Dator > Hur man testar en bakgrundsbelysning inverter

 • Hur man testar en bakgrundsbelysning inverter


 • Om LCD-skärmen på din bärbara dator är mörkt eller svagt upplyst, är chanserna goda att antingen LCD-omriktaren eller bakgrundsbelysningen är defekt. Båda komponenterna är föremål för misslyckande och utbyte över tiden beroende på hur mycket och hur ofta du använder datorn. Merparten av tiden är det dyrare att ersätta omriktaren än bakgrundsbelysningen lampa. Därför bör du testa omriktaren styrelsen innan du beställer en dyr ersättning. Du kommer att behöva en extra bakgrundsbelysning glödlampa, men om du har en andra bärbar dator kan du använda bakgrundsbelysningen i den andra datorn för att testa omriktaren i den bärbara datorn med den svagt upplysta skärmen.

  Du behöver:
  Multimeter
  . Scribe.
  Phillips # 1 skruvmejsel.
  Skruvmejsel.
  En arbetsgrupp bakgrundsbelysningen glödlampa.


  1.
  Stäng av datorn och ta bort nätadaptern. Ta bort alla andra kabel ansluten till den bärbara datorn och vänd maskinen över.
  2.
  Ta bort batteriet från den bärbara datorn. Leta reda på luckan för hårddisken och ta bort fästskruven. Ta bort luckan och dra ut hårddisken i datorn.
  3.
  Bänd upp tangentbordet EDGE /gångjärnsskyddet högst upp på tangentbordet med en skriftlärd eller en liten skruvmejsel . Lägg kåpan åt sidan.
  4.
  Ta bort gummiringarna från yttre kanten av skärmen bezel med en skriftlärd eller annat vasst föremål. Ta bort skruvarna som håller fast främre och bakre ram bitar. Använd en skriftlärd att separera de två delarna av ramen och ta bort den yttre. (Vissa bärbara datorer har inte fästskruvarna i bezel, så använd dina fingrar och en skriftlärd att skilja bit av ramen).
  5.
  Koppla bakgrundsbelysningen lampan från höger sida av omriktaren styrelsen (vid basen av LCD-skärmen).
  6.
  Anslut nätadaptern och slå på den bärbara datorn.
  7.
  Ställ multimetern att läsa spänningsmätning. Placera den röda sladden från multimeter på lodet stift märkt "P1" eller "F1" på omriktaren kretskortet. Placera den svarta kabeln från multimetern på marken spåra runt omriktaren fästskruven (koppar eller silver kvadrat-objekt).
  8.
  Granska spänning behandlingen av multimeter. Spänningen från moderkortet till omriktaren styrelsen bör vara mellan 12 och 20 volt (beroende på modell av laptop och skärmens storlek). Om spänningen är lägre än 12 volt, det finns ett problem med anslutningen från moderkortet för att omriktaren styrelsen.
  9.
  Anslut Reservlampor bakgrundsbelysningen lampa i uttaget på omriktaren ombord. Lägg glödlampa bakgrundsbelysningen lampan på datorns tangentbord och kraft på den bärbara datorn. Om lampan lyser, är omriktaren OK. Om lampan inte tänds, måste du byta ut omriktaren.

  Tips och varningar


 • Var försiktig när du använder multimeter om de punkter omriktaren löda. Om du gör ett misstag och röra fel löda bly, du kan korta ut och förstöra den bärbara skärmen och moderkortet.

Previous:nothing Next:Hur lägger jag till 8.180 trådlösa skrivaren till en laptop?

Relaterade artiklar


 • HP OmniBook 6100 specifikationer
 • Hur tar jag bort en hårddisk från Sony Vaio VGN-txn27n / b?
 • hur till vända på en Bluetooth på MSI Wind
 • hur du lägger till pci usb 2.0-kort till Pentium III
 • hur man kan jämföra färgkopiatorer
 • hur man fixar en dator batteri
 • felsökning av en Seagate extern hårddisk
 • hur du formaterar en ledigt
 • Inaktivera USB-minnen
 • felsökning av en kort usb ljud