Dator > egenskaper datorminne

 • egenskaper datorminne


 • Minne, även känd som RAM-minne (Random Access Memory), ger en plats för din dator för att lagra information innan skriv-/läshastighet den till hårddisken. . Dess annan användning är att tillåta program att köra samtidigt utan att sakta datorn hastighet. Minnet är också en av de billigaste sätten att uppgradera din dators hastighet så om du någonsin behöver ta reda på vad minne setup du har eller hur bra en annan setup är, bör du känna till nyckeln minnet egenskaper och vad de betyder.

  DDR

  DDR, DDR2 och DDR3 står för Double Data Rate. De är mätningen där ditt minne överför data klumpar i en klockcykel. Alla minnen arbete i klockcykler för att synkronisera sina processer och en DDR överför enhet 2-data bitar per cykel. Detta innebär att en DDR-minne kommer att överföra dubbelt så mycket data som en gammal minnesenhet skulle köra samma längd klockcykel. Gamla minnen enheter SDRAM minnen, som inte är tillgängliga för datorer längre. Skillnaderna mellan DDR, DDR2 och DDR3 är deras respektive generationer, 3: e generationens DDR-minne har en högre värde än en DDR 1: a generationen.

  Klockfrekvens för minne

  Hur snabbt minne klocka av datorns minne är skriven i MHz. Detta är det värde som bestämmer hur snabbt datorn kan överföra minne på datorn. Det totala värdet som ditt minne kan uppnå skrivs vanligtvis efter DDR, DDR2 eller DDR3 värde. Till exempel skulle DDR2-667 representerar 667 MHz. Det är dock viktigt att förstå att standarden klockfrekvens minnet är alltid hälften av vad annonseras, i detta fall, 333 MHz. Detta beror på att DDR alltid går på dubbla hastigheten av vad en gammal minneskort skulle ha. Skriva ett DDR MHz värde är standarden reklam värden för minneskretsar.

  Memory Megabyte

  Minne mäts i megabyte, skriven som Mb. Standard praxis för enheter reklam minne är att presentera den som en PC nummer med Mb värde skrivits efteråt, till exempel PC6400. Det MB värde (6400) visar hur mycket data som överförs per sekund och högre Mb värde desto mer data som kan överföras. Det Mb Värdet beräknas vanligen med hjälp av minnets klockfrekvens (MHz) multipliceras med 8. Detta är dock inte alltid det exakta antalet eftersom tillverkarna undvika att sälja minne med komplicerade tal (t. ex. 1066 MHz x 8=P8528) och istället runda den uppåt eller nedåt, i detta fall PC8500.


Previous:nothing Next:hur man rengör en datorskärm på en Mac

Relaterade artiklar


 • Hur installerar jag hp 3600n drivrutinen?
 • hur du monterar & isär en bärbar dator
 • hur du vänder den bärbara skärmen
 • hur man fixar en Toshiba laptop satellit 4080xcdt
 • hur reparera CMOS batteriet i ett moderkort
 • hur man fixar döda pixlar på en bärbar dator
 • hur man direkt en genomsökning från HP Deskjet fa280 till ett dokument
 • Hur skapar jag en extern hårddisk från en extra intern enhet?
 • hur man återställer en krypterad Comcast kabelbox
 • Varför går min bärbara dator skärm mörkt när jag använder batteriet?