Dator > hur man byter en bakgrundsbelysning på en bärbar dator

 • hur man byter en bakgrundsbelysning på en bärbar dator


 • En bärbar dator bakgrundsbelysning är en del av sin display församling och används för att lysa upp LCD-skärmen. Bakgrundsbelysningen drivs av en liten inverter styrelse knuten till basen på LCD-skärmen. LCD-panelen visar bilder när ljuset från lampan är jämnt fördelade över området på skärmen med hjälp av tunna skikt av folie. Med tiden som lampan försvagas, blir det dimma, vilket gör att LCD-skärmen för att generera tråkig bilderna. Du kan ersätta din bärbara dator bakgrundsbelysning lampa för en ljusare, skarpare skärm. Använd ett antistatiskt armband innan du börjar, för att förhindra skador på inre komponenter.

  Du behöver:
  antistatiskt
  . Skruvmejsel.
  Mjuk trasa.
  Lödkolv och löd.


  1.
  Stäng av datorn och dra ut strömkabeln. Lossa anslutningar till kringutrustning som skrivare och routrar. Ta bort batteriet från dess docka under den bärbara datorn.
  2.
  Hitta och ta bort flera skruvar längs bezel (plastramen gränsar till LCD-panel). Ta bort små gummitätningar för att komma åt skruvarna på undersidan. Använd ett spetsiga verktyg för att bända upp sälar öppet och sedan ångra alla skruvarna.
  3.
  Lossa ramen. Placera ett finger eller en linjal mellan skärmen och ramen och separera de två genom att dra på ramen mot dig och tvingar skärmen tillbaka. Arbete runt skärmen för att ta bort ramen helt. Ta bort delen och hålla bort åt sidan.
  4.
  Lossa skruvarna från sidorna av LCD-panelen, som håller skärmen till den bärbara datorn rygg skal. Luta skärmen fram och lägga den på tangentbordet, med baksidan vänd uppåt. Du kommer att se en liten smal styrelse som sitter på undersidan av skärmen --- detta är omriktaren.
  5.
  Koppla ur strömkabeln och videokabeln från LCD-skärmen. Koppla ur strömkabeln från omriktaren genom att försiktigt dra i pluggen. Leta upp och lossa bandliknande videokabel tejpad på baksidan av skärmen.
  6.
  Ta omriktaren styrelsen från LCD-panelen genom att lossa dess skruv eller tejp. Höj skärmen och ta bort dess metallhållaren genom att låsa upp krokar eller klipp. Hantera skärmen långsamt och försiktigt, för att förhindra kontaminering.
  7.
  Placera skärmen på en mjuk duk. Leta bakgrundsbelysningen lampa, vertikalt monterad på en sida av skärmen. Släpp lampan från dess fäste, beroende på laptop märke och modell, kan du behöva manövrera lampan på olika sätt så att den lossnar eller ta isär en metallisk täcka över lampan. Undo gummi flikar från båda ändarna av lampan och unsolder kabelanslutningar från endera änden. Lampan är nu helt fristående.
  8.
  Fast lampbyte bakgrundsbelysningen. Anpassa den nya komponenten detta och anslutningar löda lämpliga slutar. Sätt tillbaka gummi flikarna båda ändar. Återmontera LCD-skärmen genom att montera lampan samma sätt som den gamla lampan.
  9.
  Gör displayen församling. Sätt omriktaren styrelsen tillbaka på skärmen och återanslut strömkabeln och videokabel. Sätt skruvarna igen på sidorna av skärmen, justera panelen med den bärbara datorns skal och sätt tillbaka ramen. Lämna inga lösa kablar eller delar. Starta den bärbara datorn.

  Tips och varningar


 • Arbeta långsamt och noggrant. Håll små delar åt sidan eller förvara i en behållare.
 • Hantera LCD-panelen felaktigt kan förorena den och få den att krångla. Arbete i ett rent område.

Previous:nothing Next:hur man gör en katt 5 typ b-kabel

Relaterade artiklar


 • hur man installerar ett grafikkort fläkt
 • Hur får jag tillbaka digitala bilder från en Kodak C360 digitalkamera på en laptop?
 • USB-minne överföringshastighet
 • hur man gör skärmen ljusare på en Toshiba Satellite
 • hur du uppdaterar en ATI
 • hur man slår på datorn med tangentbordet
 • Felsökning av en Acer laptop läsare kort
 • Hur gör jag stänga av och slå en Arris t402 modem?
 • hur man använder en IDE-disk i en sata maskin
 • hur man använder numret tangentbordet i en anteckningsbok