Dator > Hur skapar jag en enkel hemdator?

 • Hur skapar jag en enkel hemdator?


 • Bygga ditt eget hemdator är inte komplicerat om du köper en "barebones" system. En "barebones" systemet innehåller datorns hölje, strömförsörjning och moderkort. Denna bas ger dig lite av ett försprång i att bygga din dator eftersom moderkortet är redan anslutna till chassit i målet

  Du behöver:. .
  Mål
  Strömförsörjning.
  Moderkort.
  Grafikkortet.
  CD-ROM-enhet.
  Mus.
  Tangentbord.
  Ljudkort.
  Högtalare.
  .
  Processor.
  Kylflänsen fläkten.
  Minne (RAM).
  Hårddisk.
  Stjärnskruvmejsel.


  1.
  Fäst RAM (Random Access Memory) marker (s) till moderkortet på DIMM-kortplatser (vita tider som är samma längd som den minnesmoduler). Sätt i CPU (processor), som enkelt ska passa in i kontakten på moderkortet om processorn är korrekt justerade. Placera kylflänsen fläkten över CPU, lås den på plats och fäst fläktens strömkontakt till moderkortet fläkt header. Fläkten header kommer att vara mycket nära CPU-sockeln, oftast inom en halv tum.
  2.
  Montera moderkortet med medföljande komponenter inne i höljet. Justera moderkort med hörnen och skruvar in att säkra den. Vissa fall har en slide-out plåt som gör det enkelt att fästa styrelsen och skjut sedan plattan på plats.
  3.
  Installera hårddisken till viken kortplats inuti datorn fall. Flatkabeln kommer med skivenheten och den röda sidan av bandet ska matcha upp med PIN nummer ett på moderkortet. Om du försöker infoga kabeln något annat sätt, så passar inte riktigt. Det finns en liten plast stift bredvid där bandet kabeln fäster. Ställ detta stift på plats som kallas befälhavare porten på skivenheten.
  4.
  Installera CD-ROM precis som du installerat hårddisken. CD-ROM levereras också med en bandkabel. Matcha den röda sidan av kabeln till stift nummer ett. CD-ROM-plast stift kommer att sättas till platsen kallas slav port. (Hårddisken är inställd på master och CD-ROM är satt till slav. )
  5.
  Installera ljudkort och grafikkort. Båda dessa kort kommer att visa "kvinnliga" anslutning på utsidan av datorn när du stänger ärendet. Grafikkortet ansluts till bildskärmen och ljudkortet ansluts till kablarna från högtalarna. Det är en tunn kabel som kommer med ljudkortet. Denna kabel ansluter från ljudkort till din cd-rom från insidan fallet. Det finns bara en plats på baksidan av CD-skivan för kabeln för att passa.
  6.
  Avsluta ärendet och bifoga all din kringutrustning --- bildskärm, mus, tangentbord och högtalare . Installera operativsystemet. Så länge dina komponenter är kompatibla med varandra, installera operativsystemet är en enkel process som kan göras på 10 till 15 minuter beroende på hastigheten på din processor.

  Tips och varningar


 • bifoga Endast en skrivare när du har installerat operativsystemet. CD-skivan för ditt operativsystem kommer att gå igenom installationsprocessen.

Previous:nothing Next:Skillnaden mellan vga vs SVGA kablar

Relaterade artiklar


 • Hur skapar jag en enkel hemdator?
 • Hur får jag tillbaka digitala bilder från en Kodak C360 digitalkamera på en laptop?
 • hur man ansluter en Dell Inspiron bärbara dator till en tv
 • hur till återvinna en extern hårddisk fel
 • dålig bärbara prestanda
 • min gateway laptop kommer inte starta i felsäkert läge
 • Hur länge kan du lämna en PC-projektor på?
 • Hur felsöker jag en Epson 440?
 • hur du uppdaterar Asus Eee PC 901
 • Definitionen av digitizer tabletter