Dator > hur reparera en bärbar dator inverter på en Dell skärm

 • hur reparera en bärbar dator inverter på en Dell skärm


 • Om din Dell laptop LCD-skärmen är tänds inte eller är svagt och svårt att se, det finns en god chans att en felaktig inverter styrelse är den skyldige. Omriktaren ombord på en LCD-skärm är den komponent som driver bakgrundsbelysningen glödlampan. När omriktaren styrelsen är defekt, är bakgrundsbelysningen lampan inte kan få ström för att lysa upp LCD-skärmen.  Reparation av defekt inverter ombord krävs det normalt att faktiskt ersätts av den defekta komponenten. Kostnaden för invertern styrelser gör det mycket mer kostnadseffektivt att ersätta dem än att försöka reparera.

  Du behöver:
  stjärnskruvmejsel av storlek 2
  . Skruvmejsel.
  Anti-statiskt armband.
  Nål-plattång.
  Hårtork (tillval).
  Scribe.


  1.
  Stäng av datorn och ta bort nätadaptern. Vänd på Dell laptop över och ta bort batteriet.
  2.
  Ta bort gummiringarna på kanten av Dell LCD-skärm med en skriftlärd. Ta bort skruvarna för att skilja på ramen. Ta bort den främre bit av bezel från skärmen.  Vissa Dell-datorer inte har skruvarna på ramen. Med dessa modeller, helt enkelt separera bezel med fingrarna och en skriftlärd.
  3.
  Ta bort skruvarna (vanligtvis sex till åtta) som håller LCD-skärmen på plats inuti skärmen höljet. Separera LCD-skärmen från displayen täcka genom att tippa upp på skärmen mot dig.
  4.
  Lägg ansikte på LCD-skärmen ner på tangentbordet. Var mycket försiktig när du gör detta. Kablarna för LCD-skärmen är nu synliga.
  5.
  Koppla ur LCD-skärmen kabeln från styrkort. Ta bort kabeln. (OBS-Kabeln kan limmas på styrkort Om det är du använda en hårtork för att smälta limmet och ta bort kabeln. . )
  6
  Koppla kabeln till. omriktaren ombord vid foten av LCD-skärmen inneslutningen. Ta bort LCD-skärmen från höljet.
  7.
  Leta reda på fästskruven för omriktaren styrelse vid foten av LCD-skärmen. Lossa skruven med en Phillips skruvmejsel. Koppla bakgrundsbelysning på vänster sida av omriktaren styrelsen. Skjut omriktaren styrelsen till höger omkring en tum eller så och ta bort den.
  8.
  Skjut nya omriktaren styrelsen på plats. Anslut LCD-skärmens bakgrundsbelysning till den nya omriktaren styrelse. Anslut kabeln omriktaren styrelse i kontakten i botten av skärmen inneslutningen.
  9.
  Ställ LCD-skärmen på plats inne i inneslutningen. Sätt och dra åt fästskruvarna. Fäst den främre delen av ramen på plats. Sätt och dra åt skruvarna, om tillämpligt. Sätt tillbaka gummiringarna och pressa dem ordentligt.
  10.
  Stäng LCD-skärmen och vänd laptop över. Sätt i batteriet. Vänd på laptop över så att det är rätt sida upp och anslut nätadaptern. Slå på den bärbara datorn och starta normalt.

  Tips och varningar


 • alltid på dig ett antistatiskt armband när du arbetar på din Dell-laptop för att undvika skador orsakade av elektrostatiska ansvarsfrihet.

Previous:nothing Next:Lägga till en enhet till datorn

Relaterade artiklar


 • hur man hämtar raderade filer från en USB
 • hur man återställer ett bios lösenord på Dell OptiPlex gx270
 • Hur fixar jag min hp 7310 skrivare?
 • Hur skapar jag en extern hårddisk från en extra intern enhet?
 • hur man återställa raderade filer index dat
 • Hur kontrollerar jag skrivarens status och inställningar?
 • Hur installerar jag hp 3600n drivrutinen?
 • Lägga till en usb tillägg kort för Windows
 • Felsökning dålig kvalitet exemplar på en HP LaserJet 9050
 • hur man växla på Lenovo från en extern skärm