Dator > typer av brädor dator mor

 • typer av brädor dator mor


 • Anta att du är ute efter att reparera eller bygga en dator. Du inser snabbt att du behöver ett nytt moderkort. Det verkar inte som en svår uppgift tills du forska i olika typer av moderkort som du kan installera i datorn fall. Det visar sig att det finns bokstavligen dussintals olika typer, och varje typ har en mycket specifik uppsättning av komponenter och fall som det kommer att fungera.

  ATX Formfaktor

  En "formfaktor" bara avser den fysiska dimensioner av moderkortet. ATX är den populäraste formen faktorn, och populariserades under 1990-talet av Intel. Dessa är de största styrelser som passar i stationära datorer, och används än idag, om än flera revideringar senare.

  MicroATX Formfaktor

  Detta är en mindre version av ATX formfaktor. Den har samma layout-portar på baksidan, men kommer att passa i mindre ärenden. De flesta Miditower system använder den här formfaktor, eftersom det är relativt kompakt, billigt och fungerar lika bra som standard ATX styrelser. Den enda stora skillnaden mellan MicroATX och ATX är antalet hamnar och tider på tavlan.

  FlexATX Formfaktor

  Denna form faktor infördes 1999 av Intel som ett mindre alternativ till ATX och MicroATX. Den använder samma chipset, typ uttag, och chip arkitektur som alla andra ATX faktorer, men dess ringa storlek begränsar det till endast två kortplatser, som vanligtvis är PCI eller PCIe-platser.

  BTX formfaktor

  BTX formfaktor släpptes 2005 av Intel. Det var tänkt att vara en ersättning för den åldrande ATX familj formfaktorer, men från och med 2010 inte har vunnit betydande popularitet bland amatör datorbyggare. Enligt Intel är de viktigaste skillnaderna mellan BTX och ATX är den fysiska storleken (BTX är mindre), design (BTX är något mer effektiv), och termiskt design (BTX tillåter större luftflöde volym).

  Intel CPU Sockets

  en formfaktor måste väljas i samband med en CPU-sockeln, den plats där mikroprocessor (datorns "hjärna") passar på brädet. När valt måste du byta ut hela styrelsen om du vill ha en ny socket typ. Under 2010-uttagen de mest populära Intel tillgänglig för konsumenterna ingår Socket 1156, Socket 1366 och Socket 775. De viktigaste skillnaderna med dessa uttag typer bosatta i hur bitar av information överförs till och från chippet.

  AMD CPU Sockets

  Precis som Intel sockets kan AMD uttag också hittas för varje form faktor. De mest populära AMD socklar tillgängliga för konsumenter under 2010 ingår AM2 + och AM3. Båda typerna var ursprungligen avsedda för variationer av Athlon och Phenom-processorer. Återigen, de största skillnaderna ligger i chip arkitekturen.

  Tillverkare

  Flera stora tillverkare har gjort sig ett namn i branschen. ASUS, Gigabyte, Intel och EVGA styrelser är nästan överallt i Nordamerika. Andra anmärkningsvärda tillverkare inkluderar Biostar, MSI och Foxconn. De flesta tillverkare tillverkar kretskort med alla de populära formfaktor och kombinationer uttag.


Previous:nothing Next:hur du vänder den bärbara skärmen

Relaterade artiklar


 • hur man byter hårddisk för en Sony Vaio VGN-s46gp
 • CPU-temperaturen och fläkthastigheten
 • typer av bläckstråle papper
 • hur man gör en komplett hårddisk återhämtning
 • hur man använder en Bluetooth 5189urf musmodell
 • hur man installerar ett grafikkort fläkt
 • Vad kan du kopiera med ett hopp enhet?
 • Hur hittar jag minnet typ i en Compaq Presario?
 • hur du uppdaterar drivrutiner Canon skrivare
 • hur man jämföra priser på minnen