Dator > hur man byter en cpu i ThinkPad T43

 • hur man byter en cpu i ThinkPad T43


 • Med många bärbara datorer en defekt processor innebär oftast ett besök på en lokal dator butik och en dyr reparation räkningen. Men om du äger en IBM ThinkPad T43 bärbar dator med en defekt processor kan du ersätta processorn själv. Den modulära designen av ThinkPad serie av bärbara datorer gör dem lättare att reparera och arbeta på än modeller som erbjuds av vissa andra företag. Även ersätter processorn i T43 ThinkPad är inte precis ett projekt för nybörjare, kan ägare med en blygsam mängd hårdvara kunskap byta ut processorn i ungefär en timme.

  Du behöver:
  stjärnskruvmejsel av storlek 2
  . Skruvmejsel.
  Anti-statiskt armband.


  1.
  Stäng av datorn och ta bort nätadaptern. Ta bort eventuella andra kablar och kringutrustning ansluten till den bärbara datorn. Sätt på anti-statiskt armband och fast den andra änden till ett metallföremål.
  2.
  Stäng LCD-skärmen och vänd laptop över. Ta bort batteriet från laptop. Leta reda på hårddisken täcka slot på sidan av den bärbara datorn och ta bort fästskruven. Skjut hårddisken ur den bärbara datorn.
  3.
  Vänd den bärbara datorn tillbaka på så att det är rätt sida upp. Använd en skruvmejsel för att bända av locket tangentbordet kanten ovanför funktionstangenterna på tangentbordet. Ta bort tangentbordet fästskruvarna över den översta raden av tangenter.
  4.
  Lyft upp på tangentbordet och koppla bort bandkabeln som leder från tangentbordet till moderkortet. Lyft tangentbordet ur den bärbara datorn.
  5.
  Ta bort skruvarna som håller handledsstödet (eller tangentbordet bezel på 15-tums modeller) på plats med stjärnskruvmejsel. Lyft handledsstödet upp och ta bort den från den bärbara datorn.
  6.
  Ta bort skruvarna som håller fast gångjärnskåporna och LCD-skärm. Lyft LCD-skärmen uppåt och bort från den bärbara datorn att ta bort den. Om den bärbara datorn har ett trådlöst kort, koppla bort antennkablar innan du tar bort skärmen
  7
  Skruva loss de tre eller fyra skruvar (beroende på om den en 14 -. . Och 15-tumsmodellen) som håller fläkten församling. Ta bort fläktenheten och ställ den åt sidan.
  8.
  Vrid kamskruv bredvid CPU socket motsols för att låsa upp processorn. Se till att vrida kamskruv hela vägen in i olåst läge. Lyft gamla CPU rakt upp ur eluttaget för att ta bort den.
  9.
  Sätt i den nya processorn i sockeln. Sätt tillbaka fläkten över toppen av den nya processorn.
  10.
  Återmontera den bärbara datorn genom att installera komponenterna i omvänd ordning eftersom utvisning.


Previous:nothing Next:typer av brädor dator mor

Relaterade artiklar


 • de mest populära datorväskor
 • fördelar och nackdelar med bärbara fingeravtryck skannrar
 • MP240 kompatibla patroner
 • hur man kan kontrollera ett äpple nic
 • hur man startar en dator med en USB-hårddisk ansluten
 • nas backup-enheter
 • hur du ställer in ett nätverk default äpple?
 • datorns RAM 2100 vs 2700
 • Hur man testar PC-högtalare
 • hur man kan återställa ett system Toshiba Satellite