Dator > hur reparera gångjärnen på Dells bärbara datorer

 • hur reparera gångjärnen på Dells bärbara datorer


 • Även om din Dell fungerar i perfekt skick när du köper den, efter att du har använt datorn ett tag, konstant öppna och stänga kan orsaka gångjärnen för att lossa. När gångjärnen mjuka upp för mycket, kan din bärbara dator inte att kunna stödja sin egen vikt och hålla skärmen uppe på egen hand. Även om det är möjligt att helt ersätta gångjärnen på Dell laptop, kan gångjärnen vara svårt att hitta och dyrt när du hittar dem. Du kan dock skärpa gångjärnen på egen hand.

  Du behöver:
  skruvmejsel
  . Stjärnskruvmejsel.
  Hammer.

  Dells med synliga gångjärnsskruvarna


  1.
  Ta bort gummibeläggning på vardera sidan av botten av LCD-skärmen för att avslöja skruvarna som håller gångjärnen på plats. Om det inte finns gummibeläggning på framsidan av den bärbara datorn från LCD-skärmen, stäng av datorn över och leta efter en skruv på varje sida av den bärbara datorn under varje gångjärn.
  2.
  Dra åt båda skruvarna under LCD-skärmen eller på baksidan av den bärbara datorn med en liten stjärnskruvmejsel. Detta bör skärpa gångjärn inuti enheten.
  3.
  Tillbaka gummibeläggning som har tagits bort.

  Dells utan synligt gångjärnsskruvarna


  1.
  Använd en platt skruvmejsel för att försiktigt bort metallbitarna på vänster och höger panel precis ovanför tangentbordet. En metallbit passar runt den bärbara strömbrytare, och den andra är den matchande bit på motsatt sida. Detta avslöjar den bärbara datorn gångjärn och skruvar som håller gångjärnen på plats.
  2.
  Lossa skruvarna direkt vid gångjärnen med en stjärnskruvmejsel. För att komma till skruvarna, kan du behöva skjuta undan de kablar som ansluter den bärbara skärmen till den bärbara datorn basen. Dessa ledare har ge lite till dem, så kan du säkert flytta dem utan att skada anslutningen.
  3.
  Vänd den bärbara datorn över försiktigt så att skärmen och tangentbordet är nedåt och position den bärbara datorn på en mjuk yta. Skruva loss skruvarna som ansluter den bärbara datorn bas till skärmen på armar på var sida om den bärbara datorn basen.
  4.
  Håll båda bitar av den bärbara datorn på plats och flip laptop tillbaka över så att skärmen och tangentbordet uppåt. Dra skärmen uppåt för att skapa lite mellanrum mellan toppen och botten av den bärbara datorn. Skjut gångjärn, som är de metalldelarna som håller toppen och botten av den bärbara datorn tillsammans, och som visas precis under tråden som förbinder skärmen till tangentbordet, av den bärbara datorn genom att försiktigt flytta dem fram och tillbaka från sida till sida tills dyker de fria av huset.
  5.
  Inspektera gångjärnet. Båda sidor av gångjärnet mer än troligt sticker ut, med ena sidan utskjutande betydligt längre än de andra. Den sida som sticker ut mest borde vara den enda sida som sticker ut alls. Peka på sidan av gångjärnet som sticker ut bara lite med en hammare tills den är i jämnhöjd med kanten på gångjärn, och inte längre sticker ut. Sätt på gångjärnen på plats och sätta ihop din Dell laptop.


Previous:nothing Next:Felsökning en Netgear wg111v3

Relaterade artiklar


 • typer av dator Processorer och hastigheten
 • Definitionen av digitizer tabletter
 • hur musens på en bärbar dator
 • hur man permanent radera hårddisken som jag inte kan komma åt
 • hur man startar upp DOS från en USB på en thinkpad
 • felsökning av en Seagate extern hårddisk
 • CPU vs skrivbordet cpu
 • hur du vänder den bärbara skärmen
 • Lägga till en usb tillägg kort för Windows
 • hur du skannar med HP 3310