Dator > hur reparera skärmens bakgrundsbelysning på en Dell laptop

 • hur reparera skärmens bakgrundsbelysning på en Dell laptop


 • Om din Dell laptop skärm är mörk eller så kan du inte tydligt se vad som finns på skärmen, kan en defekt LCD-bakgrundsbelysningen vara problemet. Bakgrundsbelysningen är oftast en lång rörformad glödlampa som lyser på baksidan av en bärbar LCD-skärm. När lampan är defekt, kommer skärmen att visas svag eller helt svart.

  Reparera bakgrundsbelysningen kräver vanligtvis utbyte av bakgrundsbelysningen glödlampa församling. Bakgrundsbelysningen är relativt billiga, och ersätta en är en uppgift de flesta människor helt på mindre än en timme.
  1.
  Stäng av Dell laptop och ta bort nätadaptern. Stäng LCD-skärmen och vänd den bärbara datorn över så att den står inför botten uppåt. Ta bort batteriet och hårddisken från datorns undersida.
  2.
  Vänd den bärbara datorn tillbaka över och öppnar LCD-skärmen. Leta reda på sex eller åtta gummiringarna runt kanten av LCD-displayen. Använd en skriftlärd bända upp kragarna och avslöja skruvarna för skärmen bezel.
  3.
  Ta bort skruvarna som håller på ramen ihop. Använd den skriftlärde eller en skruvmejsel för att bända fram-och bakstycke av ramen isär. Separera de två delarna av ramen och ta bort den yttre (framsida) bezel från skärmen. (Obs-Vissa Dell-datorer har inte skruvarna. För dessa modeller kan du använda skrivaren för att bända upp bezel öppna försiktigt och separat. )
  4.
  Ta bort skruvarna som håller LCD-skärmen ordentligt fast inuti inneslutningen (det finns vanligtvis sex till åtta skruvar). Luta LCD-skärmen ut från skärmen inneslutningen höljet och försiktigt lägga den upp och ner ovanpå tangentbordet.
  5.
  Koppla ur videokabeln från baksidan av LCD-skärmen. Koppla den lilla två eller tre stift som leder till LCD omriktaren styrelsen på basen av LCD-skärmen.
  6.
  Lossa fästskruvarna på baksidan av LCD-skärmen att säkra bakgrundsbelysningen plattan (vanligtvis grå metall) på skärmen. Ta bort säkerhet tejpen från skruvhålen om tillämpligt. Separat bakgrundsbelysningen plattan och skärmen.
  7.
  Leta bakgrundsbelysningen lampan på toppen av LCD-skärmen (beroende på modell). Försiktigt bort tejpen som håller lampan bakgrundsbelysningen lampa i kanalen, och ställ den åt sidan (du kommer att återanvända den senare).
  8.
  Koppla de ledningar som går från bakgrundsbelysningen glödlampan till omriktaren styrelsen. Lyft försiktigt i slutet av bakgrundsbelysningen lampa som har leder bifogade och ta ut glödlampan i kanalen. Ta bort glödlampan bakgrundsbelysning lampan och ställ den åt sidan.
  9.
  In den nya bakgrundsbelysningen glödlampan i kanalen och täck den med tejpen du tidigare tog bort. Anslut den nya bakgrundsbelysningen till omriktaren styrelsen. Byt bakgrundsbelysningen plattan och sätt tillbaka och dra åt fästskruvarna.
  10.
  Vrider LCD-skärmen tillbaka till skärmen inneslutningen och anpassa monteringshålen skruven. Sätt i skruvarna och dra åt dem med stjärnskruvmejsel. Anslut kontakten omriktaren styrelsen.
  Elva.
  Sätt den yttre skärmen bezel, och knäpp fast det främre och bakre ihop bitarna. Sätt tillbaka skruvarna och dra åt dem. Sätt tillbaka gummiringarna och pressa dem ordentligt i skruvhålen.

  tips och varningar


 • Testa LCD omriktaren med en multimeter för att säkerställa att den ger ström till belysningen.

Previous:nothing Next:hur man köper en bärbar dator i Korea

Relaterade artiklar


 • hur man installerar ide till en sata-adapter
 • Hur kontrollerar jag en Mac-dator hastighet klocka?
 • Intel Pentium Dual-core T3400 vs Intel Core 2 Duo T6400
 • Återskapa data från en extern USB-hårddisk
 • hur man installerar en CPU-processor på en Dell Inspiron laptop
 • Hur byter jag en gx50 Celeron-processor?
 • Definitionen av sublimering utskrift
 • hur du formaterar ett SD-kort i Fedora
 • hur man ställer in en trådlös skrivarserver
 • hur initilize min externa hårddisk