Dator > hur man byter gångjärnen på en Dell Inspiron

 • hur man byter gångjärnen på en Dell Inspiron


 • Utsliten gångjärn på en bärbar dator kommer att förhindra att LCD-skärmen från att stanna i upprätt och synlig position. Med tiden kan gångjärnen i en bärbar dator blir spruckna, skadade eller slitna och behöver bytas ut. På vissa bärbara datorer kan ersätta skärmen gångjärn visa sig vara en ganska knepig uppgift. Men Dells bärbara datorer är lätta att arbeta med, och du kan byta gångjärn på en i ungefär en timme

  Du behöver:.
  Stjärnskruvmejsel av storlek 2
  . Skruvmejsel.
  Anti-statiskt armband.
  Ersätter gångjärn från Dell.
  Scribe.


  1.
  Stäng av datorn och ta bort nätadaptern. Ta bort andra kablar anslutna till bärbara Inspiron. Vänd datorn så att den står inför botten uppåt.
  2.
  Ta ut batteriet från Inspiron laptop. Avlägsna luckan fästskruven på hårddisken. Skjut hårddisken ur den bärbara datorn.
  3.
  Ta bort tangentbordet kanten täcka botten av LCD-skärmen med en skriftlärd eller skruvmejsel. Ta bort fästskruvarna över den översta raden av tangenter som håller fast tangentbordet.
  4.
  Lyft upp på tangentbordet en aning så att du får tillgång till bandkabel under. Koppla bort tangentbordet bandkabel från moderkortet med att dra ur kabeln kontakten på plats. Ta bort tangentbordet och ställ den åt sidan.
  5.
  Stäng LCD-skärmen på Inspiron bärbara datorn. Med fronten på laptop mot dig och tryck in på gångjärnskåporna på vardera sidan av skärmen. Sedan dra upp dem lite för att lossa gångjärnskåporna från fallet.
  6.
  Öppna LCD-skärmen hela vägen (180 grader eller helt platt). Höj centrum gångjärnsskyddet lite, så du kan nå flex-kabelanslutningen under. Dra kontakten fliken för flex-kabeln ut från kontakten på moderkortet.
  7.
  Lyft upp på LCD-skärmen för att ta bort den från den bärbara datorn. Ställ in LCD-skärmen en plan arbetsyta. Använd en skriftlärd för att ta bort de sex gummiringarna i utkanten av skärmen för att avslöja skruvarna. Ta bort skruvarna med en stjärnskruvmejsel.
  8.
  Bänd skärmen bezel isär försiktigt med skruvmejsel eller skriftlärd. Börja längst ner på skärmen och arbeta dig upp längs sidan av skärmen. Separera skärmen bezel bara tillräckligt så att du kan komma åt gångjärn för LCD-skärmen.
  9.
  Skjut den defekta gångjärn ur facket inuti LCD-skärmen bezel. Sätt i det nya gångjärn och skjut dem på plats. (Obs:. På vissa Inspiron bärbara datorer, kan du behöva separera de två delarna av skärmen bezel helt att få tillgång till gångjärn)
  10
  Tryck på de två delar av skärmen bezel tillbaka. tillsammans. Sätt i skruvarna och dra åt dem. Sätt tillbaka gummiringarna och pressa dem ordentligt.
  11.
  Anslut LCD flex-kabeln till moderkortet. Skjut gångjärnen i sina spår i ärendet.
  12.
  Återanslut tangentbordet flatkabeln till moderkortet. Sätt tillbaka tangentbordet i sin bricka. Sätt och skruva tangentbordet skruvarna ovanför den översta raden av tangenter.
  13.
  Byt centrum gångjärnsskyddet. Stäng laptop skärm. Tryck på yttre gångjärnskåporna tills snäpper på plats.
  14.
  Ersätta hårddisken och batteriet. Vänd datorn tillbaka över och anslut nätadaptern. Öppna anteckningsbok, slå på den och starta normalt.


Previous:nothing Next:hur reparera en bärbar dator inverter på en Dell skärm

Relaterade artiklar


 • hur man använder en hårddisk med Windows på den i en annan dator
 • Hur gör jag för ljudinspelning stereo på en bärbar dator utan en linje i?
 • hur du vänder den bärbara skärmen
 • Hur öppnar jag en acer 5315 anteckningsbok?
 • Hur felsöker jag en Compaq Presario 8000-serien?
 • Hur fixar jag en HP All-i-ett-skrivare l7555 som inte kommer att fungera över en Ethernet-anslutning?
 • Hur utdata surroundljud från en bärbar dator
 • Hur konvertera en IDE hårddisk till sata
 • hur man konfigurerar en sata moderkort som ide
 • Hur återställer jag den dag bläck utgångsdatum på en HP 1200 skrivare?