Dator > hur man ska förstå DDR2 nummer

 • hur man ska förstå DDR2 nummer


 • DDR2 SDRAM, vilket står för Double Data Rate, andra generationen, Synchronous Dynamic Random Access Memory, är en typ av minne som används i både stationära och bärbara datorer. Liksom sin föregångare, DDR, det fungerar på en "double data rate", som hänvisar till sin förmåga att verka på två gånger bandbredden hos traditionella SDRAM, öka hastigheten med vilken data kan skickas från RAM till CPU och tillbaka. DDR2 fördubblar DDR: s hastighet inte nödvändigtvis genom att flytta snabbare utan istället genom att överföra mer data varje gång det är "hämtas" från minnet.
  1
  Skaffa en bit av DDR2-minne. . . Det är oftast säljs i en modul som kallas DIMM, vilket står för Double Inline Memory Module. DIMM har ett antal marker löds fast en avlång styrelse med ett antal stift och skårorna på den sida där den fäster vid datorn. DDR2-minne för bärbara datorer är förpackad i SO-DIMM-moduler, där SO står för "små utkast" och hänvisar till deras fysiskt mindre konfiguration. För att förstå funktionerna i en bit av DDR2-minne, måste du titta på tre sifferkoder som anger dess storlek och performancethe klockfrekvens, PC2 bandbredd antal, och dess minne betyg. Dessa siffror kommer vanligtvis vara placerad på förpackningen minnesmodulen.
  2.
  Titta på antalet stift på minnet enheten för att kontrollera att det verkligen är DDR2-minne. DIMM-moduler av skrivbordet DDR2-minne kommer att ha 240 pinnar, och en viktig hack placeras ungefär i DIMM centrum, vilket kommer att hindra den från att montera i en DDR eller DDR3 uttaget. DDR2 SO-DIMM-moduler för bärbara datorer och små form datorer faktor har 200 pinnar och ett hack som förskjuts mot vänster sida av modulen. De har särskilda storlekar och hack platser är att förhindra dem från att användas med en dator som kräver olika typer av minne.
  3.
  Hitta klockfrekvens betyg på din minnesmodulen: s paket. DDR2 RAM är specificerad för att arbeta vid en viss Klockfrekvens för minne som hänvisar till hur många gånger per sekund som datorn kan hämta data från eller skriva data till den. Högre klockfrekvenser tyder på att det finns fler möjligheter att kommunicera med minnet. Som sådan DDR2-800 minne, som arbetar vid 800 MHz, kommer att vara dubbelt så snabbt som DDR2-400 minne, som endast körs i 400 MHz.
  4.
  Konvertera PC nummer, som är försedd med RAM förpackning, att dess verkliga bandbredd. DDR2 SDRAM är också ofta hänvisar till en PC2 nummer, till exempel "PC2-6400". Detta nummer innebär att det är DDR2-minne, eftersom DDR minne skulle betecknas med PC-och DDR3 minne skulle betecknas med PC3-, och att den har en maximal teoretisk minnesbandbredd på 6400 megabyte per sekund. Ju högre PC2 nummer, desto snabbare minne.
  5.
  Hitta kapaciteten i minnesmodulen. Även om detta kommer alltid finnas på förpackningen, kan det också skrivas någonstans på själva DIMM, sig själv. DDR2-minne finns i en mängd storlekar från 512 megabyte upp till 8 gigabyte. Observera att antalet marker fastlödda på en DIMM är inte en indikator på dess kapacitet, eftersom de enskilda marker som är knutna till DIMM kan i en rad av olika storlekar. Även mer minne är vanligen bättre än mindre minne, många datorer har både hårdvara och begränsningar programvara på hur mycket RAM de kan faktiskt använda.

  Tips och varningar


 • moderkort och processor kapacitet kan begränsa hastighet och kapacitet av din DDR2-minne.

Previous:nothing Next:hur du lägger till toner på en tn550

Relaterade artiklar


 • hur du justerar ljusstyrkan på en Dell Inspiron 1422
 • information om RAM-minne
 • hur du återställer filer med data recovery
 • hur man ställer en mac att minnas Windows Live lösenord
 • hur man använder äpple återvinning föraren iboot usb
 • Hur konvertera firewire till USB 2.0
 • hur man konfigurerar en sata moderkort som ide
 • Hur byter jag en viao hårddisk?
 • information om Intel 4004 datorn mikroprocessor
 • Inaktivera en laptop lock sensor