Dator > hur man byter bakgrundsbelysningen lampan i en Dell 1501

 • hur man byter bakgrundsbelysningen lampan i en Dell 1501


 • En defekt bakgrundsbelysningen i en Dell 1501 laptop kommer att orsaka att LCD-skärmen att vara mörk eller svagt upplysta. LCD-skärmens bakgrundsbelysning är ett rörformat-glödlampor som lyser upp LCD-skärmen hölje och gör bilden på skärmen ljusare och lättare att se. Om din Dell 1501 har en defekt bakgrundsbelysning kan du byta ut den felaktiga komponenten dig själv istället för att ta den bärbara datorn till en butik och spara mycket pengar. De flesta människor har möjlighet att slutföra sitt uppdrag på cirka en timme

  Du behöver:. .
  Scribe
  Phillips # 1 skruvmejsel.
  Skruvmejsel.
  Ersättning inverter ombord.
  Multimeter.


  1.
  Stäng av Dell 1501 datorn och ta bort nätadaptern.
  2.
  Stäng skärmen och Vrid 1501 över så att det är upp och ned. Lås upp batteriet och ta bort det från botten av den bärbara datorn. Ta bort det hårda locket enhetsfacket och sedan hårddisken.
  3.
  Vrid 1501 tillbaka över och öppna skärmen. Ta ut sex stötfångarna gummi placeringen (Dells term för gummiringarna) runt kanten på bildskärmsramen (fyra är placerade längst upp på skärmen och två längst ner). Peta bort stötfångare av gummi med skriftlärd för att komma åt skruvarna för bildskärmen ramen.
  4.
  Stäng LCD-skärmen och vänd den bärbara datorn igen. Ta bort de två skruvarna i de övre hörnen på den bärbara datorn märkt "D" Vänd den bärbara datorn igen. Tryck inåt och lyft upp på den yttre gångjärnskåporna under skärmen för att ta bort dem (när displayen är stängd).
  5.
  Öppna LCD-skärmen och använd den skriftlärde för att bända upp centrum gångjärnsskyddet. Ta bort gångjärnsskyddet och ställ den åt sidan. Koppla bort två trådlösa kortet leder från moderkortet (om din 1501 har en trådlös nätverksadapter). Lyft LCD-displayen upp ur den bärbara datorn och placera den på en plan yta.
  6.
  Öppna LCD-skärmen och ta bort de sex skruvarna som håller främre och bakre bitar av skärmen bezel tillsammans. Bänd fram-och bakstycke av ramen isär med den skriftlärde eller en liten skruvmejsel.
  7.
  Separera de främre och bakre delar av ramen med fingrarna och ta bort den främre bezel pjäs från LCD-hölje.
  8.
  Ta bort de sex skruvarna som fäster LCD-skärmen på baksidan bezel och skärmen låda.
  9.
  Dra upp i LCD- bildskärmen mot dig och försiktigt lägga skärmen nedåt på toppen av tangentbordet.
  10.
  Koppla LCD-displayen kabeln från baksidan av skärmen. Koppla den lilla, två eller tre stift som leder till LCD omriktaren styrelsen på basen av LCD-skärmen.
  11.
  Ta bort fästskruvarna på baksidan av LCD skärmen och ta bort bakgrundsbelysningen plattan. Separat bakgrundsbelysningen plattan från skärmen.
  12.
  Ta bort tejpen som håller lampan bakgrundsbelysningen lampan i kanalen (överst på skärmen). Kasta inte bort tejpen eftersom du kan återanvända det senare.
  13.
  Koppla bakgrundsbelysningen lampa från omriktaren på den nedre delen av skärmen. Ta bakgrundsbelysningen lampan från kanalen facket och ställ den åt sidan.
  14.
  Lägg nya bakgrundsbelysningen lampan i kanalen facket. Täck den nya bakgrundsbelysningen med tejpen som används för äldre lampan. Anslut bakgrundsbelysning till omriktaren styrelsen. Sätt bakgrundsbelysningen plattan på baksidan av skärmen. Sätt och skruva åt skruvarna.
  15.
  Ställ displayen tillbaka till skärmen bostäder inneslutningen och se till att skruvhålen line up. Sätt tillbaka skruvarna och dra åt dem. Återanslut omriktaren styrelsen att kontakten på skärmen basen.
  16.
  Rikta den främre skärmen bezel med skärmen inneslutningen. Tryck två bitar bestämt tills de främre och bakre delar knäppa ihop. Sätt tillbaka fästskruvarna i ramen och dra åt dem. Sätt tillbaka stötfångare av gummi och tryck dem på plats.

  Tips och varningar


 • Du bör testa omriktaren styrelse med en multimeter för att säkerställa den nya belysningen får ström innan stängning upp på skärmen inneslutningen.

Previous:nothing Next:hur reparera skärmens bakgrundsbelysning på en Dell laptop

Relaterade artiklar


 • hur man installerar antivirus i pendrive
 • HP C6280 specifikationer
 • hur man använder USB-minne med WD TV
 • hur man överför data till en bärbar dator
 • Hur återställer jag bläcknivån på en HP f4135 skrivare?
 • specifikationer för en Toughbook LCD Y4
 • hur man byter bakgrundsbelysningen lampan i en Dell 1501
 • hur man kan påskynda CPU-prestanda
 • Hur fyller jag min Epson cx3810 patroner?
 • ominstallation av ett AirPort-kort