Dator > Backup & Recovery alternativ

 • Backup & Recovery alternativ


 • Du behöver:
  Roll i Cat 6 kabeln
  . Måttband.
  Avbitartång.
  Kabelskalare.
  RJ-45 anslutningar med lasthållare.
  RJ-45 presstången.
  Cat 6 kabel testare.

  Även datoranvändare ofta sätta känsliga och viktiga data på sina datorer, finns det alltid möjligheten att förlora den data eftersom datorn kraschar eller blir stulen, borttappade eller trasiga. Det kan spara en datoranvändare mycket ångest och bortkastad tid att säkerhetskopiera viktiga data för senare återvinning.

  Inre Backup

  De flesta operativsystem kommer med en säkerhetskopiering och återställning system som kan schemaläggas för att utföra löpande underhåll på datorn och spara återställningspunkter med jämna mellanrum. Om du installerar ett program som korrumperar datorn, eller datorn inte fungerar lika effektivt, kan du gå till datorgränssnitt kontrollpanel väljer du "återställa" och återställa en version av gränssnittet som fungerar mer effektivt.

  Extern Backup

  Om en dator kraschar eller blir förlorade eller stulna, sedan en intern backup hjälper inte. Extern backup är i allmänhet säkrare än internt backup, som du fortfarande har tillgång till filer om själva datorn blir oanvändbar. Extern backup lösningar inkluderar CD-skivor, externa hårddiskar och USB-minnen. CD-skivor fungerar för små mängder data, vanligtvis under 650 MB, såsom textfiler, sånger och korta videor. CD-skivorna kommer att behöva formateras med ett program som bränner filerna på CD-skivan, t. ex. Nero eller iTunes.  USB-minnen har varierande mängder datalagring, beroende på hur mycket du vill betala. USB-flash-enhet kan anslutas direkt till en dator via en USB-port och nås mycket som ett vanligt dator mapp.  För personer med massor av information som behöver lagras, arbetar en extern hårddisk det bästa, och levereras i 250GB, 500GB, 1T och 2T (terabyte) och mer mängder data lagring. De flesta av dessa externa hårddiskar är utrustade med data backup lagring för enkel överföring av filer.

  Online Backup Services

  Online Backup Services spara uppgifter i en säker fjärrserver för en månadsavgift. Till skillnad från USB-minnen eller externa hårddiskar, kräver dessa backup-tjänster inte att du har en fysisk enhet att få tillgång till information och den information som kan nås från var som helst så länge du har en Internetanslutning. Detta kan vara praktiskt för någon som reser mycket eller vill ge uppgifter till någon annan som bor i ett avlägset läge. Online Backup Services inkluderar Dropbox eller SkyDrive.

  Andra dator

  För de som äger två eller flera datorer i samma nätverk, försök säkerhetskopiera data genom att ibland föra över filer från datorn som används till outnyttjade datorn. Filer kan också överföras till de outnyttjade datorn med en USB-flash-enhet eller en extern hårddisk. Detta är särskilt användbart om du har en USB-flash-enhet med begränsad lagringskapacitet, och den outnyttjade datorn har mer lagringsutrymme.


Previous:nothing Next:hur man fyller en kanon C41

Relaterade artiklar


 • hur man köper extra RAM-minne för din dator
 • hur du monterar & isär en bärbar dator
 • Hur man testar klockfrekvens på min dator
 • hur du formaterar Windows XP på gatewayen 2300 laptop
 • Hur felsöker jag Kodak esp7?
 • hur fästa SATA-hårddiskar till IDE st
 • Hur felsöker jag en Epson 440?
 • Hur får jag e maskiner t 3508 att starta från CD?
 • hur man upptäcker mitt grafikkort
 • Hur installerar jag en HP 2550 som en nätverksskrivare?