Dator > problem med bildskärmar

 • problem med bildskärmar


 • Bildskärmen är den mest grundläggande utdataenheten av ett datorsystem. Det är där användaren ser program och applikationer. En bildskärm ser ut som en TV-apparat, bara det fungerar när ansluten till en dator. Monitorer har utvecklats från den skrymmande katodstrålerör (CRT) typer av flytande kristaller eller LCD-skärmar. Som med annan utrustning, bildskärmar är benägna att flera problem och frågeställningar.

  Flimmer

  Olika situationer orsaka övervaka flimmer. Skärmen flimrar när den är nära magnetiska fält, kraftledningar eller elektriska ledningar bakom murar. Det finns också fall där skärmen producerar barer flytta uppåt, nedåt eller diagonalt. Elektromagnetiska eller ledningar överförs störningar såsom hög-drivna enheter orsaka detta. Placering av bildskärmen på en plats långt från annan utrustning eller koppla in den i ett annat strömuttag kan lösa flimrande frågor.

  Fuzzy Video

  med en suddig video på datorskärmen är en gemensam upplevelse för människor som använder LCD-skärmar. Även LCD-skärmar är mer utrymmesbesparande, energisnål och är deras nackdelen med en "native" eller fast upplösning. Om du byter en LCD till en högre eller lägre upplösning, kommer det att ge dig en suddig video. En större LCD-skärm innebär högre upplösning inställningar. Om ett program är bildupplösningen krav är högre än den naturliga upplösningen av LCD, kommer programmet inte köras på optimal video och producera fuzzy video. Rörelseoskärpa i LCD-skärmar också kan leda till luddiga video.

  Färg Problem

  Mest färg frågor såsom färgförändringar, distorsion och skuggor är på grund av dålig kontakt. De kan vara anslutningar inne i monitorn eller på kabelanslutningarna från bildskärmen till datorn. Spöken eller skuggor kan vara problem med insignalen på grund av att använda långa, utvidgas eller undermåliga kablar. Det kan också bero på olika nätverk monitorer eller problem i skärmens kretsen. Har bildskärmskabeln kontrolleras så inga lösa eller saknade stift och byt till monitorn om färg problem kvarstår.

  Dim Video

  Ljus är den centrala frågan för att få dim video i bildskärmar. Jämfört med traditionell CRT-skärmar, kommer LCD-monitorer har dim video i starkt upplysta områden. Använda LCD-skärmar skulle innebära korrekt placering av datasystemet så att videon på bildskärmen denna fråga kommer inte träda i kraft. Äldre övervakar också minska ljusstyrkan på videon på grund av över-användning och ålder.

  Ingen bild

  Monitor slitage är normala. Ibland inte producerar monitorer inte någon videoutgång. Normalt får inga video bero på att lösa strömkablar, antingen från bildskärmen, från PC-anslutning eller från vägguttaget. Kontrollera kablarna så att du säkert ansluten dem till motsvarande portar kan hjälpa till att förebygga detta problem.


Previous:nothing Next:hur man installerar flera läsare minneskortet i en stationär

Relaterade artiklar


 • hur man byter hårddisk för en Sony Vaio VGN-s46gp
 • Hur byter jag minne i en Toshiba Satellite M105-s3004 laptop?
 • hur man läser UPC-koder
 • hur man uppgraderar en Eee PC 1000H
 • hur du tar bort program från ett relä USB-enhet
 • hur du skannar med HP J4680 skrivaren
 • Hur man testar bärbara processorer
 • CPU vs skrivbordet cpu
 • Hur reparerar jag en HP-skrivare kontor jet?
 • hur reparera datorer träffats av blixten