Dator > dator lektioner för elever

 • dator lektioner för elever


 • I 21: a århundradet, har datorn blivit integrerad med verksamheten i de flesta företag och statliga organ. Det är mycket viktigt att eleverna lär sig grunderna i att använda en dator, för många projekt och framtida karriärer kommer att kräva dem att veta hur man får tillgång till Internet, använder en ordbehandlare och använda flera olika datorprogram.

  Computer Basics

  För yngre eleverna eller de med ingen erfarenhet använder en dator, en väsentlig dator lektion täcker grunderna i datoranvändning och den terminologi som används tekniskt att beskriva datordelar. Ge varje elev ett kalkylblad med en bild av en dator och alla de olika delar märkta, till exempel systemenhet, mus, tangentbord och bildskärm. Du kanske vill be eleverna att memorera kalkylbladet och senare ge en frågesport över olika delar. Efter att eleverna lära sig olika delar av datorn, lära studenterna hur man kan koppla in datorns strömkabel till vägguttaget, anslut musen på baksidan av enheten, slå på monitorn och slå på enheten med hjälp av strömbrytaren. Om nätverket kräver ett lösenord, vänta tills alla elever har angett lösenordsfrågan skärmen då lär dem skriva in användarnamn och lösenord. När datorn har laddat och studenter kommer till PC-gränssnitt, förklara hur man använder musen för att flytta runt på skärmen och klickar på olika knappar och program.  I datorn grunderna lektioner, kan du förklara också hur man kommer åt Internet genom att ansluta till närmaste Internet-anslutning, antingen Wi-Fi, bredband eller andra, hur man öppnar upp en webbläsare och hur man laddar ett ordbehandlingsprogram.

  Skriva

  Trots lära elever grunderna i hur en dator tangentbordet fungerar är ganska intuitivt, det finns en skarp inlärningskurva för att lära sig hur man skriver korrekt. Studenter vid att använda ett tangentbord har en tendens att titta ner på tangenterna när de är skriva, eller "picka" på tangenterna med hjälp av ett finger, så sätt bromsar deras ord. I det här fallet att skriva programvara som utformats för början datoranvändare eller ett diagram över alla symboler på ett tangentbord, stötta upp mot skärmen, kan vara till hjälp för nya datoranvändare. När eleverna lär sig grunderna i att skriva, de kan utföra snabba tester på tangentbordet skriva programvara för att försöka förbättra sina ord per minut, eller WPM hastighet.

  ordbehandlare

  När eleverna lär sig att skriva med en skriva program eller ett diagram, de kan läggas in till ordbehandlare. Att veta hur man använder en ordbehandlare är avgörande för många kontor jobb, liksom för formatering meritförteckningar, skriva brev och skriva uppsatser till skolan. Lära eleverna hur man öppnar ordbehandlingsprogram och sedan instruera dem hur man skapar nya filer och spara dem i olika format. Eleverna ska också lära dig att skapa nya stycken skapa marginaler, punkterna format och välja olika teckenstorlekar och typer.  För ett uppdrag, kan eleverna få i uppdrag att skriva ut och format en skrivelse med ett brevhuvud, 1-tums marginaler och 12-punkters Courier New font, eller med någon formateringsanvisningar du önskar. Vanliga ordbehandlingsprogram att använda inkludera Wordpad, Microsoft Word och OpenOffice.


Previous:nothing Next:hur man byter dell D600 gångjärn

Relaterade artiklar


 • hur man kan påskynda CPU-prestanda
 • Hur fyller jag en Epson Stylus Color 600 svart patron?
 • hur man fixar en anteckningsbok tangentbord
 • hur man kan blockera det elektromagnetiska fältet i en dator server
 • vad är DDR2 1333?
 • vad är en SanDisk MicroMate?
 • hur du ställer in ett nätverk default äpple?
 • hur man skriver ut i vitt bläck
 • hur man konfigurerar en sata moderkort som ide
 • hur man fixar en dator batteri