Dator > hur ser det jag föra över från en gammal dator till en ny dator?

 • hur ser det jag föra över från en gammal dator till en ny dator?


 • Datorer, liksom många elektroniska delar, snabbt ersättas av nyare och bättre modeller. När du köper en ny dator, blir du medveten om alla de data du har lagrat på den gamla datorn-dokument, musik, videor, foton. Överför data från en dator till en annan kan ske på flera sätt. Den tid som krävs för att överföra dina data kan variera beroende på mängden

  Använda en extern hårddisk


  1 .
  Anslut en extern hårddisk till datorn genom att koppla in den i rätt port. Beroende på din externa hårddisk, kan det vara en USB-eller Firewire-anslutning. Externa hårddiskar finns i olika storlekar. Den mindre hårddisken, desto längre tar det att överföra all data. Din dator bör erkänna hårddisken. Om den inte gör, installera programvaran som följde med hårddisken.
  2.
  Gå till "Start" knappen på din dator, gå till "Den här datorn. " Leta reda på hårddisken och dubbelklicka på ikonen. Flytta fönstret så att du kan visa filerna på skrivbordet. Dra objekt från skrivbordet till fönstret öppet för din hårddisk. Detta startar överföringen av data till den externa hårddisken.
  3.
  Upprepa denna process för att överföra filer från skrivbordet. När du har överfört alla filer på skrivbordet till den externa hårddisken, öppna din Dokument-mapp och dra filerna till hårddisken också.
  4.
  Klicka på höger musknapp när den externa hårddisken är full och välj "Mata ut. " Koppla den externa hårddisken från datorn och flytta till den nya datorn. Anslut hårddisken till den nya datorn. Klicka på "Start" och sedan "Den här datorn" och leta reda på hårddisken. Dubbelklicka på hårddisken för att öppna. Du bör se alla filer du överförts från den gamla datorn.
  5.
  Dra objekt från öppna extern hårddisk fönster till önskad plats på den nya datorn. För de objekt du vill behålla på skrivbordet genom att dra dem dit. Placera de andra punkterna i dokumentet mappen. Skapa nya mappar som behövs tills du har överfört alla objekt.
  6.
  Högerklicka för att mata ut hårddisken och upprepa processen på den gamla datorn tills alla dina data överförs. Om du har kopierat filerna och filerna kvar på hårddisken, ta bort filerna så att hårddisken är tom och redo att fyllas med nya data.

  Överför med CD och DVD


  1.
  Var noga med din gamla dator har en CD-eller DVD-brännare. En CD rymmer ungefär 700 MB data och en DVD rymmer ungefär 4,7 GB data. Detta innebär en DVD rymmer motsvarande sex CD-skivor.
  2.
  Sätt in en tom CD-eller DVD-skiva i brännaren. Gå till "Start" och sedan "Den här datorn" och leta reda på brännaren. Bolaget skall ange disken är tom och hur mycket utrymme kvar. Dubbelklicka på enheten för att öppna fönstret. Flytta fönstret så att du kan se filerna på skrivbordet.
  3.
  Börja dra objekt från skrivbordet till fönstret öppet för din hårddisk. Denna process kommer att börja överföra objekt till CD eller DVD. Dra varje objekt genom att klicka med musen på ikonen och dra den till det nya fönstret.
  4.
  Upprepa denna process för att överföra alla filer från skrivbordet. Öppna din Dokument-mapp och dra dessa filer till CD-eller DVD också.
  5.
  Bort disken när den är full och /eller alla objekt har kopierats till den. Sätt i skivan i den nya datorn. Den nya datorn bör erkänna disken och öppna den för dig. Du uppmanas att kopiera informationen eller öppna disken. Öppna skivan och dra objekt till mappar eller platser du vill ha på den nya datorn. Upprepa denna process tills du har överfört alla data från den gamla datorn.

  tips och varningar


 • Om använder en CD-RW, DVD-RW eller DVD + RW, kan du använda samma skiva för att överföra information. Dessa skivor kan du radera och spela in ny information.
 • Vista och Windows 7, är början knappen inte "Start", men är den runda ikonen i det nedre vänstra hörnet.
 • Se till att överföringen är klar innan du tar bort information på disken eller gamla dator.
 • Denna process är för PC. Om du har en Mac, har du inte en startknapp och kommer att öppna kontrollpanelen via Finder.

Previous:nothing Next:hur man använder delade skrivare med Macintosh

Relaterade artiklar


 • Hur fixar jag min hp 7310 skrivare?
 • videolagring alternativ
 • Hur installerar jag en dator modem?
 • hur man kan återställa trådlösa standardinställningar
 • CPU-temperaturen och fläkthastigheten
 • vad är en ATAPI-enhet?
 • hur man återställer en Microsoft-tangentbord till USA
 • hur man använder en icamera på en Apple laptop
 • hur du lägger till pci usb 2.0-kort till Pentium III
 • Hur konverterar jag en hårddisk till NTFS?