Dator > Hur man monterar en laptop bildskärm

 • Hur man monterar en laptop bildskärm


 • Några problem med en bärbar LCD-monitor, såsom vertikala linjer på skärmen, dåliga pixlar eller sprickor, kan endast lösas genom att ersätta LCD-panelen. En gång installerat, kommer att ersätta skärmen skapa klara, skarpa bilder som en ny laptop. Demontering displayen församling är en engagerad process, innan du börjar, se till att du har tillräckligt med tid för att slutföra ersättandet processen, så du behöver inte lämna enheten i bitar. Använd ett antistatiskt armband när du arbetar, för att förhindra skador på inre komponenter.

  Du behöver:
  Skruvmejsel
  . Produktdokumentation.
  Antistatiskt band.
  Härskare.
  Ersättning LCD-skärmen.


  1.
  Stäng av datorn och dra ut strömkabeln. Ta bort batteriet från botten och placera datorn på ett stadigt underlag på en bekväm arbetshöjd.
  2.
  Leta gummi flikarna längs plasten gränsen utformningen LCD-skärmen. Denna ram är också känd som bezel. Bänd upp gummiskyddet flikarna för att få tillgång dold skruv. Beroende på tillverkare och modell av laptop, kan det vara två till sex skruvarna fäster på ramen för att panelen. Se din produkt dokumentation för lokalisering av gummi flikar och skruvar.
  3.
  Lossa bezel från den bärbara datorns skal. Med skruvar bort, placera en liten platt genomföra t. ex. en plast härskare mellan karm och LCD-panelen, längst ner i mitten av skärmen. Sakta böjer linjalen för att lossa ramen, lossa bezel från alla fyra sidorna av skärmen på ett liknande sätt. I vissa bärbara datorer, kan du behöva ångra ytterligare låsanordningar, t. ex. lås eller klipp, till fritt på ramen. Håll bezel med fingrarna på ömse sidor och dra bort den från den bärbara datorn.
  4.
  Ta bort skruvarna från sidorna av LCD-skärmen. Med bezel bort, kommer du att märka LCD-panelen är ansluten till ett tunt metalliskt fäste. Ångra alla skruvar för att lossa panelen från fästet. Detta kommer att frigöra skärmen från skalet av den bärbara datorn (locket). Försiktigt luta skärmen framåt och placera den med framsidan nedåt på tangentbordet.
  5.
  Dra ur och video kablar från skärmen. Strömkabeln ansluts LCD-panelen till en liten plast styrelse knuten till botten av skärmen, som kallas omriktaren. Håll små plast änden av kabeln och försiktigt dra ut den från skärmen. Därefter ångra anslutningen videokabeln från baksidan av LCD-panelen. Videokabeln är platt och ribbonlike, och kan tejpade på baksidan av panelen.
  6.
  Skruva omriktaren från skärmen. Eftersom omriktaren inte är en del av LCD-panelen, måste du ta bort den från den gamla skärmen och fäst den skärmen kommer du att montera. Koppla den lilla kabeln som går från omriktaren till LCD-skärmens bakgrundsbelysning och skruva upp den från botten av skärmen.
  7.
  Bort skärmen från tangentbordet och sätta ihop den bärbara datorns skärm församling. Ta den nya skärmen nära och anpassa det till sin konsol i den bärbara datorns skal. Koppla in video-och elkablar, och bifoga omriktaren styrelse precis som det var på den gamla skärmen. Montera enheten genom att fästa fast fästet och hålla fast den med skruvar. Sätt tillbaka ramen och sätta i alla skruvar och flikar.

  tips och varningar


 • Innan du monterar en ny skärm, kontrollera om den bärbara datorns skärm problem kan lösas genom att ersätta omriktaren styrelsen eller bakgrundsbelysningen lampan.
 • Ta inte isär din bärbara dator om du inte är säker om processen.

Previous:nothing Next:Hur förvarar jag DVD-filmer på en hårddisk och spela dem på TV?

Relaterade artiklar


 • Hur kommer jag åt moderkortet i en Dell Inspiron 9100?
 • Hur öppnar jag upp IBM R50?
 • Hur du tar din HP Pavilion n5210 laptop isär för uppgraderingar
 • hur man kan jämföra allt-i-ett skannrar, skrivare och kopiatorer
 • hur man byter Panasonic tangenterna
 • hur Recover My Files i verk
 • hur man kan kontrollera filsystemet NTFS
 • hur du uppdaterar BIOS för 680i SLI
 • Hur byter jag kylfläkten på en satellit M35?
 • hur du ansluter två bildskärmar med DVI.