Dator > hur man väljer rätt stationär PC

 • hur man väljer rätt stationär PC


 • Två grundläggande fallgropar konfrontera några nya skrivbord köpare: spendera alltför mycket på en dator med mer kraft än du någonsin behöver, eller spendera för lite på en maskin som blir föråldrade i några år. Det finns inget som heter den "bästa" dator. Frågan är alltid, vad är det bästa för dig? Att hitta det rätta svaret, och undvika de klassiska fallgroparna, är en fråga om att titta på några grundläggande specifikationer i ljuset av din unika datorbehov

  Du behöver:.
  Delad trådlöst nätverk
  . Trådlös router.
  Skrivare USB-kabeln.
  Mac OS X v.
  10.
  5 eller senare.


  1.
  Överväga vilken typ av programvara du tänker köra. Om allt du behöver göra är att kontrollera din e-post, surfa på webben och skapa textdokument, behöver du inte en top-of-the-line maskin. Men om du tänker spela 3D-spel eller redigera digital film behöver du state-of-the-art prestanda.
  2.
  Titta på klockfrekvens. Detta är det antal gånger per sekund processorn arbetar med att köra programvara instruktioner. Tillverkare uttrycka detta i gigahertz (1 GHz är 1 miljard cykler per sekund). Från 2010 driver den snabbaste konsumenten klass processor på 3,3 GHz, enligt PC World. Hastigheter denna höga är inte nödvändigt om du använder komplex programvara. Men en dator med mindre än 2 GHz är inte troligt att hålla jämna steg med grundläggande programvara krav.
  3.
  Ta reda på hur många kärnor processorn har. Central Processing Units (processorer) kan bestå av mer än en processor på ett enda chip, ger dem möjlighet att utföra mer insatser samtidigt. Allt över två kärnor i allmänhet inte förbättrar prestanda vardagliga sysslor som surfning och ordbehandling. Enligt Icrontic, 3D-rendering, DVD kompression och cd till mp3 konvertering kan ha stor nytta av quad-core.
  4.
  Bestäm hur mycket minne, eller "RAM", datorn har . Ju mer RAM-minne din dator har, utför bättre när du kör flera program samtidigt. ZD Net rapporterar att från och med 2010 kommer den senaste Windows-operativsystemet i versioner som stödjer antingen 8, 16 eller 192 GB RAM. Fyra GB är gott för vardagliga sysslor. Användare med top-of-the-line-processorer eller de som behöver köra många stora program samtidigt bör överväga att låta mer RAM.
  5.
  veta vilken typ av RAM-minne datorn använder. Som av 2010, de flesta nya datorer använder DDR2 SDRAM eller DDR3 SDRAM. Även DDR3 överför dubbelt data DDR2, är den senare tillräckligt för de flesta datorbehov. DDR1 är dock föråldrad och bör undvikas. Minne finns även i olika hastigheter. Eftersom uppgraderingar snabbare RAM kan vara dyrt, försök att köpa den snabbast möjliga RAM från början om du behöver det mesta av ditt minne.
  6.
  Tänk moderkortet totala RAM-kapacitet. Även om du inte behöver mycket minne nu, kanske du vill uppgradera i framtiden. Du kan förbättra livslängden på din dator genom att köpa en som innehåller en större RAM-kapacitet än du behöver på köpet.
  7.
  Utvärdera vilken typ av data du använder och hur mycket av det du behöver lagra. Digital video och musik hog hårddiskutrymme. Om du har mycket av denna typ av innehåll, bör du överväga att köpa en dator med en stor hårddisk eller till och med flera hårddiskar.


Previous:nothing Next:hur man uppgraderar en t2050 processor

Relaterade artiklar


 • Felsökning toner
 • HP C6280 specifikationer
 • vad är DDR2 1333?
 • Lägga till en PCMCIA-kort till en ny laptop
 • hur Recover My Files i verk
 • Definitionen av utskriftshanteraren
 • specifikationerna för ett GeForce 8500 GT nx85t
 • hur du ansluter två bildskärmar med DVI.
 • hur man installerar ide till en sata-adapter
 • hur du länkar till en FireWire-kabel