvändigt efter installation av drivrutiner. Följ kortet tillverkarens anvisningar om inrättande av installerade enheter till ett operativt RAID-array.


Previous:nothing Next:tonerkassett återvinningsprogram

Relaterade artiklar


 • hur isär en bärbar skärm
 • hur man återställer en Microsoft-tangentbord till USA
 • hur man spelar ett Sony Handycam DVD mini disk på en dator
 • hur man byter hdd med SSD i IBM X41
 • hur man skriver ut med soja bläck
 • hur man ansluter en bärbar dator i ett tv-
 • hur du utför en bios uppgradering
 • HDMI-till-DVI-video-adapter
 • hur du formaterar ett SD-kort i Fedora
 • Felsökning av en HP 8250